GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρώσος κροίσος μαζί με το Στίβεν Χόκινγκ ψάχνουν αν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν

Είμαστε μόνοι στο αχανές και απέραντο Σύμπαν; Άγνωστο! Για κάποιους όμως είναι τόσο σημαντικό το να μάθουν που θα έδιναν και μια περ...

Ρώσος κροίσος μαζί με το Στίβεν Χόκινγκ ψάχνουν αν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν

Είμαστε μόνοι στο αχανές και απέραντο Σύμπαν; Άγνωστο! Για κάποιους όμως είναι τόσο σημαντικό το να μάθουν που θα έδιναν και μια περιουσία για αυτό. Έτσι και ο Ρώσος κροίσος Γιούρι Μίλνερ ο οποίος αποφάσισε να δώσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να πάρει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Ο Μίλνερ θα συνεργαστεί με τον παγκοσμίου φήμης αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ στο πρόγραμμα Breakthrough Listen. Πρόκειται για ένα 10ετες, ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα που στόχο έχει να ανακαλύψει αν τελικά υπάρχει ή όχι εξωγήινη ζωή.
Ο Μίλνερ θα βάλει το χρήμα, ο Χόκινγκ τη γνώση! "Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ερώτημα. Είναι ώρα να δεσμευτούμε να απαντήσουμε - να αναζητήσουμε ζωή πέρα από τη Γη" είπε ο Χόκινγκ στους δημοσιογράφους κατά την επίσημη έναρξη του προγράμματος που έγινε στο Λονδίνο.
Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεσκόπια του κόσμου θα επιστρατευτούν για να... σκανάρουν τους ουρανούς και να ψάξουν σήματα, έστω και μια υποψία σήματος ότι υπάρχει νοήμων εξωγήινη ζωή σε κάποιον από τους 100 κοντινότερους γαλαξίες στη Γη μας (μιλάμε για δισεκατομμύρια πλανήτες).
"Πιστεύουμε ότι η ζωή προέκυψε αυθόρμητα στη Γη. Οπότε μέσα σε ένα άπειρο σύμπαν, πρέπει να υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής, που προέκυψαν αυθόρμητα. Κάπου στο σύμπαν, ίσως, κάποια μορφή ευφυούς ζωής παρακολουθεί αυτά τα φώτα. Μήπως όμως τα φώτα περιπλανώνται σε ένα άψυχο σύμπαν;" δήλωσε ο Χόκινγκ.
"Θα ακούτε ένα κοσμικό πιάνο κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τα ραδιοτηλεσκόπια. Ένα πιάνο όχι με 88 πλήκτρα, αλλά με δέκα δισεκατομμύρια κλειδιά. Οι ηλεκτρονικές μας συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να ξεχωρίσουν όποια νότα χτυπά με σταθερή συχνότητα. Αυτοί οι δέκα δισεκατομμύρια αισθητήρες θα εντοπίσουν οτιδήποτε εκεί έξω" υποστηρίζει ο αστρονόμος Τζεφ Μάρσι, ένας από τους 25 επιστήμονες που θα δουλέψουν στο πρόγραμμα.
Το Breakthrough Listen θα κάνει οποιοδήποτε ανάλογο πρόγραμμα γνωρίζαμε μέχρι τώρα να μοιάζει με... παιδικό παιχνίδι! Κάθε χρόνο περίπου 2 εκατ. δολάρια δαπανώνται για να απαντήσουμε στο κοσμικό και υπαρξιακό ερώτημα "άραγε υπάρχει ζωή εκεί έξω;".  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση