GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάιμαν: Απαράδεκτη και απαξιωτική η πρόταση Σόιμπλε

"Απαράδεκτη, απαξιωτική και τελείως λάθος" θεωρεί την πρόταση για προσωρινό Grexit ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, ...

Φάιμαν: Απαράδεκτη και απαξιωτική η πρόταση Σόιμπλε

"Απαράδεκτη, απαξιωτική και τελείως λάθος" θεωρεί την πρόταση για προσωρινό Grexit ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, όπως ο ίδιος δήλωσε στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία πριν από την έναρξη της σημερινής έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς-Γεργκ Σέλινγκ, επεσήμανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup ότι το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο καγκελάριος εξακολουθεί να πιστεύει, όπως είπε, σε μια λύση στην ελληνική κρίση, και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: "Δεν επιθυμώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος, ωστόσο έχουμε μια καλή ευκαιρία".

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά την πρόταση που αποδίδεται στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Φάιμαν υπογράμμισε ότι όποιος στην Ευρώπη αναζητεί μία λύση, αυτός βρίσκει και το δρόμο, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από την ελληνική κυβέρνηση.

Τα κράτη στην Ευρωζώνη θα πρέπει να βρουν και πάλι έναν δρόμο προσέγγισης μεταξύ τους, ενώ πρέπει να αποκατασταθούν η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος νωρίτερα, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Osterreich, είχε αποκαλύψει με κάθε σαφήνεια ότι "ο Σόιμπλε θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση