GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή για έκτακτο σχέδιο άμυνας της χώρας

Απαντήσεις για το Plan B Βαρουφάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ώρα του Πρωθυπουργού, έπειτα από ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γε...

Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή για έκτακτο σχέδιο άμυνας της χώρας

Απαντήσεις για το Plan B Βαρουφάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ώρα του Πρωθυπουργού, έπειτα από ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.

"Σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε. Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης είχαμε και οφείλαμε να έχουμε. Θα έπρεπε να μας εγκαλούσατε εάν δεν είχαμε και εάν δεν είχαμε αποπειραθεί να έχουμε", σημείωσε απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός.

"Υπάρχει σχέδιο της Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδα, το οποίο παραδέχτηκε ο ίδιος ο Γιούνκερ μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Ιουλίου. Ρωτήστε λοιπόν εκείνους να σας εξηγήσουν ποιο είναι αυτό το σχέδιο των 1.000 σελίδων. Ρωτήστε τη γερμανική κυβέρνηση να σας απαντήσει. Γιατί λοιπόν ρωτάτε εμάς; Μέσα σε όλα αυτά να φρεσκάρω τη μνήμη σας με δηλώσεις του κυρίου Ντάισελμπλουμ μετά τη Ρήγα, όταν είπε ότι πολλοί εταίροι ζητούν την εκπόνηση σχεδίου Β. Αμέσως μετά αναφέρθηκε σε σχέδιο Β ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας. Εάν υπήρχαν εκείνοι οι οποίοι ανέφεραν για σχέδιο Β, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε ένα σχέδιο άμυνας απέναντι σε αυτές τις απειλές. Είχαμε υποχρέωση να είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο", πρόσθεσε ο κύριος Τσίπρας. 

"Είναι σαν να βρίσκεται σε πολεμική απειλή μία χώρα, να είναι πολύ πιθανό να έρθουν εχθρικές δυνάμεις στα εδάφη της και εσείς να θεωρείτε φιλοπόλεμο το υπουργείο Άμυνας αυτής της χώρας, ακριβώς επειδή σχεδίαζε την άμυνα της χώρας. Εγώ είχα δώσει προσωπικά εντολή επεξεργασίας ενός έκτακτου σχεδίου για την άμυνα της χώρας". 

"Αν θέλετε να ψάξετε για σκάνδαλα κοιτάξτε στην υπόθεση των υποβρυχίων, της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των θαλασσοδανείων της Αγροτικής Τράπεζας, τη συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ", ανέφερε απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη δευτερολογία της η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού πριν από την εκλογή της νέας κυβέρνησης κατηγορώντας τον για τις υποσχέσεις περί διαγραφής του χρέους, σκισίματος του μνημονίου, σε μία προσπάθεια να αντικρούσει την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού. 

"Είστε όμηρος των συνιστωσών σας"

"Φέρατε ένα σκληρό μνημόνιο απολύτως φοροεισπρακτικό. Μιλάτε για εμάς και για σκάνδαλα. Την κάθαρσή μας την έχουμε κάνει. Δώσαμε όλους όσους έπρεπε στη Δικαιοισύνη. Και όσοι έχουν φύγει από εμάς βρίσκονται σήμερα στη δική σας κυβέρνηση". 

"Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τα σχέδια των πιο φιλελεύθερων κύκλων της Ευρώπης. Η δική σας θέση ποια είναι κύριε πρωθυπουργέ. πήγα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και έβαλα πλάτη την ίδια ώρα που εσείς και ο κύριος Καμμένος μας υβρίζετε. Θα έπρεπε να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα εθνικό μέτωπο και να εκμεταλλευθείτε τη συναίνεση που υπάρχει. Αφήνετε τα στελέχη σας να μιλούν για εκλογές χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα". 

"Για άλλη μία φορά είστε όμηρος των συνιστωσών σας. Αλλά δεν μπορεί να είναι όμηρος και ο ελληνικός λαός. Χρειάστηκε κύριε πρωθυπουργέ για να καθίσει η χώρα και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να καθίσουμε στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών γιατί η αξιοπιστία σας ήταν στο ναδίρ". 

"Αν όπως λέτε το σχέδιο Β ήταν ένα σχέδιο ευθύνης γιατί έμεινε εν κρυπτώ;", σημείωσε η κυρία Γεννηματά.

Τσίπρας; Αν είχαμε μυστικό σχέδιο γιατί δεν το εφαρμόσαμε;

Στη συνέχεια ο κύριος Τσίπρας πήρε και πάλι το λόγο. "Μας κατηγορείτε ότι είχαμε μυστικό σχέδιο για την έξοδο από το ευρώ. Το σχεδιάζαμε σε κάποια μυστικά μπουντρούμια μαζί με τον κύριο Βαρουφάκη και κάποιους άλλους επιτελείς. Τότε γιατί δεν το εφαρμόσαμε κυρία Γεννηματά;"

"Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Και εφόσον δεν μπορούσαμε γιατί να έχουμε ένα τέτοιο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Λέτε και σαχλαμάρες μέσα στη Βουλή. σοβαροί άνθρωποι", ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση