GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχωρεί από τους ΑΝΕΛ ο συντονιστής Β’ Πειραιά...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗ Δια της παρούσης, διαχωρίζω τη θέση μου πλήρως από τις θέσεις και τις ενέργειες του Κινήματο...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗ

Δια της παρούσης, διαχωρίζω τη θέση μου πλήρως από τις θέσεις και τις ενέργειες του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και υποβάλλω την παραίτηση μου από συντονιστής Β’ Πειραιά και από μέλος Μνημονιακού σχηματισμού.
Οι αιτιάσεις που δόθηκαν από μεριά του Κινήματος κρίνονται ανεπαρκείς, άστοχες, ελλιπείς , παρελκυστικές και επικίνδυνες. Η εμφάνιση του Προέδρου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν τραγική και απαράδεκτη.
Το δίλημμα που αντιμετωπίζει το Κίνημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ του «Πολιτικώς ορθού» (politically correct) και του Εθνικού Συμφέροντος. Δυστυχώς αυθαίρετα και παρελκυστικά συνδέθηκε το Εθνικό Συμφέρον με την κομματική επιβίωση και το στενά κομματικό συμφέρον. Τα μέτρα που υπερψήφισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι επαίσχυντα και καταστροφικά για το μέλλον των Ελλήνων. Ισχυρίζονται ότι σώζουν την Ελλάδα, άλλα αυτό δε γίνεται αν πεθάνουν οι Έλληνες και αυτά τα Μνημονιακά μέτρα σε αυτό οδηγούν: Στη θανάτωση των Ελλήνων. Διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο, ξεπουλούν Δημόσια περιουσία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανοικοδόμηση η οποία δε θα έρθει ποτέ, οδηγούν χιλιάδες στη μετανάστευση μιας και κανείς δε θα μπορεί να επιβιώσει με τετρακόσια ευρώ όταν και αν βρει εργασία στην πιο ακριβή αγορά της Ε.Ε. Οι αυτοκτονίες θα ενταθούν και οι πλειστηριασμοί θα εκτελούνται πλέον κατά εκατοντάδες ανά ημέρα. Με αυτά τα δημοσιονομικά εντός των επόμενων πενήντα χρόνων οι Έλληνες θα αποτελούν μία μειοψηφία στον τόπο τους. Τα Μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι γενοκτονικά και σύμφωνα με την Ιδρυτική Διακήρυξη που ακολουθήσαμε και αγωνιστήκαμε, το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης.
Σπρώχνουν την πατρίδα στα χέρια των κερδοσκόπων και έδωσαν νομιμοποίηση και ασυλία στους σκελετούς του παρελθόντος. Επέλεξαν την ολοκληρωτική καταστροφή των τελευταίων Ελλήνων που έμειναν όρθιοι, και κατέστρεψαν όποια προσπάθεια για την ανοικοδόμηση. Επικαλούνται τώρα οργάνωση έστω και τώρα για την επόμενη μέρα και άφησαν να περάσουν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες και διαπραγματευτικά και νομικά επιχειρήματα πίεσης κατά των δανειστών, της Ε.Ε, και της Γερμανίας.
Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων (και όχι μόνο), είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με την ιστορία, άλλα προτίμησαν να κρατήσουν θέσεις και προνόμια. Ισχυρίστηκαν ότι πήγαν για έντιμο συμβιβασμό, επικαλέστηκαν συνθηκολόγηση, άλλα το μόνο που πέτυχαν ήταν η χείριστη παράδοση. Ακόμα και αν είχαμε ηττηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, τέτοια μέτρα δε θα μεταχειρίζονταν οι νικητές. Το αποτέλεσμα κρίνεται ως μίνι Μικρασιατική καταστροφή και έχουν το θράσος να επικαλούνται τις νέες μάχες που θα δώσουν.
Στη Β’ Πειραιά, τη δεύτερη Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα με το υψηλότερο ποσοστό του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν «ανιστόρητους» τους πολίτες οι οποίοι δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία και αποφάσισαν να θέσουν πιο ψηλά την αξιοπρέπεια από το συμφέρον, αντίθετα δηλαδή από ότι έπραξαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η ιστορία και η Ελλάδα πίστωσε, και σε αυτόν το λογαριασμό δεν θέλω να έχω καμία συμμετοχή. Παραμένω απλός στρατιώτης της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τα ιδανικά μας.
Πλαφουντζής Ελευθέριος

2 σχόλια

  1. Σπύρος Γουδέβενος

    Εκνευρισμένος είσαι σύντροφε, λένε τα καινούργια σου παπαγαλάκια.......Εμείς, να δεις σύντροφε που τρέχαμε στις ουρές των ΑΤΜ, να εξηγούμε στον κόσμο ότι δεν έκλεισες εσύ τις τράπεζες, καλώντας τον να ψηφίσει ΟΧΙ....

    Για να δούμε σύντροφε, την βασική συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2013, οι αποφάσεις του οποίου είναι ακόμα σε ισχύ....

    "στ. ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ

    13. Οι προγραμματικές μας επεξεργασίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση των σημερινών μετώπων αγώνα και ταυτόχρονα επηρεάζονται από τα νέα στοιχεία που οι αγώνες αυτοί αναδεικνύουν.

    Σε αυτή την κατεύθυνση:13. 1. Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα επουλώνει τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους ασφαλούς εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, με τους ανάλογους μισθούς και συντάξεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

    Πρώτο βήμα αποτελεί η αποκατάσταση στα προ του μνημονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας και των οικογενειακών επιδομάτων. Δεν θα αναγνωρίσουμε τις συνταγματικές και παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης που οδήγησαν το τελευταίο διάστημα σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων και σε κατάργηση σημαντικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Στη δική μας προσέγγιση του δημόσιου ως μοχλού ανασυγκρότησης της χώρας όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν ρόλο και θα επαναπροσληφθούν.

    13. 2. Αποτρέπουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους. Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα.

    Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει."

    Τελικά, σύντροφε Αλέξη, ποιοι ήταν οι συνεπείς με τις αρχές του κόμματος.....Εσύ με τους 110 βουλευτές οι η 32;;

    Μάλλον οι 32, έτσι;; Τα πολιτικά σας κόλλυβα τα έχετε στην κώλοτσέπη όλοι με εσένα αρχηγό ..Σε πιο λαό θα πάτε; να πείτε τι ΌΤΙ θα κόψετε το ΕΚΑΣ , ότι θα κόψετε την αναπηρική σύνταξη; ότι θέλετε ΝΕΚΡΟΥΣ και όχι συνταξιούχους , ΌΤΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Βουλής τρώει ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ από την Καραμανλή την ΝΤΟΡΑ τον Θεοδωράκη και κάθεστε σαν κότες ΛΥΡΑΤΕΣ και τους ακούτε... σας χλευάζουν ΟΛΟΥΣ ακόμα και ο Αδωνις ((μπήκες σαν Γκουεβάρα και βγήκες σαν ΤΖΗΜΕΡΟΣ λει το νούμερο η Α ΑΛ ΣΑΛΕΧ η πιπατζού του Βενιζέλου)) ... Θεωρό πιο έντιμους τον Κασιδιάρη και τον Λάγο διότι ξέρομε με ποιους έχουμε να κάνουμε αυτοί έκαναν και ΦΥΛΑΚΉ εσύ έδωσες ((μάχη)) δεκαεφτά ωρών !!!! και θέλετε να πάτε και στο ΛΑΌ !! ΝΑ ΠΆΤΕ....ΟΎΤΕ την Βαλαβάνη ΠΟΥ βασανίστηκε από την ΕΑΤ ΕΣΑ δεν πείστηκε από αυτά που λες και σας έφτυσε σύντροφε ΑΛΈΞΗ και έφυγε ΓΙΑΤΊ;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΥΩ

    «Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για να υποστηρίξει την επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα. Η άτακτη χρεοκοπία δεν θα οδηγούσε μόνο στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, άρα στην εξαϋλωση των καταθέσεων. Θα σε ανάγκαζε να εκδόσεις ένα νόμισμα που θα είχε την ίδια στιγμή μια δραματική υποτίμηση. Ταυτόχρονα οι συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια έβγαλαν 250 δισ. στο εξωτερικό θα ερχόντουσαν και θα αγόραζαν τη μισή Ελλάδα».
    ΑΠΑΝΤΑΩ

    1ον. Δεν υπάρχει άτακτη και τακτική χρεοκοπία πουθενά στην οικονομική βιβλιογραφία. Υπάρχει ΧΡΕΟΣΤΑΣΙΟ το οποίο προκαλείς ως χώρα είτε εις βάρος των δανειστών και προς όφελος του λαού, είτε εις βάρος του λαού και προς όφελος ων δανειστών.

    2ον. Πότε χάθηκαν οι καταθέσεις περνώντας σε εθνικό νόμισμα σε οποιαδήποτε ιστορική στιγμή; Αυτό συμβαίνει μόνο αν το αποφασίσει η κυβέρνηση. Οταν εκδίδεις εθνικό νόμισμα ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ μη εκθέτοντάς το στις διεθνείς αγορές και απλά καταγράφεις τις εγχώριες καταθέσεις στο νέο νόμισμα. Αν το νόμισμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο στα διεθνή χρηματιστήρια, που θα το βρουν για να στο υποτιμήσουν ρε βλάκα; Η λειτουργία του εξαρτάται από τη δυναμική και την ανάπτυξη της οικονομίας. Ακόμα και στην Ισλανδία που το νόμισμά της ήταν εκτεθειμένο και υπέστη υποτίμηση 400%, οι τιμές ανέβηκαν μόνο 19% και μόλις η κυβέρνηση διπλασίασε τους μισθούς ο πληθωρισμός από 19% πήγε στο 3% σε δύο χρόνια.

    3ον. Συναλλαγματικά αποθέματα, ΕΧΕΙΣ , αρκετά για να κάνεις επανεκκίνηση της οικονομίας ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Είναι τα 56 δισ. ευρώ των τραπεζών σε χαρτοφυλάκιο με κρατικά ομόλογα Βρετανίας και Λουξεμβούργου τα οποία δεν ελέγχονται από την ΕΚΤ και είναι ΑΜΕΣΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΙΜΑ. Τον πίνακα αυτόν δεν τον βρήκε ο Τσακαλώτος να στον δείξει;

    4ον. Με το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και κάνεις ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των ενεργητικών τους με οικονομικούς εισαγγελείς και ειδικούς εκκαθαριστές, διαγράφοντας άμεσα κατ'αρχήν τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών. Είναι προτιμότερο να τα τιτλοποιήσουν τα διεθνή κοράκια μέσω ΤΑΙΠΕΔ και να κατασχέσουν τα σπίτια του κόσμου όπως θα κάνεις τώρα με το τρίτο μνημόνιο;

    5ον. Ποιος θα μπει να αγοράσει τη μισή Ελλάδα όταν ασκείς έλεγχο εισροής/εκροής των αποθησαυρισμένων καταθέσεων του εξωτερικού όπως συνέβαινε και με εκείνη την παλιά και άθλια δραχμή; Δεν ξέρεις ότι μόνο επενδυτικά κεφάλαια για την πραγματική οικονομία μπορούν να περάσουν τα οικονομικά σύνορα; Δεν ξέρεις ότι αποθησαυρισμένες καταθέσεις του εξωτερικού υποβάλλονται πάντα σε υψηλό φόρο; Εκτός και αν είσαι βαλτός και εντεταλμένος των κεφαλαιούχων.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση