GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Άγκυρα βομβαρδίζει το ΡΚΚ, με "κάλυψη" το Ισλαμικό Κράτος

Έκτακτη σύγκληση του ΝΑΤΟ ζήτησε για αύριο Τρίτη η Άγκυρα, η οποία διεξάγει πλέον ανοικτό πόλεμο με το κουρδικό ΡΚΚ – με “κάλυψη” την...

Η Άγκυρα βομβαρδίζει το ΡΚΚ, με
Έκτακτη σύγκληση του ΝΑΤΟ ζήτησε για αύριο Τρίτη η Άγκυρα, η οποία διεξάγει πλέον ανοικτό πόλεμο με το κουρδικό ΡΚΚ – με “κάλυψη” την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη μεθόριο με τη Συρία
Με ορμητήριο την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ, τουρκικά μαχητικά έπληξαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ ενώ οι κούρδοι αυτονομιστές κάνουν ανταρτοπόλεμο με βομβιστικές επιθέσεις σε αυτοκινητοπομπές του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας.
“Η Τουρκία ζήτησε αυτή τη συνάντηση δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, μετά τις ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών και προκειμένου να ενημερώσει τους Συμμάχους της για τα μέτρα που θα λάβει” διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου και προστίθεται ότι “οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία”.
Μάλιστα, μόλις εχθές, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε το κουρδικό ΡΚΚ "τρομοκρατική οργάνωση".
Όμως, οι πολεμικές επιχειρήσεις της Άγκυρας απέναντι στους Κούρδους αντάρτες – και σχεδόν καθόλου απέναντι στους τζιχαντιστές, όπως είχε ανακοινώσει - άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και στο εσωτερικό.
Εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα – από την επίθεση στη Σουρούτς εναντίον ακτιβιστών φοιτητών - , αιματηρές συγκρούσεις διεξάγονται σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, μεταξύ ακτιβιστών, μελών αριστερών οργανώσεων και των δυνάμεων ασφαλείας.
Βίαιες συμπλοκές συγκλονίζουν τη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης μετά τον θάνατο μιας ακροαριστερής ακτιβίστριας κατά τη διάρκεια μιας εφόδου της αστυνομίας την Παρασκευή. Εχθες, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από σφαίρες, ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση