GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος από το θάνατο βρέφους σε εμπρησμό παλαιστινιακού σπιτιού

Την παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός μωρού στη Δυτική Όχθη, όταν το σπίτι του κάηκε από εμπρησμό εξτρεμιστών Ισραηλιτών. Τ...

Σάλος από το θάνατο βρέφους σε εμπρησμό παλαιστινιακού σπιτιού

Την παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός μωρού στη Δυτική Όχθη, όταν το σπίτι του κάηκε από εμπρησμό εξτρεμιστών Ισραηλιτών. Το αγοράκι μόλις 18 μηνών κάηκε ζωντανό ενώ οι γονείς του και ο τετράχρονος αδερφός του τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κρίσιμη.

Σύμφωνα με ισραηλινούς και παλαιστίνιους αξιωματούχους ασφαλείας, έποικοι πέταξαν βόμβες μολότοφ μέσα από τα παράθυρα, που ήταν ανοικτά λόγω της καλοκαιρινής ζέστης. Στους τοίχους έγραψαν "το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί", "εκδίκηση" και ζωγράφισαν ένα αστέρι του Δαυίδ προτού διαφύγουν προς την κατεύθυνση ενός γειτονικού εβραϊκού οικισμού. 

Το σπίτι της οικογένειας Νταουάμπσεχ - που εκείνη την ώρα κοιμόταν - λαμπάδιασε αμέσως και η οικογένια δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο μικρός  Άλι Νταουάμπσεχ κάηκε ζωντανός στην κούνια του. Οι γονείς και το 4χρονο αδερφάκι του φέρουν εγκαύματα τρίτου βαθμού, η μητέρα στο 90% του σώματός της, ο πατέρας στο 80% του σώματός του και ο γιος τους Άχμεντ στο 60% του σώματός του. Νοσηλεύεται επίσης άλλος ένας τραυματίας από την επίθεση που, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι ένα κοριτσάκι.<

Ο πρόεδρος Αμπάς δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και και κατήγγειλε ένα νέο "'έγκλημα πολέμου" του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού. 

Από την πλευρά του, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει την παγκόσμια κατακραυγή, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου χαρακτήρισε την επίθεση "τρομοκρατική πράξη" και έδωσε εντολή στις "δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα προκειμένου να συλλάβουν τους δολοφόνους και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη". 

Όμως, φαίνεται ότι δεν έπεισε κανέναν καθώς ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλάντενοφ, δήλωσε "εξοργισμένος" από την επίθεση αυτή, και η Ιορδανία καταδίκασε ένα "απεχθές έγκλημα που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν η ισραηλινή κυβέρνηση δεν είχε γυρίσει την πλάτη στην ειρήνη".

Η ατμόσφαιρα στα κατεχόμενα παλαιστινικά εδάφη μυρίζει για άλλη μια φορά μπαρούτι. Οι ισλαμιστές της Χαμάς, που έχουν την εξουσία στη Γάζα, έχουν καλέσει μία "ημέρα οργής" εναντίον του Ισραήλ.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ καθώς και κινήματα της αριστεράς κάλεσαν σε διαδηλώσεις, ενώ η Χαμάς υποσχέθηκε "μία τιμωρία ανάλογη αυτού του εγκλήματος", το οποίο "καθιστά τους στρατιώτες του κατοχικού στρατού και τους εποίκους θεμιτούς στόχους παντού".

Ενόψει των διαδηλώσεων, η ισραηλινή αστυνομία αναπτύχθηκε μαζικά στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, κυρίως γύρω από την πλατεία των Τεμενών, η πρόσβαση στην οποία απαγορεύτηκε και πάλι στους άνδρες κάτω των 50 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση