GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγνωστοπούλου και Αμανατίδης τα δύο νέα πρόσωπα στο υπ. Εξωτερικών

Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλαμβάνει μετά τον ανασχηματισμό του κυβερνητικο...

Αναγνωστοπούλου και Αμανατίδης τα δύο νέα πρόσωπα στο υπ. Εξωτερικών
Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλαμβάνει μετά τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και ακαδημαϊκός Σία Αναγνωστοπούλου. Η κ. Αναγνωστοπούλου διαδέχεται στη θέση τον Νίκο Χουντή ο οποίος είναι ο πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να αναλάβει το αξίωμά του στην Ευρωβουλή μετά την παραίτηση του Μανώλη Γλέζου.
Η Σία Αναγνωστοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τµήµα Πολιτικής Επιστήµης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστηµίου, ενώ από το 1995 έως το 2004 δίδασκε στο τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Κύπρου. Επίσης, έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήµια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας. Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο που επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη μετάβαση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στα έθνη-κράτη.
Επιπλέον, είναι µέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδηµίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform! Europe και του ∆ιοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς. Παράλληλα, αρθρογραφεί στις εφηµερίδες «Αυγή» και «Εποχή».
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και κατά τη διάρκεια της θητείας της έχει διατελέσει γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.
Στο ίδιο υπουργείο, υφυπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικός Ιωάννης Αμανατίδης.
 Ο κ. Αμανατίδης είναι Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του κοινοβουλίου και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.
Από το 1985 εργάστηκε ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς, ενώ έχει διατελέσει γραμματέας του Α΄ συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και αντιπρόσωπος σε Γενικές Συνελεύσεις της ΑΔΕΔΥ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012.
Υπουργός Εξωτερικών παραμένει ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ καταργείται το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων που κατείχε ο νυν υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση