GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για τις θυρίδες...

Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, η οποία θα καθορίζει το πλαίσιο πλαίσιο πρόσβασης των πολιτών στιςψ προανήγγειλαν κυβέρνηση και τραπεζίτε...

Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, η οποία θα καθορίζει το πλαίσιο πλαίσιο πρόσβασης των πολιτών στιςψ προανήγγειλαν κυβέρνηση και τραπεζίτες, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη.
Μέχρι σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου, θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα καθορίζεται το πλαίσιο πρόσβασης των πολιτών στις θυρίδες, δήλωσε o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.
Ο πολίτης θα έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με το περιεχόμενο των θυρίδων, εξήγησε ο κ. Μάρδας.
Θα υπάρξει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα καθορίζει τη διαδικασία από εδώ και στο εξής, διαβεβαίωσε από την πλευρά της και η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με τον Bήμα FM.
Τι ισχύει σήμερα
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης στις 28 Ιουνίου για την τραπεζική αργία και την επιβολή capital controls, οι κάτοχοι τραπεζικών θυρίδων δεν μπορούν να ανοίξουν τη θυρίδα τους κι αυτό διότι θεωρείται τραπεζική συναλλαγή.
Αμέσως μόλις ανοίξουν τα υποκαταστήματα των τραπεζών, οι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις θυρίδες τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν στις συναλλαγές τους.
Για να ανοίξει μια θυρίδα απαιτείται εισαγγελική παρέμβαση και παρουσία εισαγγελέα.
Η διαδικασία που ισχύει μέχρι σήμερα είναι να μην είναι παρών υπάλληλος.

1 σχόλιο

  1. ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

    ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση