GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα υψηλού κόστους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

της  Μάριον Κοντογιάννη Ο Αντιπρόεδρος της ΕΣ.Α.μεΑ. και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ Γρηγόρης Λεοντόπουλος, μιλάει για τις φήμες π...

της  Μάριον Κοντογιάννη

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΣ.Α.μεΑ. και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ Γρηγόρης Λεοντόπουλος, μιλάει για τις φήμες που κυκλοφορούν για τις ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ:

Ακούγεται τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα υψηλού κόστους που διατίθενται μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ

"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους .  Τα φάρμακα αυτά αφορούν χρονίως πάσχοντες όπως νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, αιμορροφιλικούς, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ.
Μάλιστα, ειδικά όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ υπάρχει υπερεπάρκεια στη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους για τους χρονίως πάσχοντες."

Αυτό ισχύει για την Αθήνα ή  και για την περιφέρεια;

"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε κανένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ σε όλη την επικράτεια."

Τότε για πιο λόγο γίνεται αναφορά για ελλείψεις σε φάρμακα υψηλού κόστους;

"Δεν ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετούνται αυτή τη  χρονική περιόδο ώστε να διαρρέει μια τέτοια πληροφορία, ότι δεν μπορούν  τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ασθενών και μάλιστα των χρονίως πασχόντων. Ίσως εξυπηρετούν αυτούς που θελουν τη μεταφορά των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες, για να διευκολυνθούν οι παράλληλες εξαγωγές μη σκεφτόμενοι τις ελλείψεις που θα δημιουργηθούν σην αγορά φαρμάκων."

Η Γενική Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ 

Από την πλευρά της Γενικής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται πως : «τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (28) στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα φαρμακεία που έχουν οριστεί να κάνουν αποστολές σε όλη τη χώρα  έχουν επάρκεια σε όλα ανεξαιρέτως τα φάρμακα που διακινούν.  Ειδικότερα  υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα του Ν. 3816/2010 ακόμα και σε εκείνα που πρέπει να χορηγούν τα κρατικά νοσοκομεία αλλά «στερούνται» και παραπέμπονται στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα εκτάκτων εισαγωγών και στα φάρμακα που έχουν δεσμευτεί με αποφάσεις  Προέδρου. Η υπηρεσία είναι σε επικοινωνία με τους προμηθευτές των φαρμακείων μας οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν για την ομαλή τροφοδοσία των φαρμακείων μας."

Είπαν επίσης πως σχετικά με τις αναφορές  που γίνονται για ελλείψεις σε φάρμακα υψηλού  κόστους σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να γίνεται αναφορά συγκεκριμένα σε ποιο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ υπάρχει πρόβλημα και ποιο φάρμακο και όχι γενικά».



Πηγή : http://ygeiapress.blogspot.gr/2015/07/blog-post_10.html

1 σχόλιο

  1. Τι είναι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ?

    Είναι Άθλιοι που χωρίσανε τους Έλληνες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, λες και το 2010, όταν ήμασταν ένα βήμα πριν την χρεοκοπία εξ αιτίας του Μπουχέσα πρώην Πρωθυπουργού Καραμανλή του Μικρού, εκείνου που έβλεπε από την τηλεόραση του σπιτιού του να καίγεται η Ελλάδα, εβδομήντα άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε ένα καλοκαίρι, ένας άλλος πρωθυπουργός ο Παπανδρέου ξύπνησε ένα πρωί και είπε στην συμβία του, ρε πόπη έχω πονοκέφαλο, τι λες αν θα τραβήξω ένα μνημόνιο στους συμπατριώτες μας με απολύσεις, μειώσεις μισθών και τα συναφή θα μου περάσει?
    Όμως ο χρόνος δεν σταματά, έγιναν κυβέρνηση και υποχρεωθήκανε εξ αιτίας των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ να φέρουνε και να ψηφίσουνε με τα χεράκια τους το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, όμως σαν γνήσιοι αλλά φοβισμένοι υποκριτές το μεθοδεύσανε έτσι που να καταλήξουν να το ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ για να μην τους βλέπουν οι ψηφοφόροι τους.

    ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

    ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση