GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέλγοι επιστήμονες ζητούν να μη μειωθούν οι δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα...

26 Βέλγοι επιστήμονες ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και την υπουργό Υγείας Μαγκί Ντε Μπλοκ ν...

26 Βέλγοι επιστήμονες ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και την υπουργό Υγείας Μαγκί Ντε Μπλοκ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή της ώστε οι ευρωπαϊκές συμφωνίες βοήθειας για την Ελλάδα να θεμελιώνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας. 
«Η οικονομική κρίση και η πολιτική λιτότητας μετέτρεψαν την Ελλάδα στο άρρωστο παιδί της Ευρώπης» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Οι επιστήμονες, κυρίως καθηγητές της Ιατρικής, επισημαίνουν ότι η κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα επιδεινώθηκε από την αρχή της χρηματοοικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ανεπαρκής ιατρική κάλυψη, βρέφη που γεννιούνται ελλιποβαρή, αύξηση των περιπτώσεων κατάθλιψης, όπως και των θετικών διαγνώσεων AIDS.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση του Βελγίου να τοποθετηθεί στο πλαίσιο των μελλοντικών ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, έτσι ώστε να αποκλειστεί η Υγεία από τους τομείς περιστολής δαπανών. Στις διαπραγματεύσεις για ένα νέο κοινωνικό πακέτο με την Ελλάδα, το Βέλγιο μπορεί να εισηγηθεί υπέρ ενός συστήματος προστασίας, το οποίο να δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να θωρακίσει το σύστημα Υγείας με μέσα που θα του επιτρέψουν να παρουσιάσει θετικούς δείκτες υγείας. Σας ζητάμε μία συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε γι' αυτά τα θέματα, σε ένα επιστημονικό και δεοντολογικό πνεύμα», προσθέτουν. 

2 σχόλια

  1. Και πού να δεί τις τραγικές απώλειες, στην επόμενη ψηφοφορία του Ελληνικού λαού...

    Εκεί, δε θα χωράει καμιά ισορροπίστικη, πολιτικάντικη...''αντιμετώπιση''.

    Στ΄αστεία παίζαμε ! (Μανώλης Αναγνωστάκης)
    Δὲ χάσαμε μόνο τὸν τιποτένιο μισθό μας

    Μέσα στὴ μέθη τοῦ παιχνιδιοῦ σᾶς δώσαμε καὶ τὶς γυναῖκες μας

    Τὰ πιὸ ἀκριβὰ ἐνθύμια ποὺ μέσα στὴν κάσα κρύβαμε

    Στὸ τέλος τὸ ἴδιο τὸ σπίτι μας μὲ ὅλα τὰ ὑπάρχοντα.

    Νύχτες ἀτέλειωτες παίζαμε, μακριὰ ἀπ᾿ τὸ φῶς τῆς ἡμέρας

    Μήπως πέρασαν χρόνια; σαπίσαν τὰ φύλλα τοῦ ἡμεροδείχτη

    Δὲ βγάλαμε ποτὲ καλὸ χαρτί, χάναμε· χάναμε ὁλοένα

    Πῶς θὰ φύγουμε τώρα; ποῦ θὰ πᾶμε; ποιὸς θὰ μᾶς δεχτεῖ;

    Δῶστε μας πίσω τὰ χρόνια μας δῶστε μας πίσω τὰ χαρτιά μας
    Κλέφτες!

    Στὰ ψέματα παίζαμε!
    -----------
    Οι μέτριοι ηθοποιοί που είναι πολύ καλοί μόνο στα ψέματα και στα μεγάλα λόγια, αυτοί που εκ του ασφαλούς και τον εαυτό τους κοροϊδεύοντας ακόμα, παρίσταναν τους ...έτοιμους για επαναστάσεις και για συγκρούσεις μετωπικές, όταν τους γονατίζουν τελικά οι πραγματικότητες κι όταν ηττώνται απ΄τις αδυναμίες τους, καλό και τίμιο θα ήταν, ν΄αποχωρούν χειροκροτούμενοι από τη σκηνή, παραχωρώντας και το ρόλο που τους εμπιστεύτηκαν.

    Για να κερδίσουνε τουλάχιστον την αναγνώριση και την εκτίμηση της όποιας τους προσπάθειας.
    Τόσο μπορούσαν. Τι να γίνει;

    Όσο επιμένουν όμως ν΄αυτοκοροϊδεύονται πως τάχα θα ...γυρίσουν το παιχνίδι κι αν τους εμπιστευτούμε λίγο ακόμα θα ...ρεφάρουν, σαν κάθε ξεγραμμένο χαρτοπαίχτη που απ΄το πάθος του παραμυθιάζεται, θα καταλήξουνε να χάσουνε στο τέλος, αξιοπρέπεια και σεβασμό.

    Είναι άδικο και δεν αξίζει...

    Άλυτη Εξίσωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να προσθέτουμε αξία στο διαδίκτυο, και μέρος αυτής είναι και ενα τόσο επίκαιρο και ενδιαφέρων αρθρο.
    Μεγάλο άρθρο, ευχαριστώ για τη μετοχή!
    ganoderma,γανοδερμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση