GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση της Ζωής...

Επισήμως έγινε λόγος για «θεσμική δυσαρμονία». Ανεπισήμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλ...

Επισήμως έγινε λόγος για «θεσμική δυσαρμονία». Ανεπισήμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, να παραιτηθεί οικειοθελώς από το αξίωμα της προέδρου της Βουλής. Εισέπραξε όμως την άρνησή της – άγνωστο αν του είπε και ότι δεν θα γίνει «ρίψασπις»...
Ρεπορτερ

3 σχόλια

  1. ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΞΕΥΤΕΙΛΑ ΤΣΙΠΡΑ ..ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ,ΤΟΝ ΜΗΣΤΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ...ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΎΝ ΝΑ ΜΕ ΔΙΏΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΜΟΥ ...ΣΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΜΟΥ ΧΌΡΤΑ ΘΑ ΤΡΏΓΩ......ΜΑ ΑΝ ΒΡΩ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΘΑ ΦΆΩ ΚΑΙ ΈΝΑ ΛΑΡΥΓΓΑ.....

    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΓΑΛΕΡΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. του Κώστα Εφήμερου

    Στις κυριακάτικες εφημερίδες και στην τηλεόραση έγινε μεγάλη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη για την δήλωσή του περί «υποκλοπής» των ΑΦΜ. Αυτή η επίθεση ξεκίνησε φυσικά από τους Financial Times που στο πιο πρόσφατο ρεπορτάζ της ανταγωνίστηκε την γερμανική Bild. Προφανώς ο πρώην υπουργός οικονομικών όταν μιλούσε για τα ΑΦΜ δεν εννοούσε να χακάρει το σύστημα για να μάθει τα ΑΦΜ (που είναι δημόσια) αλλά να χρησιμοποιήσει τη βάση δεδομένων των ΑΦΜ στα πλαίσια κάποιου εναλλακτικού νομίσματος καλύπτοντας π.χ. τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με αυτόματες πιστώσεις στις εταιρίες.

    Την περασμένη εβδομάδα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χρησιμοποίησε ένα σχήμα λόγου προσπαθώντας να εξηγήσει πως σε περίπτωση GREXIT θα πρέπει το κράτος να επανακτήσει τον έλεγχο της κεντρικής του τράπεζας και του εθνικού νομισματοκοπείου. Τα ΜΜΕ όμως δεν κατάλαβαν το αστείο και παρουσίασαν την είδηση σαν ο Λαφαζάνης να οργάνωνε κομμάντο που θα επιχειρούσαν το βράδυ προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο των κτηρίων. Φυσικό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχαν πρόβλημα να συνεχίσουν να λένε τα τρομερά τους ψέματα περί διπλασιασμού των οφειλών των απλών πολιτών σε περίπτωση GREXIT. Για αυτό άλλωστε προέβαλαν την έκθεση ενός άλλου μεγάλου διεθνούς οίκου, της Ernst & Young προκειμένου να αποδείξουν ότι όλα τα σενάρια καταστροφής είναι πραγματικά. Δείτε εδώ την αποδόμηση των επιχειρημάτων αυτών.

    Το άλλο πρόσωπο που λοιδορείται συστηματικά από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης της Πρώτη Φορά «Αριστερά» είναι ως γνωστόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μεταδίδονται διάφορα περιστατικά, όπως αυτό με τον βενζινά που κόντεψε να τον πλακώσει γιατί δεν της άλλαζε το λάστιχο στην Εύβοια, ή το «φτύσιμο» του ΠτΔ και των πολιτικών αρχηγών στην Γιορτή της Δημοκρατίας που οργανώθηκε στη Βουλή. Προσωπικά δεν είμαι οπαδός του τρόπου με τον οποίο ασκεί πολιτική η ΠτΒ αλλά νιώθω μεγαλύτερη ντροπή που η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην γιορτή που οργάνωσε το κοινοβούλιο. Ίσως γιατί όπως αποδείχτηκε τις τελευταίες ημέρες με τα νομοσχέδια των 900 σελίδων που πέρασαν νύχτα σε ένα άρθρο και με συνοπτικές διαδικασίες αποδείχτηκε ότι κανείς από δαύτους δεν είναι δα και μεγάλος οπαδός της Δημοκρατίας.

    Τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν ως σοβαρούς συνομιλητές τον «υπουργό-βιβλιοπώλη», Άδωνη Γεωργιάδη, τον «δεν πλήρωνα τους φόρους», Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον «έχω πάει με τη μισή Αθήνα» Πέτρο Τατσόπουλο. Αυτοί μπορεί να φωνάζουν, να αφρίζουν, να σηκώνονται από τα πλατό και να φεύγουν αλλά είναι το ταπεραμέντο τους έτσι και άλλωστε έχουν πάρει ένα σωρό σταυρούς. Πράγμα που ισχύει πολύ περισσότερο για τους Βαρουφάκη, Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

    Το μόνο ευχάριστο νέο είναι ότι τα ΜΜΕ δεν κατάλαβαν ακόμα ότι εξαιτίας της σκληρής τους προπαγάνδας το ΟΧΙ πήρε το 61,3% στο πρόσφατο δημοψήφισμα και συνεχίζουν να παίζουν το σκληρό παιχνίδι προπαγάνδας που έχουν υιοθετήσει από τότε που τα βρήκαν με την Τρόικα και την εκπροσωπούν στα χρόνια της κρίσης.

    Και δεν είναι μόνο τα ΜΜΕ. Είναι και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων που καμιά τους δεν ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για τις 15 μονάδες που έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους στο δημοψήφισμα. Αυτές τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που η κοινωνία βράζει και δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεις απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΟΧΙ ακόμα και στην πιο στενή σου οικογένεια.

    Μπορούν λοιπόν να χοντρύνουν το παιχνίδι τους όσο το επιθυμούν και το πιθανότερο είναι ότι στο τέλος η φούσκα που φουσκώνουν θα σκάσει με πάταγο στη μούρη τους. Γιατί η κοινή γνώμη καταλαβαίνει όλο και περισσότερο και απαιτεί όλο και πιο έντονα σοβαρά ΜΜΕ που θα του εξηγήσουν τι σημαίνουν όλα αυτά για την τσέπη τους και όχι για την τσέπη των ολιγαρχών καναλαρχών.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάλος με την αποκάλυψη ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έστηνε εναλλακτικό σχέδιο πληρωμών, και κίνησης χρήματος, σε περίπτωση που συνέχιζε η οικονομική ασφυξία λόγω της ΕΚΤ, και της ευρωπαϊκής συμμορίας του ευρώ. Τα ελληνικά διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα κόμματα που χρεοκόπησαν την χώρα, και δυστυχώς κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εξεγέρθηκαν, και ζητούν την επέμβαση της δικαιοσύνης.

    Μιλάμε για σκηνικό τρέλας που στήνεται στην Ελληνική μπανανία, όπου προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη, ότι αποτελεί έγκλημα η ύπαρξη εναλλακτικών σχεδίων, ώστε ο λαός να αποφύγει τα καταστροφικά Μνημόνιο, την ίδια ώρα που όλος ο πλανήτης είχε εναλλακτικά σχέδια για την περίπτωση Grexit, αν και το σχέδιο Βαρουφάκη ήταν σχέδιο εντός ευρώ (αλλά χωρίς ευρώ), που προφανώς ο ίδιος νόμιζε ότι θα έκανε τους Ευρωπαίους πιο διαλλακτικούς βλέποντας μία αποφασισμένη Ελλάδα. Θυμίζω Ενδεικτικά τα σχέδια που είχαν στο εξωτερικό:

    Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, την περίοδο που ναυαγούσαν οι διαπραγματεύσεις, έλεγε ότι απεύχεται Grexit, αλλά η χώρα του ήταν έτοιμη να το αντιμετωπίσει με μικρές συνέπειες

    Ο Δρ. Σόιμπλε, είχε το δικό του εναλλακτικό σχέδιο, που ήταν υπό την έγκριση της Μέρκελ και του Γκάμπριελ (αυτό να μην το ξεχνάμε ποτέ στην συνέχεια), που μας έδινε Grexit με κάποια ψευτοπρονόμια, αλλά αναγνώριση απο μεριάς μας του Δημοσίου Χρέους μας.

    Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Σύνοδο της Ευρωζώνης στις 7 Ιουλίου, είπε ξεκάθαρα, ότι η Ε.Ε., έχει σχέδιο αντιμετώπισης Grexit, όπως και δεκάδες Πρόεδροι, και Υπ. Οικονομικών Ευρωπαίκών κρατών.

    Σχέδιο αντιμετώπισης Grexit, είχε μέχρι και η μακρινή Κορέα (λόγω εξαγωγών της).

    Από την πορεία και την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, είναι εμφανές ότι η μη χρήση εναλλακτικού σχεδίου από μεριάς μας, θα οδηγούσε, όπως οδήγησε στο επώδυνο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.

    Είτε το σχέδιο Βαρουφάκη, που λόγω της θέσης που είχε στο Υπουργείο, ήταν πιο ολοκληρωμένο, είτε το σχέδιο Λαπαβίτσα-Αρ. Πλατφόρμας (που για μένα είναι αυτό με την προοπτική) που ήταν λιγότερο αναλυτικό λόγω ότι δεν συμμετείχαν στα οικονομικά επιτελεία της συγκυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα έπρεπε να αναπτυχθούν πλήρως από τον Αλέξη Τσίπρα, και κάποιο από αυτά ή παραλλαγές τους, να τεθούν σε εφαρμογή, σε απάντηση του εκβιασμού της 13ης Ιουλίου.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, επηρεαζόμενος και από τον μεγάλο ευρωλάγνο Δραγασάκη, είτε φοβήθηκε τα εναλλακτικά σχέδια είτε δεν είχε ποτέ πρόθεση να χρησιμοποιήσει ένα, σε περίπτωση που η άλλη επιλογή ήταν ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3. Η ιστορία θα δείξει τι πραγματικά ισχύει, και μάλιστα εκτιμώ ότι σε λίγους μήνες θα μάθουμε πολλά...

    Πάντως, επειδή ΜΜΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, μιλάνε για δικαστήρια για όσους απεργαζόντουσαν εναλλακτικά σχέδια, ενημερώνουμε ότι παρόλο οι εξελίξεις τώρα τους βολεύουν, τα δικά μας αιτήματα να πάνε αυτοί στα δικαστήρια για τις επιλογές των πρώτων Μημονίων, για τα σκάνδαλα 40 ετών, είναι ζωντανά, και θα τα βρουν σύντομα μπροστά τους!

    Προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ότι πέρασε στο ντούκου, η επίσης αποκάλυψη Βαρουφάκη, ότι το TAXIS, ελέγχεται από τους δανειστές μας......Τον Βαρουφάκη, τον ψήφισα για να έχει πρόσβαση στο ΑΦΜ μου, τον Σόιμπλε με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση