GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέναντι στον Τσίπρα και η Σακοράφα! "…εγώ δεν παραδέχθηκα την ήττα"

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015 ‘’Συναισθανόμενη πλήρως την πίεση των συντρόφων μου βουλευτών, αφού μία άλλη στιγμή, πριν π...

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015
‘’Συναισθανόμενη πλήρως την πίεση των συντρόφων μου βουλευτών, αφού μία άλλη στιγμή, πριν πέντε χρόνια, ένιωθα την ίδια πίεση προκειμένου να συναινέσω στην πρώτη "σωτηρία" της Ελλάδας, θέλησα να δημοσιοποιήσω τη θέση μου, μετά την ψηφοφορία στην Βουλή.
Η συμφωνία που ψηφίστηκε χτες, αποτελεί όχι μόνον τακτική, αλλά και στρατηγική ήττα της πρώτης κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά.
Τη μετατρέπει στην τέταρτη, από το 2010, μνημονιακή κυβέρνηση και αυτό, αποτελεί βαριά ιστορική στρέβλωση, βαριά ιδεολογική ανωμαλία, βαρύ πολιτικό πλήγμα.
Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε έναν ωμό εκβιασμό ανάμεσα στην αποδοχή αυτής της συμφωνίας και την καταστροφή του λαού. Κι όπως ο ίδιος παραδέχθηκε οι "λάθος εκτιμήσεις" τον οδήγησαν σε απόλυτη ανετοιμότητα, σε μη επεξεργασία ενός σχεδίου διαφυγής, με αποτέλεσμα να υποκύψει σε αυτόν τον εκβιασμό.
Επειδή είναι ολοφάνερο ότι όταν ένας εκβιασμός αποδίδει, επαναλαμβάνεται.
Επειδή το πρόγραμμα, το οποίο καθομολογία του πρωθυπουργού δεν βγαίνει, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε ένα νέο παρόμοιο ή χειρότερο εκβιασμό, αρνούμαι να χαρίσω την κυβέρνηση, την Αριστερά αλλά και το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας, στους εκβιαστές.
Καλώ τον Πρωθυπουργό από σήμερα κιόλας με την πλήρη γνώση που απέκτησε -και αυτός και οι στενοί του συνεργάτες- γύρω από τις απάνθρωπες μεθοδεύσεις του διευθυντηρίου της Ευρώπης, δηλαδή γύρω από την ανθρωποφάγα φύση του νεοφιλελευθερισμού, να εγκαταλείψει τις μεταφυσικές βεβαιότητες που μας οδήγησαν έως εδώ.
Τον καλώ τόσο μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια αυτής της συμφωνίας, αλλά κυρίως έξω από αυτά τα πλαίσια, να φανεί ρεαλιστής.
Να οργανώσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει άμεσα το σχέδιο εκείνο που θα θωρακίσει την κυβέρνηση, την Αριστερά και κυρίως την κοινωνία μας απέναντι στο βέβαια επερχόμενο νέο εκβιασμό.
Τούτο αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα και υπερώριμη πολιτική δυνατότητα.
Ο άμεσος και χωρίς εκπτώσεις έλεγχος των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ο έλεγχος και η εξυγίανση του σκοτεινού τραπεζικού συστήματος (βλέπε ΚτΕ, Εθνική, eurobank κτλ), η επιλογή συνεργατών που δε θα μας συντρίψουν ξανά στα βράχια των αφελών εκτιμήσεων και της λανθασμένης ανάγνωσης των ευρωπαϊκών συσχετισμών, ο σεβασμός της ηθικής – πολιτικής επιλογής των 38 συντρόφων βουλευτών, η επαναλειτουργία του κόμματος και των συλλογικών του οργάνων, η υπεύθυνη περιγραφή του εναλλακτικού σχεδίου στο λαό μας, η δυναμική διεκδίκηση των πολεμικών αποζημειώσεων, η σε κάθε δυνατό επίπεδο αξιοποίηση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας και η ειλικρινής – και όχι προσχηματική – υποστήριξη για τη συνέχιση των εργασιών της είναι μερικά από αυτά που από χτες έπρεπε ήδη να είναι η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα.
Σε αυτή του την προσπάθεια -και στο βαθμό που θα την καταβάλει- θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, από τη θέση μου ως ευρωβουλευτής. Είναι επίσης αυτονόητο ότι συμμετέχω ενεργά στον αγώνα του λαού μας, των κινημάτων και της νεολαίας μας, ώστε να αποτρέψω την ψήφιση των επαχθών εφαρμοστικών νόμων που θα ακολουθήσουν την επονείδιστη συμφωνία, ώστε να μην «ξεπλυθούν» αυτοί που επί πολλά χρόνια με πράξεις και παραλείψεις προετοίμασαν το συντελεσμένο από το 2010 έγκλημα κατά του λαού μας.
Σύντροφε Πρόεδρε "… εγώ δεν παραδέχθηκα την ήττα" , περιμένω από σήμερα κιόλας να σώσεις τα «κρυμμένα τιμαλφή» μας.
Αύριο θα είναι αργά! ‘’

1 σχόλιο

  1. Σπύρος Γουδέβενος

    Εκνευρισμένος είσαι σύντροφε, λένε τα καινούργια σου παπαγαλάκια.......Εμείς, να δεις σύντροφε που τρέχαμε στις ουρές των ΑΤΜ, να εξηγούμε στον κόσμο ότι δεν έκλεισες εσύ τις τράπεζες, καλώντας τον να ψηφίσει ΟΧΙ....

    Για να δούμε σύντροφε, την βασική συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2013, οι αποφάσεις του οποίου είναι ακόμα σε ισχύ....

    "στ. ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ

    13. Οι προγραμματικές μας επεξεργασίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση των σημερινών μετώπων αγώνα και ταυτόχρονα επηρεάζονται από τα νέα στοιχεία που οι αγώνες αυτοί αναδεικνύουν.

    Σε αυτή την κατεύθυνση:13. 1. Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα επουλώνει τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους ασφαλούς εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, με τους ανάλογους μισθούς και συντάξεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

    Πρώτο βήμα αποτελεί η αποκατάσταση στα προ του μνημονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας και των οικογενειακών επιδομάτων. Δεν θα αναγνωρίσουμε τις συνταγματικές και παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης που οδήγησαν το τελευταίο διάστημα σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων και σε κατάργηση σημαντικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Στη δική μας προσέγγιση του δημόσιου ως μοχλού ανασυγκρότησης της χώρας όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν ρόλο και θα επαναπροσληφθούν.

    13. 2. Αποτρέπουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους. Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα.

    Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει."

    Τελικά, σύντροφε Αλέξη, ποιοι ήταν οι συνεπείς με τις αρχές του κόμματος.....Εσύ με τους 110 βουλευτές οι η 32;;

    Μάλλον οι 32, έτσι;; Τα πολιτικά σας κόλλυβα τα έχετε στην κώλοτσέπη όλοι με εσένα αρχηγό ..Σε πιο λαό θα πάτε; να πείτε τι ΌΤΙ θα κόψετε το ΕΚΑΣ , ότι θα κόψετε την αναπηρική σύνταξη; ότι θέλετε ΝΕΚΡΟΥΣ και όχι συνταξιούχους , ΌΤΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Βουλής τρώει ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ από την Καραμανλή την ΝΤΟΡΑ τον Θεοδωράκη και κάθεστε σαν κότες ΛΥΡΑΤΕΣ και τους ακούτε... σας χλευάζουν ΟΛΟΥΣ ακόμα και ο Αδωνις ((μπήκες σαν Γκουεβάρα και βγήκες σαν ΤΖΗΜΕΡΟΣ λει το νούμερο η Α ΑΛ ΣΑΛΕΧ η πιπατζού του Βενιζέλου)) ... Θεωρό πιο έντιμους τον Κασιδιάρη και τον Λάγο διότι ξέρομε με ποιους έχουμε να κάνουμε αυτοί έκαναν και ΦΥΛΑΚΉ εσύ έδωσες ((μάχη)) δεκαεφτά ωρών !!!! και θέλετε να πάτε και στο ΛΑΌ !! ΝΑ ΠΆΤΕ....ΟΎΤΕ την Βαλαβάνη ΠΟΥ βασανίστηκε από ΕΑΤ ΕΣΑ σας έφτυσε ΓΙΑΤΊ σύντροφε ΑΛΈΞΗ;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση