GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: "Τρομοκρατική οργάνωση" το κουρδικό ΡΚΚ

Ο Λευκός Οίκος καλωσόρισε σήμερα τις προσπάθειες της Τουρκικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους – που ως φαίνετα...

ΗΠΑ:
Ο Λευκός Οίκος καλωσόρισε σήμερα τις προσπάθειες της Τουρκικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους – που ως φαίνεται δρα πλέον και στην Τουρκική μεθόριο με τη Συρία – και χαρακτήρισε το κουρδικό ΡΚΚ στην Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση .
Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ναϊρόμπι από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Ομπάμα στην Κένυα.
Την ίδια ώρα, ανώτερος αμερικανός διπλωμάτης έγραψε στο Twitter ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις πρόσφατες επιθέσεις από κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει σχέση" μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών της Τουρκίας εναντίον θέσεων του ΡΚΚ και μιας συμφωνίας για την κλιμάκωση της καταπολέμησης των τζιχαντιστών του ΙΚ.
"Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ΡΚΚ και της πρόσφατης συμφωνίας για την ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας εναντίον του ΙΚ", έγραψε στο Twitter ο Μπρετ Μακ Γκαρκ, αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα στον συνασπισμό κατά του ΙΚ.
Την τελευταία εβδομάδα – μετά και την επίθεση αυτοκτονίας του ισλαμικού Κράτους στην πόλη Σουρούτς, με δεκάδες θύματα Κουρδους φοιτητές και ακτιβιστές- η ένταση ανάμεσα στους κουρδους αυτονομιστές του ΡΚΚ και του τουρκικού στρατού έχει αναζωπυρωθεί. 
Την περασμένη Τετάρτη- το κουρδικό κίνημα δολοφόνησε δύο Τούρκους αστυνομικούς , ως αντίποινα για την “βοήθεια” της τουρκικής κυβέρνησης στους τζιχαντιστές της Συρίας. 
Η Άγκυρα διέταξε αμέσως αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του PKK. Το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα χαρακτήρισε "επίθεση" τους βομβαρδισμούς που θεώρησε ότι "έχουν παραβιαστεί οι όροι της εκεχειρίας" μεταξύ των μαχητών του και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, η οποία τηρείτο από τον Μάρτιο του 2013. 
Σαν αντίποινα, συνεχίζει τις “αντάρτικες” βομβιστικές επιθέσεις . Χθες το βράδυ, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση