GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Στόχος να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας - ΒΙΝΤΕΟ

Βασική κατεύθυνση  είναι μια κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη συμφωνία είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυ...

Τσίπρας: Στόχος να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας - ΒΙΝΤΕΟ

Βασική κατεύθυνση  είναι μια κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη συμφωνία είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να έχουμε καταλήξει έως το τέλος της εβδομάδας.

"Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο τις ελληνικές προτάσεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη χθεσινή σύνοδο των πολιτικών αρχηγών. Βασική κατεύθυνση είναι μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, περιλαμβάνει από την άλλη πλευρά ως αντάλλαγμα τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας το μεσοπρόθεσμο διάστημα, ένα ισχυρό πακέτο επενδύσεων για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα κυρίως της ανεργίας, καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθωση του χρέους" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα. "Η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το αργότερο"

Όταν κάποιος δημοσιογράφος σχολίασε ότι "μιλούν για Grexit" συνέχισε λέγοντας: "Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια έχοντας ως ισχυρό όπλο την ετυμηγορία που ήταν σαφής, τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας για μια βιώσιμη συμφωνία που τελειώνει τη συζήτηση στην οποία αναφερθήκατε (σ.σ. Grexit) μια και καλή και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση"

"Είμαι χαρούμενος να πω ότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδοποιώ ότι όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα αλλά ευρωπαϊκό" κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση