GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΡΘΡΟ της Ζωής Κωνσταντοπούλου: "Το τέλος του φόβου…"

ΑΡΘΡΟ Της Ζωής Ν. Κωνσταντοπούλου,  Προέδρου της Βουλής.  Την προηγούμενη Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του να δώσ...

ΑΡΘΡΟ
Της Ζωής Ν. Κωνσταντοπούλου, 

Προέδρου της Βουλής. 

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του να δώσει το λόγο στον λαό. Να προτείνει δημοψήφισμα για εκείνα για τα οποία οι πολίτες δεν ρωτήθηκαν ποτέ, επί 5 χρόνια. Και για εκείνα που οι δανειστές ζητούν να συμφωνηθούν στο όνομα της κοινωνίας, δεσμεύοντας 5 γενιές και χρεώνοντας γεννημένα και αγέννητα μωρά με ένα χρέος που δεν είναι δικό τους. Η Βουλή, με μεγάλη πλειοψηφία, ενέκρινε την πρόταση δημοψηφίσματος. Και έτσι, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, ο λόγος δίνεται απ’ ευθείας στο λαό, να αποφασίσει για τη μοίρα του.
Είναι μία απόφαση ιστορική. Και μία διαδικασία υπαρξιακή.

Επί 40 χρόνια, το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος, που προβλέπει την προκήρυξη δημοψηφίσματος, έμεινε ανενεργό, γιατί κανένας Πρωθυπουργός, καμμία Κυβέρνηση και καμμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θέλησαν να εμπιστευτούν το λαό, τους πολίτες, να αποφασίσουν για εκείνα που τους αφορούσαν. Ανέλαβαν να διακυβερνούν, να διαχειρίζονται τις μοίρες και τις ζωές, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη, κατασπάραξαν το παρόν και το μέλλον, πρόδωσαν ελπίδες και προσδοκίες, κατέστρεψαν, αποδιοργάνωσαν και οδήγησαν σε οικονομικά αδιέξοδα τη χώρα, πολλοί με το αζημίωτο.

Σήμερα, για πρώτη φορά, μία Κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά, με ξεκάθαρη εντολή και δέσμευση να οδηγήσει την χώρα και την κοινωνία έξω από τη μνημονιακή δεσποτεία και να απαλλάξει τους πολίτες από τον ζυγό ενός χρέους παράνομου, αθέμιτου, απεχθούς και μη βιώσιμου, επιλέγει να εμπιστευτεί την κρίση και την επιλογή του λαού. Του επιστρέφει την εξουσία, που πηγάζει από αυτόν, υπάρχει υπέρ αυτού και ασκείται όπως ορίζει το Σύνταγμά μας.

Μία μεγαλειώδης επιλογή.

Που εκθέτει όσους δεν την έκαναν.

Και φοβίζει όσους ωφελήθηκαν από τη μακροχρόνια αντιποίηση της λαϊκής βούλησης, μέσω ερμηνειών που αντικατόπτριζαν τις δικές τους επιθυμίες, τα δικά τους συμφέροντα και το δικό τους κέρδος.

Όλοι αυτοί φοβούνται. Φοβούνται ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα τους απογυμνώσει. Φοβούνται ότι θα χάσουν τα κεκτημένα τους. Αλλά και ότι θα χάσουν το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή, δεν υπάρχει άλλος δρόμος» και δεν θα μπορούν πια με την επίκληση του μονοδρόμου να επιτυγχάνουν την κοινωνική υποταγή ή ανοχή σε αντικοινωνικές, αντιδημοκρατικές και ιδιοτελείς πολιτικές.

Και επειδή φοβούνται, προσπαθούν να εκφοβίσουν τον λαό. Να ανατρέψουν την γνήσια διαδικασία έκφρασής του. Να επινοήσουν προσχήματα και να επιστρατεύσουν τεχνάσματα για να ματαιώσουν την ώρα της αλήθειας.

Δίνουν και παίρνουν οι ερπύστριες της μιντιακής προπαγάνδας. Δίνουν και παίρνουν τα φερέφωνα του μνημονιακού, τραπεζικού, χρηματοοικονομικού κατεστημένου. Δίνουν και παίρνουν οι εντεταλμένοι κονδυλοφόροι του παλαιοπολιτικού και φαύλου συστήματος εξουσίας και τα μίσθαρνα όργανα της διαπλοκής.

Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο.

Και οι πολίτες αυτής της χώρας, αυτοί που δακρύζουν και συγκινούνται και εμψυχώνονται στη σκέψη των θυσιών των προγόνων, που αντιστάθηκαν απέναντι στον ολοκληρωτισμό, την απολυταρχία, τη δικτατορία, συνειδητοποιούν ότι αποτελεί ιστορικό, κοινωνικό, δημοκρατικό και πατριωτικό καθήκον να μη φοβηθούν: να ανοίξουν με την ψήφο τους το δρόμο για την ελπίδα και για μια αξιοβίωτη ζωή. Ένα δρόμο που θα είναι δύσκολος, αλλά θα δικαιώσει τους δημοκρατικούς αγώνες όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή και την ελευθερία τους για να ζήσουμε εμείς ελεύθεροι. Και θα απελευθερώσει λαούς και κοινωνίες πανευρωπαϊκά.

Ο δρόμος για το δημοψήφισμα έχει ανοίξει διάπλατα. Είναι δρόμος δημοκρατικής ανατροπής και αγωνιστικής διεκδίκησης. Θα τον περπατήσουμε με σημαίες και ταμπούρλα, με συνείδηση της ιστορικότητας της στιγμής και της ευθύνης, με πείσμα, με αισιοδοξία, κουβαλώντας στην ψυχή όσους έφυγαν και δεν πρόλαβαν να βαδίσουν μαζί μας.

Και στην πορεία αυτή, την ώρα που οι σειρήνες του «ναι στην υποταγή, ναι στην συνθλιβή, ναι στην υποδούλωση, ναι στην εκμετάλλευση, ναι στην καταδίκη των νέων και των επόμενων γενεών» θα σβήνουν, στα αυτιά μας θα αντηχεί το σύνθημα που φωνάξαμε τόσες φορές μαζί:

«Εμπρός, λαέ, μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής».

Και θα είναι 5 Ιουλίου 2015.

6 σχόλια

  1. ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΧΑΛΑΡΩΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια νύχτα του 1890, ο John Swinton, διαπρεπής τότε δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε δείπνο που δόθηκε από επιφανείς συναδέλφους του...

    Κάποιος που δεν είχε ιδέα ούτε για τη δημοσιογραφία ούτε για τον Swinton έκανε μια πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο... Η απάντηση του Swinton εξόργισε τους συναδέλφους του:(Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας στην Αμερική όπως ο ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.

    Ούτε ένας ανάμεσά σας δεν θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη.

    Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε, γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν θα εμφανιζόταν ποτέ τυπωμένη στο χαρτί.... Πληρώνομαι κάθε εβδομάδα για να κρατώ την τίμια άποψή μου, έξω από την εφημερίδα με την οποία συνδέομαι. Κάποιοι από εσάς παίρνετε επίσης ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες και οποιοσδήποτε ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο ψάχνοντας για κάποια άλλη δουλειά.

    Αν επέτρεπα στις αληθινές μου απόψεις να εμφανιστούν σε ένα τεύχος της εφημερίδας μου, θα έχανα τη δουλειά μου πριν περάσουν 24 ώρες.

    Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλά τη Πατρίδα του και τους συμπατριώτες του για να βγάζει το ψωμί του.... Το ξέρετε και το ξέρω, και τι ανοησία είναι αυτή η πρόποση στον ανεξάρτητο Τύπο;

    Είμαστε εργαλεία και υποτελείς των πλουσίων ανθρώπων του παρασκηνίου. Είμαστε οι μαριονέτες, αυτοί κινούν τα νήματα κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες μας και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων.

    Είμαστε διανοούμενες πόρνες)....

    Ό,τι και να γίνει συνχρεοκοπημένοι μου, αν δεν κάψουμε τα κανάλια, πλέον θα είμαστε μαλάκες ολκής και με τη βούλα....Ότι και να βγει η ΝΑΙ η ΌΧΙ μάθαμε τουλάχιστον πολλούς γερμανοτσολιαδες....ΕΤΣΙ για να ξεκαθαριστουμαι....

    υ.γ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ --ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ καθίστε και sia ΚΑΛΆ .μην σας αφαλοκόψουμε...ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΊ ΤΟΥ ΣΎΡΙΖΑ ΝΑ ΠΆΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΎΝ...

    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ .... ΚΑΙ ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΏΝ.....ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤ ....ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΙ ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ ΈΛΕΓΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ ..ΤΏΡΑ ΤΟ ΘΈΛΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΛΑΌ;;; ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΊ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ....ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ;;.....

    ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΡΗΓΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΣΙΠΡΑ και οι άλλοι του ΣΎΡΙΖΑ ξυπνάτε ΔΕΣ εδώ τι ΛΕΝΕ και τι σου έχουν ετοιμάσει ΑΥΤΟΊ που σου λένε ΝΑ ΛΕΣ εθνική ενότητα.....
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Άδωνις Γεωργιάδης ‏@AdonisGeorgiadi 9 ώρεςΠριν από 9 ώρες
    Ακόμη δεν ξεκίνησε και γίνεται χαμός στην συγκέντρωση για το ΝΑΙ!!!! Θα νικήσουμε!
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Τι θα νικήσει το ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ Ο ΑΔΩΝΙΣ ;;;; ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε τι κάνετε ρε ΜΑΛΑΚΕΣ κρατάτε αβάντες στους προδότες για να μας ισοπεδώσουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΊ;;;;

    ΑΛΈΞΗ είσαι μεγάλο παλικάρι ρε ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΊΧΑ !!!!! ΑΝ ΣΕ ΠΙΈΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΖΟΛΙΑΔΕΣ ...ΑΝ ΣΕ ΡΊΞΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΦΆΞΟΥΜΕ ..... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΉ ΝΑ ΜΑΣ ΠΆΝΕ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΊΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΠΆΜΕ ΜΕ ΕΥΧΑΡΊΣΤΗΣΗ ....ΟΜΩΣ ΆΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ( MYSTHKA) ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ISIS ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΔΟΕ ΣΤΑ ΒΟΡΘΟΚΑΝΑΛΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ .....ΓΆΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΠΗΛΆ ...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΚΑΛΑ (ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ) ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΆΜΙ.. ΌΛΟΙ ΜΑ ΌΛΟΙ ΕΝΆΝΤΙΩΝ ΣΟΥ !!!!!!!

    ΑΝ ΜΑΣ ΠΆΝΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΉ ΚΟΝΤΡΟΛ ΣΤΑ ΚΕΦΆΛΑΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΆ ΑΜΕΣΩΣ ..... ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ....ΚΟΝΤΡΌΛ ΣΕ ΌΛΑ ΤΈΡΜΑ Η ΜΥΚΟΝΟΣ...

    ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΚΑΙ ΕΝΌΤΗΤΑ ΟΠΟΙΟΣΔΉΠΟΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΊ ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΤΟΥ ΡΙΖΆ .... ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΖΟΛΙΑΔΕΣΣΣΣΣΣΣ ΤΑ ΝΕΚΡΟΚΡΈΒΑΤΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, έχουμε ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό!

    Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του ελληνικού Έθνους, η Ελλάδα έχει την τιμή να την κυβερνά ένας πραγματικός πατριώτης.

    Ναι, αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός, που ΤΟΛΜΑ να αλλάξει την ιστορία αυτού του τόπου, την ιστορία των δοσίλογων προκατόχων του που δεκαετίες τώρα φρόντιζαν να υποθηκεύουν το μέλλον του λαού μας, λέγοντας μόνο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».

    Ναι, είναι ΕΛΛΗΝΑΣ ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και γι' αυτό έχει στο πλευρό του τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το σύνολο σχεδόν της νέας γενιάς των ΕΛΛΗΝΩΝ, κάτι που εύκολα κατάλαβε όποιος παρακολούθησε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο Σύνταγμα.

    Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα να πέσει το πιο βαρύ φορτίο της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας.

    Ένα φορτίο που το βρήκε και δεν το δημιούργησε όπως θέλουν να μας πείσουν αυτοί που ο λαός τούς έστειλε μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Και εκεί θα μείνουν, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου και οι υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ασχοληθεί μαζί τους, σοβαρά και αποτελεσματικά, η ελληνική δικαιοσύνη, για το κακό που προκάλεσαν στον ελληνικό λαό, ξεπουλώντας την πατρίδα μας στη Μέρκελ, το ΔΝΤ και τα γεράκια της παγκόσμιας τοκογλυφίας.

    Δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει αν ο Αλέξης Τσίπρας αντέξει να σηκώσει αυτό το βαρύ φορτίο που του έχουν φορτώσει στην πλάτη.

    Μπορούμε, όμως, να τον διαβεβαιώσουμε ότι σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος.

    Είναι μαζί του ο ελληνικός λαός, είναι μαζί του ακόμα και όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν «ΝΑΙ», διότι κατά βάθος γνωρίζουν, πως αν υπάρχει μια ελπίδα για να ανακάμψει αυτή η χώρα και να βρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που της προκάλεσαν, δεν θα τη δει να γίνεται πράξη με τον Σαμαρά ή τον Σταύρο Θεοδωράκη, που ράβει... κοστούμι πρωθυπουργού «εθνικής ενότητας», γιατί έτσι το θέλουν ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης και οι λοιποί «μεγαλοκαρχαρίες» της διαπλοκής.

    Στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας σφίγγει τη γροθιά και μας καλεί να του δώσουμε τη δύναμη, να γίνουμε όλοι ένα στο πλάι του, αφού το... πολιτικό σύστημα προτίμησε να συνταχθεί ΞΑΝΑ με τα συμφέροντα της Μέρκελ, των εργολάβων και των καναλαρχών.

    Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της πατρίδας μας, οι δοσίλογοι θα πράξουν ΞΑΝΑ αυτό που έπρατταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Άφησαν μόνο του τον ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό να τα βάλει με τα θηρία. Ας είναι...

    Υπολόγιζαν, ωστόσο, ΞΑΝΑ χωρίς τον ελληνικό λαό.

    Και πήραν την πρώτη απάντηση στο Σύνταγμα....Γιατί ο ελληνικός λαός και ξέρει και καταλαβαίνει το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι «σάπιοι» πολιτικοί, που φτιάχνουν non papers για να καθορίσουν τη στρατηγική δράσης των δημοσκοπικών ευρημάτων «στήνοντας» ομιλίες αγροτών, ανέργων, ανθρώπων που εκείνοι τους οδήγησαν στην καταστροφή με τα μνημόνιά τους...

    Ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να προσφέρει στον πρωθυπουργό του, τον πολιτικό, ο οποίος είναι πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος, τη δύναμη που απαιτείται για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του.....Αλέξη, ούτε βήμα πίσω...

    Και όταν με το καλό τελειώσει αυτή η περιπέτεια, ξέρεις πια, τι πρέπει να κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λειτουργείτε με φασιστικές πρακτικές , φέρνετε στο προσκήνιο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , (σε αυτούς αποκλειστικα θα οφείλετε ενα πιθανό ΟΧΙ) , βγάζετε εξω απο την φυλακή φασίστες για μια χούφτα ψήφους , ανέχεστε δηλώσεις οτι ο στρατός θα εγγυηθεί την εσωτερική ασφάλεια της χώρας , νομίζετε οτι αυτό θα μπορέσετε μεσοπρόθeσμα να το διαχειρισθείτε οταν καταλαγιάσουν τα συνθήματα και καταλάβει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαινει , ξέρετε εκτός απο εσάς σε αυτή την χώρα κατοικούν και αλλοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα μάλλον σου άρεσε όπως μας συμπεριφέρθηκαν οι κατοχικές κυβερνήσεις πέντε χρόνια τώρα. Σου άρεσαν τα διεφθαρμένα κόμματα της μεταπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Αναγνώστης του μπουμπουκου κι εσύ.

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση