GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λουράντος: Μας προδώσατε. Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί...

Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο facebook o κ. Λουράντος δείχνει την πικρία του και την απογοήτευση του για τους χειρισ...

Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο facebook o κ. Λουράντος δείχνει την πικρία του και την απογοήτευση του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, δηλώνοντας μάλιστα προδομένος, και καλεί τους συναδέλφους του να αγωνιστούν και να αντιδράσουν.
Ανοίγει και πάλι, οριστικά κι αμετάκλητα αυτη τη φορά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων αλλά και το θέμα της διάθεσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), μετά την υπογραφή της συμφωνίας της χώρας με τους θεσμούς.

Παρότι ρυθμίσεις και αλλαγές σχετικές με τα φαρμακεία δεν περιλαμβάνονταν στην ελληνική πρόταση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στους ευρωπαίους, έχοντας δημιουργήσει ελπίδες στους φαρμακοποιούς για την προστασία του κλάδου τους, τελικά το κείμενο της διαπραγμάτευσης που υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας επιφύλασσε δύο αρνητικές εκπλήξεις για τους φαρμακοποιούς. Πρώτον, το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού και δεύτερον, τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ, αλλά "σε επόμενη φάση", οπως σημειώνεται στο κειμενο.

Και οι δυο ρυθμίσεις περιέχονται στην Εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α, για την οποία απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της. Έτςι, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι στα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν περιλαμβάνονται αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Φαρμακείων, αλλά και σε δεύτερο χρόνο η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Τα ΜΗΣΥΦΑ θεωρούνται casus belli για τους φαρμακοποιούς τα τελευταία πεντε χρονια οπότε και τέθηκε το θέμα της διάθεσης τους και απο τα σουπερ μαρκετ. Πλέον, όμως, το μεχρι πρότινος καυτό αυτο ζήτημα για τον κλάδο γίνεται...ήσσονος σημασίας σε σχέση με τη λαίλαπα του ιδιοκτησιακού με την οποια έρχονται αντιμέτωποι. Παρότι δεν εξειδικεύεται περαιτέρω στο κειμενο της εργαλείο θήκης, εκτιμούν πως το φαρμακείο αποσυνδέεται με αυτόν τον τροπο απο τον φαρμακοποιό, καθως θα μπορεί να ανοίγει φαρμακείο οποιαδήποτε και όχι μονο ο κάτοχος πτυχίου φαρμακευτικής οπως ισχύει μεχρι σημερα.

Λουράντος: "Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες"


Με την άμεση και επείγουσα σύγκληση τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι της Δευτέρας επιχειρούν οι φαρμακοποιοί να αντασυνταχθούν και να συμφωνήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τις δυο επίμαχες ρυθμίσεις που τους αφορούν. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κώστας Λουράντος κάλεσε τα μέλη του συλλόγου σε τηλεδιάσκεψη, επισημαίνοντας πως αυτη ειναι η ενδεδειγμένη λύση υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που προκαλεί το κλείσιμο των τραπεζών και ο έλεγχος των κεφαλαίων.

Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο facebook o κ. Λουράντος δείχνει την πικρία του και την απογοήτευση του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, δηλώνοντας μάλιστα προδομένος, και καλεί τους συναδέλφους του να αγωνιστούν και να αντιδράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση