GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περάστε από το (Γενικό) Λογιστήριο: Όλα έτοιμα για διαπραγμάτευση από Τρίτη

Τα τεχνικά προβλήματα επιλύθηκαν και η τρόικα (που πια μετρά ακόμη έναν εκπρόσωπο, τον υπεύθυνο του ESM) φτάνει στην Αθήνα για να ξεκι...

Περάστε από το (Γενικό) Λογιστήριο: Όλα έτοιμα για διαπραγμάτευση από Τρίτη

Τα τεχνικά προβλήματα επιλύθηκαν και η τρόικα (που πια μετρά ακόμη έναν εκπρόσωπο, τον υπεύθυνο του ESM) φτάνει στην Αθήνα για να ξεκινήσει η κρίσιμη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές όπως διαβεβαίωσε σήμερα ένας Έλληνας αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters. O εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν πάντως δεν επιβεβαίωσε την ακριβή ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των πιστωτών στην Αθήνα, αναφέροντας μόνο ότι θα μεταβούν στην ελληνική πρωτεύουσα «τις επόμενες ημέρες».

Oι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της για ένα το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας θα καθυστερήσουν λίγες ημέρες λόγω οργανωτικών θεμάτων, δήλωσε στο ΑΠΕ υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Οπως συγκεκριμένα είπε, οι συναντήσεις με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ξεκινήσουν τελικά την Τρίτη και όχι τη Δευτέρα όπως αρχικά αναμενόταν. Επίσης, οι επικεφαλής των αποστολών θα φθάσουν στην Αθήνα με καθυστέρηση λίγων ημερών λόγω τεχνικών ζητημάτων. Όπως διευκρινίσθηκε, τα αίτια της καθυστέρησης δεν είναι πολιτικής ή διπλωματικής φύσης, αλλά καθαρά τεχνικά.

Ο αξιωματούχος, μίλησε στο Reuters, διέψευσε τις αιτιάσεις ότι η ελληνική πλευρά επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση της ομάδας των πιστωτών στις κυβερνητικές υπηρεσίες. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» τόνισε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο μία πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας, μετέδωσε ότι οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα «έως αύριο το βράδυ» με στόχο την επανέναρξη την επόμενη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ράσμους Ρέφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Νικόλα Τζαμαριόλι, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, θα μεταβούν στην Αθήνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Να σημειωθεί ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς η οριστική ημερομηνία που πρέπει να επιτευχθεί η οριστική συμφωνία για το τριετές τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας είναι η 20η Αυγούστου.

Αγκάθι πάντως είναι το αν θα μπορούν οι εκπρόσωποι των δανειστών να μπουν και στα υπουργεία, αν θα μπορούν να συναντώνται με υπουργούς και πού θα μείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, αφού φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να μείνουν σε ξενοδοχεία κοντά στα υπουργεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση