GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο εφοπλιστής Ρέστης κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση!

Για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης την οποία χρησιμοποιούσε προς επίλυση οικονομικών διαφορών, κατηγορείται ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης...

Για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης την οποία χρησιμοποιούσε προς επίλυση οικονομικών διαφορών, κατηγορείται ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, πρώην ιδιoκτήτης της απορροφηθείσης τράπεζας FBB και μεγαλομέτοχος του Mega Channel και του ΔΟΛ. Όπως προέκυψε από εισαγγελική έρευνα, η οργάνωση - που αποτελούνταν από πρώην αστυνομικούς και «μπράβους της νύχτας» - έχει διαπράξει ληστείες, εκβιασμούς, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών και άλλες ανάλογες πράξεις, προς «διευθέτηση» οικονομικών διαφορών του κατηγορούμενου εφοπλιστή.

Μετά από πολύμηνη έρευνα που διενήργησαν τέσσερις εισαγγελείς, η Εισαγγελία απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες κατά του Βίκτωρα Ρέστη και ενός στενού συνεργάτη του, στους οποίους επεβλήθη ήδη απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της επικεφαλής Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, ο εφοπλιστής που πριν δύο χρόνια είχε κριθεί προφυλακιστέος για υπόθεση δανειοδοτήσεων από την τράπεζα FBB, συγκρότησε ομάδα στην οποία μετείχαν πρώην αστυνομικοί και «μπράβοι», με σκοπό μέσω ιδιαίτερα σκληρών μεθόδων να διευθετεί οικονομικά θέματα.

Στο 30 σελίδων πόρισμα περιγράφονται σειρά εκβιασμών, απειλών, ξυλοδαρμών και άλλων βίαιων πρακτικών, καθώς και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Σε βάρος του εφοπλιστή και του συνεργάτη του , ο οποίος είχε επίσης εμπλοκή με την Δικαιοσύνη για υπόθεση όπλων, απαγγέλθηκε κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση και στρέφεται και κατά μελών της εγκληματικής ομάδας, περιλαμβάνει επίσης κατηγορίες για:

1. εκβίαση
2. απόπειρα ανθρωποκτονίας με επιβαρυντικές περιστάσεις,
4. ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄εξακολούθηση,
5. επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
6. σκοπούμενη σωματική βλάβη
7. παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία
8. έκρηξη με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
9. υπόθαλψη εγκληματία, παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου,
10. αθέμιτη παρακολούθηση και
11. παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στο Εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται πως οι δύο διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση είχαν εφοδιαστεί με συστήματα παρακολούθηση,ς για να μπορούν να ελέγχουν τις συνομιλίες των θυμάτων τους αλλά και συνεργατών τους. ώστε να γνωρίζουν την πορεία υλοποίησης των σχεδίων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση