GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΕΚΡΟΙ;

Thanos Tzimeros ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΕΚΡΟΙ; Τη θυμάστε την ιστορία του ορειβάτη που έκοψε μόνος του το χέρι του για να απελευθερωθεί από ...

Thanos Tzimeros
ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΕΚΡΟΙ;
Τη θυμάστε την ιστορία του ορειβάτη που έκοψε μόνος του το χέρι του για να απελευθερωθεί από τον βράχο που του το είχε καταπλακώσει; Χρειάστηκε 5 μέρες, απομονωμένος και ακίνητος, για να αντιληφθεί ότι το δίλημμά του ήταν: ή αρτιμελής και νεκρός ή ζωντανός και μονόχειρας.
Αυτή είναι και η δική μας επιλογή. Δεν υπάρχει καλή πρόταση. Υπάρχει α) η δύσκολη και β) η τραγική. Αν ψηφίσουμε ΝΑΙ θα πρέπει, εν μέσω άγριας ύφεσης, να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που εδώ και χρόνια αποφεύγουμε. Θα πονέσουν. Αλλά θα μας κρατήσουν ζωντανούς. Όμως, σε αντίθεση με τον ηρωικό ορειβάτη, όχι μόνο δεν θα μείνουνμε ανάπηροι, αλλά θα ξαναφυτρώσει το κομμένο χέρι και μάλιστα πολύ πιο δυνατό από το παλιό. Γιατί μια οικονομία που απελευθερώνεται μετά από μισόν αιώνα κρατικού αλυσοδέματος, εκτοξεύεται στον αστερισμό της ανάπτυξης, σαν πύραυλος.
Το ΝΑΙ δεν θα είναι σε καμία περίπτωση δικαίωση των προηγούμενων. Δεν σημαίνει ότι προτιμούμε τον μπλε ΕΝΦΙΑ από τον κόκκινο. Το ΝΑΙ θα είναι ένα μήνυμα ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε Ευρώπη. Με τις δυσκολίες της, τις αντιφάσεις της, τις υπαναχωρήσεις της. Αλλά και με την προσπάθεια 28 κρατών να καταφέρουν κάτι που για πρώτη φορά επιχειρείται στην παγκόσμια ιστορία: τη συνένωση σε καιρό ειρήνης, με δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν είναι εύκολο. Είναι όμως ο μοναδικός τρόπος για να συνεχίσουμε να ανήκουμε στην οικογένεια των πιο προηγμένων, δημοκρατικών και πλούσιων κρατών στον κόσμο.
ΝΑΙ σημαίνει τράπεζες ανοιχτές, ελεύθερες συναλλαγές, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και μείωση των επιτοκίων. Δηλαδή γενναίο κούρεμα, που όμως αυτή τη φορά θα αφήσει άθικτες τις περιουσίες ομολογιούχων, ασφαλιστικών ταμείων, καταθετών και μετόχων. ΝΑΙ σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας που εδώ και 5 μήνες είναι νεκρή.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν “αυτοί” και οι “άλλοι”. Υπάρχει η χώρα που πρέπει να συνεχίσει να ζει. Τα 500 περίπου εκατομμύρια ρευστότητα που έχουν οι Τράπεζες δεν φτάνουν ούτε για το Σαββατοκύριακο. Πόση υπερηφάνεια και πόση αξιοπρέπεια έχουν οι ουρές στα ΑΤΜ; Πόση υπερηφάνεια και πόση αξιοπρέπεια έχει η κατάταξή μας στις χώρες – σκουπίδια, στους διεθνείς μπαταχτσήδες και η επίσημη εξομοίωσή μας με τα πιο υπανάπτυκτα κράτη της Αφρικής;
Το ΟΧΙ θα δώσει σε όσους θέλουν να μας πετάξουν έξω από την Ε.Ε. (που δεν είναι και λίγοι) το καλύτερο επιχείρημα: αφού οι ίδιοι θέλουν να φύγουν, ας τους διευκολύνουμε! Δεν είναι αντίσταση, το ΟΧΙ, σε κανέναν. Το μνημόνιο από τα μεσάνυχτα της 30ης Ιουνίου δεν ισχύει πλέον. Ούτε τρόικα, ούτε θεσμόικα θα συναντηθεί με τους υπουργούς. Κανένας δεν θα μας ζητήσει να κάνουμε αυτό ή εκείνο. Είμαστε ελεύθεροι, ανεξάρτητοι και κυρίαρχοι. Αλλά και άφραγκοι. Με το ΟΧΙ δεν προβλέπεται εισόδημα, παρά μόνο αφού περάσουν πολλά χρόνια και καταστραφούν 2-3 γενιές ακόμα, ζώντας σε συνθήκες χειρότερες από την Αλβανία του Χότζα. Αυτό θέλουμε;
Ούτε με το ΝΑΙ θα γίνουμε πλούσιοι σε μια νύχτα. Αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα σε ασφαλές περιβάλλον, οικονομικό και γεωπολιτικό, να ξαναστήσουμε την παραγωγική μας μηχανή. Να προκόψουμε, να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην πατρίδα, να φτιάξουμε σ’ αυτή τη χώρα το κράτος που ποτέ δεν είχαμε: σύγχρονο, οργανωμένο, αποτελεσματικό, δυνατό, φιλικό στον πολίτη. Με συμμάχους τους λαούς της Ευρώπης και με το διεθνές πλεονέκτημα που δίνει η θέση μας ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη και η χρήση ενός από τα δύο ισχυρότερα νομίσματα της γης.
Αν ψηφίσουμε ΝΑΙ, θα θυμόμαστε την τωρινή περιπέτεια σαν μια δυσάρεστη, αλλά παροδική εμπειρία, που την αφήσαμε πίσω. Αν ψηφίσουμε ΟΧΙ θα συνεχίσουμε καθηλωμένοι πάνω στον βράχο, με το χέρι παγιδευμένο, και τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα.
(Δελτίο Τύπου - Δημιουργία, ξανά!)

2 σχόλια

  1. Ανδρέας Κωνσταντίνου για Αλέξη Τσίπρα: ΟΧΙ δεν τον αφήνω μόνο του...

    Ο πρωταγωνιστής της ταινιας " Μικρά Αγγλία" τάχθηκε με ένα συγκλονιστικό κείμενο στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

    Και κάτι σοβαρό τώρα.

    Το παλικάρι είναι 40 χρονών, με γυναίκα και 2 παιδιά.
    Τον κυνηγάει ολόκληρο το κατεστημένο σύμπαν, εντός και εκτός (οι μάσκες έπεσαν όταν πρότεινε την φορολόγηση των υπερφραγκάτων κατά τη γνώμη μου).

    Κινδυνεύει να τον κλείσουν φυλακή αν πέσει η Κυβέρνησή του τώρα.
    Κινδυνεύει να πέσει "ατυχώς" κάποιο αεροπλάνο του, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε διάφορους αριστερούς ηγέτες.

    Του την έχουν στημένη από παντού και το βλέπεις.

    Θα μπορούσε κάλλιστα να το παίξει κινέζος, όπως ΟΛΟΙ έκαναν πριν από αυτόν. Να προδώσει τη λαϊκή εντολή, να μας πηδήξει και μετά να μας πει ότι "έκανα το καλύτερο δυνατό για την πατρίδα"... Και να ζήσει αυτός και η οικογένειά του καλά. Και κανένα ΜΜΕ να μην τον ξανακουμπήσει.

    Όμως...Επιλέγει να ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. Για ΠΟΙΟΝ?
    Για ΜΕΝΑ: τον μαλάκα του καναπέ, που με το ζόρι επιλέγω την κάλπη από την παραλία, που έχω μάθει να γκρινιάζω και να περιμένω τον μπάρμπα από την Κορώνη να ανέβει στην εξουσία για να με "χώσει βίσμα" στο Μουσείο.

    ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ. Και όχι μόνο πολιτικά. Έχει και αυτός παιδιά... ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ! Κανένας άλλος δεν το έκανε όσα χρόνια ζω!

    ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

    Δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του. Απλά.
    Ο Χ Ι, δεν τον αφήνω μόνο του.

    Καλή τύχη - σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα πλέον ΔΕΝ είναι το ΝΑΙ η ΌΧΙ αλλά AN θέλουμε κι άλλο κυβέρνηση ΣΚΑΙ-ΑΝΤ1-ΜΕΓΚΑ,-ΑΛΦΑ-ΣΤΑΡ...

    Τόσο μίσος σε μια κυβέρνηση ΠΟΥ ΔΕΝ πήρε ΚΑΝΈΝΑ μα ΚΑΝΈΝΑ αντιλαϊκό μέτρο δεν έχω δει... Καλά τους λέει ο κόσμος ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΆΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση