GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ηλίθιοι του Νηλ Σάιμον στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, «ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ», το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του Προγράμμ...

Οι Ηλίθιοι του Νηλ Σάιμον στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, «ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ», το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, παρουσιάζει το έργο του Νιλ Σάιμον, «Οι Ηλίθιοι», την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.
Μια θεατρική παράσταση των μελών της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, που τον τελευταίο χρόνο μέσα από τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την επικοινωνία υποστηρίζουν την προσπάθεια απεξάρτησης του δικού τους ανθρώπου, από τον ρόλο του γονιού, του αδελφού και του συζύγου και δίνουν το δικό τους μήνυμα για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής .
...Είμαστε η θεατρική ομάδα οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Δεν είμαστε ηθοποιοί. Πριν βρεθούμε όλοι μαζί εδώ, δεν ήμασταν καν ερασιτέχνες. Γονείς είμαστε. Αδέλφια και σύντροφοι ανθρώπων που δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτούς, είναι να τους συμπαρασταθούμε, να τους βοηθήσουμε, αρχίζοντας από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Το θέατρο για μας είναι ένας απ' τους τρόπους να βελτιωθούμε, πρώτα, εμείς...
Τα μέλη της ομάδας, με την παρουσία τους στην θεατρική σκηνή , δηλώνουν την θέση τους ενάντια στον κοινωνικό στιγματισμό και στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου, επικοινωνώντας την προσπάθεια της απεξάρτησης.
Αρωγός σ' αυτή την προσπάθεια, το Φεστιβάλ του δήμου Αμαρουσίου που μας παραχωρεί το συγκεκριμένο θέατρο υποστηρίζοντας το έργο του προγράμματος.
Λίγα λόγια για την θεατρική παράταση «Οι Ηλίθιοι»
«Οι Ηλίθιοι» είναι ένα αστείο και διαφορετικό έργο που κατορθώνει να θίξει θέματα εξαιρετικά σύγχρονα που αγγίζουν όλα τα παιδιά και προβληματίζουν όλους τους γονείς. Το έργο επικεντρώνεται κυρίως στην διαφορετικότητα και καταδεικνύει πως η επιβολή, η περιφρόνηση, η κοροϊδία και οι κοινωνικές διακρίσεις, δεν κάνουν τους ανθρώπους πιο σημαντικούς. Αντίθετα, η καλοσύνη, η δύναμη της θέλησης και η αγάπη είναι αυτά που διαφοροποιούν και κάνουν ξεχωριστούς τους ανθρώπους σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές βαθμίδες. Ακόμα ένα από τα σημαντικά θέματα που θίγει το έργο είναι ο εκφοβισμός (bullying), κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.
Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, απευθύνεται σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές και περιστασιακούς καθώς και στις οικογένειές τους. Λειτουργεί από το Οκτώβριο του 1990, στην πλατεία Αμερικής. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.
Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ - 210 8612604 (3ης Σεπτεμβρίου 176).
Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στον Κέντρο Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ - 210 8626761 (Φυλής 217).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση