GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίνιγμα αν θα περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η κυβέρνηση θα κληθεί να φέρει στη Βουλή μέχρι και την Πέμπτη πολύ σκληρά μέτρα, όπως οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και το Ασφαλιστικό, τα οποία...

Αίνιγμα αν θα περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η κυβέρνηση θα κληθεί να φέρει στη Βουλή μέχρι και την Πέμπτη πολύ σκληρά μέτρα, όπως οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και το Ασφαλιστικό, τα οποία θα πρέπει να γίνουν νόμος του κράτους για να παρουσιαστούν στο επόμενο Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία.
Ωστόσο το πρόβλημα δεν σταματά εκεί. Η κρίσιμη ψηφοφορία της Παρασκευής, για την έγκριση προς τη διαπραγματευτική ελευθερία της κυβέρνησης, έφερε αντιμέτωπο τον Α. Τσίπρα με "αντάρτες" στο εσωτερικό του κόμματος του που είπαν ΟΧΙ, και δεν έδωσαν το πράσινο φως για συνέχιση της διαπραγμάτευσης.
Προ των πυλών φαίνεται πως είναι πλέον και κατόπιν τούτων ο ανασχηματισμός. Οι αλλαγές αναμένονται να είναι δομικές, με την είσοδο και νέων πολιτικών δυνάμεων για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Ενδεικτικό είναι ότι σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε τόσο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι "αναμένουμε πρώτα τις εξελίξεις", όσο και ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο τελευταίος εκτίμησε ότι με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θα δρομολογηθεί "ανασύνθεση της κυβέρνησης", την οποία χαρακτήρισε εκ των πραγμάτων αναγκαία "από την στιγμή που δυο υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν αρνητική ψήφο στο αίτημα εξουσιοδότησης", αναφερόμενος σε Λαφαζάνη και Στρατούλη.
Υπάρχει ένα θέμα που λύνεται με δυο τρόπους, είπε ο κ. Παπαδημούλης. Είτε με παραίτηση είτε με αντικατάστασή τους. "Περιμένω πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού αρνούμαι να ισχυριστώ ότι δεν συμβαίνει και τίποτα", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει θέμα.
Εξίσου δεδομένο πάντως είναι το μείζον πρόβλημα της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία το βράδυ της Κυριακής μέσω κύκλων της αρνήθηκε οποιοδήποτε σενάριο παραίτησης, μετά το "παρούσα" στην Ολομέλεια της Βουλής και τα διαδικαστικά "καψόνια" που κόντεψαν να τινάξουν στον αέρα το Eurogroup.
Κύκλοι κοντά στην Πρόεδρο της Βουλής, διαμηνύουν πως δεν της έχει ζητηθεί να παραιτηθεί. Ωστόσο, "ακόμη κι αν της το ζητούσαν, η ίδια θα αρνούνταν", όπως σημείωναν χαρακτηριστικά.
Για το θέμα ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι "ολοφάνερα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα" και "περιμένω να δω τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τις θέσεις και προτάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, είναι όμως διαφορετικής τάξης γιατί είναι και διαφορετική η θεσμική ιδιότητα και ο ρόλος της προέδρου της Βουλής".
Δεδομένων πάντως του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου μέχρι και την Πέμπτη, ημέρα που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υπερψήφιση του πακέτου δεσμεύσεων της Ελλάδας, το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της Προέδρου μοιάζει ανέφικτο καθώς απαιτεί βάσει Συντάγματος τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και ο χρόνος αυτός δεν υπάρχει.
Αποτέλεσμα είναι η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας να καλούνται τις επόμενες ημέρες πέρα από τους εκβιασμούς από το μέτωπο των πιστωτών να υπερπηδήσουν τα όποια εμπόδια επιχειρήσει να βάλει επί της διαδικασίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

1 σχόλιο

  1. ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΞΕ ΜΕ ΚΟΥΚΛΕΣ ΜΙΚΡΗ Η ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση