GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προαναγγέλλει παράλληλο νόμισμα ο Βαρουφάκης....

Παράλληλο νόμισμα προανήγγειλε με δηλώσεις του στην Telegraph ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Γράφει η εφημερίδα: «Ανώτατοι αξι...

Παράλληλο νόμισμα προανήγγειλε με δηλώσεις του στην Telegraph ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Γράφει η εφημερίδα: «Ανώτατοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα δήλωσαν στην Telegraph ότι σκέφτονται δραστικά μέτρα για να τονώσουν τη ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει ανάσα στη χώρα».Και στη συνέχεια φιλοξενεί δήλωση του έλληνα υπουργού Οικονομικών: «Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα.
Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, η Καλιφόρνια το 2008 εξέδωσε προσωρινά κουπόνια για να πληρώσει εργολάβους όταν πάγωσε η ρευστότητα μετά την κρίση της Lehman Brothers. Ο κ. Βαρουφάκης επιμένει ότι αυτό το μέτρο δεν αποτελεί πρελούδιο για Grexit αλλά μια νομική ενέργεια εντός της απαραβίατης ιερότητας της νομισματικής ένωσης.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ήταν μία θεωρητική κουβέντα σε ανύποπτο χρόνο αν δεν υπήρχε συμφωνία. Ο ίδιος ο υπουργός έγραψε λίγο μετά το σάλο που ξέσπασε στο Twitter: Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία. Η Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα.
Σε δήλωσή του στο MEGA ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Η κυβέρνηση δεν έχει επεξεργαστεί παράλληλο νόμισμα, δεν είναι στις προθέσεις της».

2 σχόλια

  1. Πάλι μαλακίες γράφετε;;;;; σιγά τα έγκυρα ΜΈΣΑ Telegraph F.T..μπλουμεπρκ...

    ΠΆΡΤΕ ΜΙΑ ΕΊΔΗΣΗ :Ενημερώθηκαν Τσίπρας - Βαρουφάκης για τον πολιτικό του Ηρακλείου που απέσυρε 1 εκατ. € με κλειστές τις τράπεζες...Από το candianews.gr

    Στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έφτασε χθες το απόγευμα η αποκάλυψη του Candianews για τον πολιτικό παράγοντα του Ηρακλείου, ο οποίος μετέφερε στο εξωτερικό, με άδεια Στουρνάρα, 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές. Όλα τα στοιχεία παραδόθηκαν σε συνεργάτες του, ενώ στάλθηκαν και στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Αλέξη Τσίπρα. Ήδη οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ενημερώθηκαν και για το όνομα του πολιτικού παράγοντα καθώς και για άλλες λεπτομέρειες της υπόθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε ήδη ενημερωθεί από την ανάρτηση του Candianews, και ζήτησε ενημέρωση από τις υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ παράλληλα ζήτησε στοιχεία για το αν υπάρχουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    Η έρευνα θα αφορά και στην πηγή προέλευσης των χρημάτων.

    Όπως γράψαμε χθες, πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου, κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, σήκωσε πριν από λίγα 24ωρα, από μεγάλη τράπεζα της πόλης ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα, ακριβώς επειδή η τράπεζα δε λειτουργούσε και δεν μπορούσε να του δώσει τα χρήματα, εκείνος ζήτησε την παρέμβαση από την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος, για να πετύχει τελικά την απόσυρση των χρημάτων και τη μεταφορά, κατά τη δήλωσή του, σε τράπεζα της Γαλλίας ΓΙΑ εμπόρευμα λέει !!!!!!!!!

    Ποιος είναι !!!!!!! ποιος !!!!!!!! Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ;;;;; Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΝΕΕΕΕ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.. Λευτέρης Αυγενάκης ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΊ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΓΙΑ....ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΈΧΟΜΕ ΓΡΑΜΜΈΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΜΑΣ

    Μιμή Ντενίση,

    Γιάννης Μπέζος,

    Ευγενία Μανωλίδου,

    Χριστίνα Αλεξιάν,

    Γιώργος Λαμπαθάκης,

    Γιώργος Γιαννόπουλος,

    Χάρης Ρώμας,

    Σάκης Ρουβάς,

    Θοδωρής Αθερίδης,

    Ρούλα Κορομηλά,

    Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης,

    Γιώργος Κατσαρός,

    Διονύσης Σαββόπουλος,

    Μάρκος Σεφερλής,

    Αντώνης Καφετζόπουλος,

    Νίκος Πορτοκάλογλου,

    Ρόμπερτ Ουίλιαμς,

    Γιώργος Σατσίδης,

    Λάμπης Λιβιεράτος,

    Δημήτρης Κωνσταντάρας,

    Νόνη Δούνια,

    Κωνσταντίνος Χριστοφόρου,

    Κώστας Σόμμερ,

    Γρηγόρης Αρναούτογλου,

    Μαρία Μπακοδήμου,

    Τζένη Μπαλατσινού,

    Σταματίνα Τσιμτσιλή...

    ΠΟΣΑ ΈΧΟΥΝ ΦΆΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ Ευρωπαϊκές Χορηγίες ;;; ΕΝΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ...ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΑΚΗ ΚΑΙ ΕΣΥΥΥΥΥΥΥΥΥ...

    ΑΎΡΙΟ ΝΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΌΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΔΟΕ ΠΑΡΑΚΑΛΏ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση