ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Επίσημο αίτημα από την Ελλάδα στο ΔΝΤ για νέο δάνειο

Share it:
Επίσημο αίτημα από την Ελλάδα στο ΔΝΤ για νέο δάνειο
Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η επιστολή που εστάλη προς την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία η Ελλάδα ζητά τη συνδρομή του ΔΝΤ για δανειακή διευκόλυνση.

Η επιστολή, με  ημερομηνία 23 Ιουλίου, αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητή διευθύντρια του ΔΝΤ,

Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί για την υλοποίηση μίας σειράς πολιτικών που θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, θα διατηρήσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, το σημαντικότερο, θα διανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με έναν δίκαιο τρόπο, διορθώνοντας έτσι αδικίες του παρελθόντος. Πράγματι, κάποιες από αυτές τις πολιτικές έχουν ήδη νομοθετηθεί. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι θα χρειαστούν αρκετά τρίμηνα προτού η ελληνική οικονομία αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και επιστρέψει σε ένα ισχυρό και βιώσιμο μονοπάτι προς την ανάπτυξη με δικαιοσύνη και κοινωνική ενσωμάτωση.

Δεδομένων των παραπάνω, και για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε ζητήσει μία νέα τριετή δανειακή διευκόλυνση από τον ESM, που έχει κατ' αρχήν εγκριθεί και της οποίας οι όροι είναι τώρα υπό διαπραγμάτευση.

Επομένως, και σύμφωνα με το αίτημα της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, όπως συγκεκριμενοποιείται στο ανακοινωθέν της, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ζητάμε μία νέα δανειακή διευκόλυνση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Προσβλέπουμε στη συνεχιζόμενη συνεργασία με το Ταμείο.

Ειλικρινά δικός σας,

Ευκλείδης Τσακαλώτος”.
Share it:
Reactions:

Οικονoμικά νέα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση