GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Δώσαμε άνιση μάχη αλλά ο αγώνας μας κάποτε θα δικαιωθεί

Στην “άνιση μάχη” που έδωσε η κυβέρνηση αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάν...

Τσίπρας: Δώσαμε άνιση μάχη αλλά ο αγώνας μας κάποτε θα δικαιωθεί

Στην “άνιση μάχη” που έδωσε η κυβέρνηση αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για έναν “σκληρό αγώνα” απέναντι σε πολύ ισχυρούς παράγοντες, καθώς “από τη μία ήταν το δίκιο και από την άλλη η οικονομική ισχύς”.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις από την ελληνική πλευρά, για τα οποίο δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ωστόσο υπογράμμισε πως ο αγώνας της κυβέρνησης αποτελεί παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας για όλο τον κόσμο, και διαβεβαίωσε πως ο αγώνας αυτός κάποια στιγμή θα αποφέρει καρπούς.

Κατόπιν σημείωσε πως στο αγώνα αυτό η κυβέρνηση υποστηρίχθηκε από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς και των Πρασίνων, καθώς και από ένα μέρος των Σοσιαλδημοκρατών, όμως είχε απέναντί της το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να τοποθετηθεί για τη στάση αυτή του ΕΛΚ απέναντι στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει σε αυτήν τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής, όμως είναι αναγκασμένη να την εφαρμόσει, και διεμήνυσε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπει μια τάξη στη χώρα μας.

Τόνισε ακόμα πως πέραν του να δεχθεί μία κακή συμφωνία δεν είχε άλλες επιλογές, παρά μόνο την άτακτη χρεοκοπία και την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο από το ευρώ, και κάλεσε όλους τους βουλευτές, αν θεωρούν πως ο εκβιασμός τον οποίο καταγγέλλει από τους δανειστές ήταν πραγματικός και όχι πλαστός, να μοιραστούν όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση