GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο λουτρό αίματος στα σύνορα Νιγηρίας-Καμερούν από τη Μπόκο Χαράμ

Επιθέσεις των εξτρεμιστών μαχητών της Μπόκο Χαράμ σκόρπισαν τον θάνατο σε περισσότερους από 50 ανθρώπους αργά χθες στη Νιγηρία και το...

Νέο λουτρό αίματος στα σύνορα Νιγηρίας-Καμερούν από τη Μπόκο Χαράμ
Επιθέσεις των εξτρεμιστών μαχητών της Μπόκο Χαράμ σκόρπισαν τον θάνατο σε περισσότερους από 50 ανθρώπους αργά χθες στη Νιγηρία και το Καμερούν, με τις αρχές να κάνουν λόγο για την μεγάλη ακόμη ικανότητα της οργάνωσης να προκαλεί δεινά παρά την στρατιωτική επιχείρηση που μαίνεται στην περιοχή για την καταπολέμησή της.
Στο Καμερούν, δύο νεαρά κορίτσια καμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον 11 ανθρώπους όταν ανατινάχθηκαν στην πόλη Μαρούα, στο βόρειο άκρο της χώρας, μια περιοχή που συχνά αποτελεί στόχο της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης. Πανικός επικράτησε παντού στην πόλη, όταν ακούστηκαν οι εκρήξεις, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Καμερούν που βρισκόταν στην περιοχή. "Υπήρχαν ακρωτηριασμένα πτώματα, κομμάτια από ανθρώπινα μέλη παντού στο έδαφος, είναι φοβερό. Ο κόσμος δεν έχει γνωρίσει κάτι ανάλογο στη Μαρούα", τόνισε, προσθέτοντας ότι πολλοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 
Στη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη αρκετών βομβών σε δύο σταθμούς λεωφορείων. Την περασμένη εβδομάδα, στην Γκόμπε σκοτώθηκαν από εκρήξεις στε υπάιθρια αγορά 49 άνθρωποι. 
Λίγο νωρίτερα, η Μπόκο Χαράμ είχε αναρτήσει νέο βίντεο στο Twitter, στο οποίο δήλωνε ότι δεν έχει ηττηθεί και απειλούσε: "Θα έρθουμε από εκεί που δεν το περιμένετε, ισχυρότεροι από ό,τι πριν". 
Είναι πρωτοφανείς τέτοιες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Καμερούν, παρότι τα δύο τελευταία χρόνια, οι νιγηριανοί ισλαμιστές πραγματοποίησαν φονικές επιδρομές και απαγωγές στην περιοχή του βόρειου άκρου της χώρας. Το Καμερούν μετέχει με αρκετές γειτονικές χώρες (Νιγηρία, Τσαντ, Νίγηρας) στον περιφερειακό στρατιωτικό συνασπισμό που συγκροτήθηκε στις αρχές του 2015 για την καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ.
Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι έχουν αποδυναμωθεί, οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν εντείνει τις βίαιες επιθέσεις στην περιοχή της λίμνης Τσαντ και ιδιαίτερα στη Νιγηρία. Από την ανάληψη των καθηκόντων, στις 29 Μαΐου, του νιγηριανού προέδρου Μουχαμάντου Μπουχάρι, για τον οποίο η καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ είναι προτεραιότητα, 570 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Νιγηρία σε επιθέσεις ισλαμιστών ανταρτών, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση