GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Απαγορεύεται η δημοσίευση εικόνων από το μακελειό της Σουρούτς

Με απόφαση δικαστηρίου απαγορεύτηκε στην Τουρκία η προβολή και μετάδοση στο διαδίκτυο φωτογραφιών και βίντεο από την αιματηρή επίθεση ...

Τουρκία: Απαγορεύεται η δημοσίευση εικόνων από το μακελειό της Σουρούτς
Με απόφαση δικαστηρίου απαγορεύτηκε στην Τουρκία η προβολή και μετάδοση στο διαδίκτυο φωτογραφιών και βίντεο από την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία, κοντά στο Κομπάνι. "Δικαστική απόφαση απαγορεύει την πρόσβαση σε εικόνες από την επίθεση στο Twitter", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απαγόρευση αποφασίσθηκε έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας και αφορά πολλές φωτογραφίες και βίντεο που γυρίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση, προκάλεσε καθυστερήσεις κυρίως στο δίκτυο του Twitter – ορισμένοι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δήλωσαν ότι δεν είχαν καθόλου πρόσβαση.
"Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με το Twitter στην προσπάθεια να επιλύσουμε το πρόβλημα", διευκρίνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Ένας καμικάζι που ταυτοποιήθηκε ως ένας 20χρονος Τούρκος, ανατινάχθηκε τη Δευτέρα στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στη Σουρούτς (νότια), προκαλώντας 32 νεκρούς και περίπου εκατό τραυματίες εν μέσω μία ομάδας νεαρών υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης που ήθελαν να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση του Κομπάνι.
Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002 στην Τουρκία, βάζει συχνά στόχο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους χρήστες τους.
Στις αρχές του 2014, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διατάξει πολλές φορές την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του Twitter, του Facebook ή του YouTube που κατηγορούνταν κυρίως ότι διαδίδουν κατηγορίες για διαφθορά ατόμων του περιβάλλοντός του.
Τον Μάρτιο, το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε μια διάταξη που επιτρέπει στην κυβέρνηση να μπλοκάρει μία ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο χωρίς απόφαση της δικαιοσύνης, ένα μέτρο το οποίο ακυρώθηκε ωστόσο μερικούς μήνες αργότερα από το Συνταγματικό Δικαστήριο στο όνομα της προστασίας των ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση