GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Νέα επιστολή Τσίπρα. Δέχεται τις προτάσεις των δανειστών. Τι θα γίνει με το δημοψήφισμα;

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της El Mundo, Pablo Rodriguez το Eurogroup μετατέθηκε για το απόγευμα γιατί η Ελλάδα κατέθεσε νέα πρόταση. Με...

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της El Mundo, Pablo Rodriguez το Eurogroup μετατέθηκε για το απόγευμα γιατί η Ελλάδα κατέθεσε νέα πρόταση.
Με πρόταση που κινείται στο πλαίσιο των δανειστών φέρεται να πηγαίνει στο Eurogroup η Αθήνα.
Η αρχή της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα, όπως δημοσιεύεται στους Financial Times



Η επιστολή εστάλη στους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, το βράδυ της Τρίτης. Οι FT εκτιμούν πως η επιστολή αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας τις επόμενες ημέρες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε δισέλιδη επιστολή αργά το βράδυ στους θεσμούς.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχτεί την πρόταση των θεσμών με μικροαλλαγές.
Το ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με το δημοψήφισμα...

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η επιστολή, η ελληνική πλευρά αποδέχεται το "πακέτο" με μικρές μόνο διαφορές.
Το θέμα είναι να δούμε αν πράγματι υπάρχει πρόοδος ή αν πρόκειται για έναν ακόμα ελιγμό, με στόχο να κερδηθεί χρόνος μέχρι το δημοψήφισμα.
Οι διαφορές, σύμφωνα με τα όσα γράφει η επιστολή, αφορούν στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και στην κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και την αύξηση ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια μέχρι το 2022, τον Οκτώβριο όμως αντί για άμεσα που ζητούν οι δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση