GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτείται η Νάντια Βαλαβάνη;

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στο ειδησεογραφικά site και δεν έχουν διαψευσθεί η Νάντια Βαλαβάνη δεν αποδέχεται την κατάργηση τ...

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στο ειδησεογραφικά site και δεν έχουν διαψευσθεί η Νάντια Βαλαβάνη δεν αποδέχεται την κατάργηση των 100 δόσεων που ήταν δική της απόφαση, ούτε την μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ σε Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι η η αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών συμμετέχει στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τους υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά,  κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελαρίδη και βουλευτή Δημήτρη Βίτσα.
http://www.alfavita.gr/

1 σχόλιο

  1. Μετά από μια 17ωρη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε τη συμφωνία των δανειστών για ένα δάνειο περίπου 82 δις ευρώ, με αντάλλαγμα την καταστροφή εκείνων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατάφεραν να επιβιώσουν τα πέντε τελευταία χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός αναίρεσε τη στάση του και τις θέσεις του κόμματος του, με εξαίρεση τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος κάρφωσε τον Τσίπρα λέγοντας σε συνέντευξή του ότι πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες, αλλά δεν εισακούστηκε.

    Από όσα λέει ο Βαρουφάκης μαθαίνουμε ότι το θέμα των κλειστών τραπεζών έπεσε στο τραπέζι ως απειλή από την πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ· επομένως είχαν όλοι προειδοποιηθεί για κάτι τέτοιο, αλλά δεν δόθηκε κανένα σήμα για να προετοιμαστούν.

    Από τη συμφωνία στις Βρυξέλλες προκύπτει ότι ο Τσίπρας απέτρεψε την πλήρη παράδοση στους Γερμανούς, αποδεχόμενος την πλήρη παράδοση σε όλους τους άλλους δανειστές αλλά και την εξασφάλιση ότι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πνιγεί πολύ σύντομα στα σκατά της.

    Οι Γερμανοί, από την άλλη, κατάφεραν να δείξουν σε όλους με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η πολιτική τους ελίτ είναι προγραμματισμένη να καταστρέφει την Ευρώπη, γι’ αυτό και οι Γερμανοί πολίτες οφείλουν να ξεσηκωθούν και να τους πετάξουν έξω από το Ράιχσταγκ με τις κλωτσιές πριν οδηγηθούμε σε νέο ολοκαύτωμα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς από τη μία έχει έναν Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει τη δημοσκοπική αποδοχή του κόσμου -έως ότου ξεκινήσουν να έρχονται οι πρώτοι νέοι λογαριασμοί- κι από την άλλη την προοπτική να τον αφήσει να κυβερνά μόνος του με τις ψήφους από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Δηλαδή όλη την πολιτική σαπίλα που κυβερνούσε πάντα την Ελλάδα.

    Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες ότι ναι μεν θα μας ξεσκίσει στους φόρους, όμως θα ξεσκίσει και την ολιγαρχία στην Ελλάδα, όπως την «ξέσκιζε» τους τελευταίους πέντε μήνες.
    Ακόμη, όμως, κι αν πραγματικά θέλει να διαλύσει την ολιγαρχία, τότε θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να εξαρτάται από τις επιταγές των δανειστών που την προστατεύουν, και από τις ψήφους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που είναι εξαγορασμένες εδώ και 40 χρόνια.

    Από την άλλη, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κλείσει τα κανάλια τότε δεν θα υπάρχει κανείς να προπαγανδίζει το νέο μνημόνιο, οπότε και πάλι τα πράγματα θα γίνουν πολύ ζόρικα γιατί εκτός από την τηλεόραση και τις εφημερίδες δεν υπάρχει κανείς άλλος, πέρα από το ίντερνετ, για να διασώσει την υπόληψη των μνημονίων.

    Ευτυχώς, τουλάχιστον, που αυτό το μνημόνιο είναι αριστερό, οπότε θα εξασφαλίσει τη στήριξη της Αυγής και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο». Έτσι, σε περίπτωση κλειστών ιδιωτικών καναλιών κι εφημερίδων, θα έχουμε μια αριστερή μνημονιακή φωνή για να μας ενημερώνει και να μας ψυχαγωγεί.

    Πλέον, το πολύ χρήμα αναμένεται να πέσει και πάλι στις τράπεζες, οι οποίες έχουν μετατραπεί στον αποκλειστικό δανειστή του ελληνικού δημοσίου επειδή δεν έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε κεφάλι εδώ και πέντε χρόνια. Γι’ αυτό και μόλις τις έκλεισαν, η κυβέρνηση σύρθηκε χωρίς σχέδιο αποδεχόμενη τους αποικιοκρατικούς όρους της Ευρώπης.

    Από εδώ και στο εξής τα πράγματα θα είναι πολύ ζόρικα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Όμως, υποστηρίζω με θέρμη την άποψη πως όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να σταθούν δίπλα στον Τσίπρα για να τον κάνουν να μην φτάσει στο σημείο να πανηγυρίσει το νέο μνημόνιο. Αν και δεν νομίζω να το κάνει, με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα.

    Οφείλουν, λοιπόν, να σταθούν δίπλα του και να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες της πλάνης ότι υπάρχει άλλος δρόμος μέσα στο ευρώ και την ΕΕ, αλλά και για να αποδεχθούν την ανετοιμότητά τους να πιστέψουν και να σχεδιάσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου, εφόσον είχαν από τόσο νωρίς την υπόσχεση των δανειστών ότι θα μας εξωθήσουν στα άκρα.

    Ή έστω να κάνουν ένα πραγματικά σωστό δημοψήφισμα, με το ερώτημα εάν δεχόμαστε ή όχι τη συμφωνία που έφεραν.

    (Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Το πολύ σε έξι μήνες θα είμαστε στην ίδια ή χειρότερη θέση από ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε)

    .ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΉΘΕΛΑΝ ΠΛΆΝΟ Β!... ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση