GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη και η συγκέντρωση του «Ναι» στο Καλλιμάρμαρο

«Ναι» στην Ευρώπη είπαν το βράδυ της Παρασκευής δεκάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο για να διαδηλώσουν υπ...


«Ναι» στην Ευρώπη είπαν το βράδυ της Παρασκευής δεκάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο για να διαδηλώσουν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ και στην ΕΕ.
Με σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα χέρια οι πολίτες διαδήλωσαν, φωνάζοντας και απόψε συνθήματα όπως «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία», ενώ σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της αυτοδιοίκησης, της επιστήμης αλλά και της τέχνης έστειλαν μηνύματα ενότητας και ελπίδας για το μέλλον της χώρας.

Καμίνης: Τη Δημοκρατία την χτίσαμε με κόπο και θα την διαφυλάξουμε

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ομιλία ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κάλεσε τους Έλληνες να πουν ένα μεγάλο «ναι» στην Ευρώπη και ένα ακόμη μεγαλύτερο «όχι» στον διχασμό.

«Απόψε λέμε ένα μεγάλο "ναι" και αγωνιζόμαστε για όλους. Ακόμα και για τους συγκεντρωμένους του Συντάγματος», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων και επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή το δημοψήφισμα, τονίζοντας πως «μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο, χωρίς τον χρόνο να σκεφτούμε, να συζητήσουμε ψύχραιμα και με νηφαλιότητα».

«Δεν τόλμησαν ούτε καν στο δημοψήφισμα να που μια καθαρή κουβέντα. Αυτό το κουρελόχαρτο που μας παρουσίασαν το αρνούμαστε, αλλά δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό», είπε ο κ. Καμίνης και υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά «την χτίσαμε με κόπο και θα την διαφυλάξουμε».

«Πλέον κανείς δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα. Μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς όταν ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν κανέναν τον επόμενο μήνα», είπε ακόμη, σημειώνοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πλέον συνομιλητές στην Ευρώπη.

Νίκος Αλιάγας: Η Ευρώπη είναι τρόπος σκέψης, είναι συνείδηση

Ένα δυνατό «ναι» στην Ευρώπη είπε από το Καλλιμάρμαρο και ο κοσμοπολίτης Νίκος Αλιάγας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πουν «όχι» στην Ευρώπη διότι, όπως είπε, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας σβήσει από τον χάρτη.

Σε μια συγκινητική ομιλία ο γνωστός παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης είπε πως η αξιοπρέπεια δεν ζητιανεύεται, αλλά «την αποκτάμε με σθένος, με υπευθυνότητα και αλήθεια», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο ελληνική λέξη, αλλά «τρόπος σκέψης και συνείδηση».

«Αισθάνεστε Ευρωπαίοι ή όχι;», ρώτησε στη συνέχεια τους διαδηλωτές για να λάβει ως απάντηση ένα ηχηρό «ναι».

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Νίκος Αλιάγας είπε ακόμη, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, πως δεν μιλά εκ του ασφαλούς ως Έλληνας του εξωτερικού, αλλά ως Έλληνας που αγαπά την χώρα των γονιών του.

«Επιστρέφω σε μια πατρίδα πληγωμένη, διχασμένη. Η αγανάκτηση έγινε λύπη και η λύπη έγινε θυμός. Αυτό που βιώνετε, τα συναισθήματα που εκφράζετε, δεν σκιαγραφούνται με τον ίδιο τρόπο στο εξωτερικό. Μας παρουσιάζουν σαν ζητιάνους, μας κατακρίνουν, μας θέλουν στην Ευρώπη, ενώ εμείς στέλνουμε άλλο μήνυμα», είπε και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολος αυτός ο ασφυκτικός κλοιός που ζούμε. Πρέπει να έχουμε αίσθηση το τι σκέφτονται και τι πιστεύουν για εμάς σε αυτή την οικογένεια που λέγεται Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον Νίκο Αλιάγα, ένα «ναι» μπορεί να μην αλλάξει τα πράγματα αύριο, αλλά θα δώσει ελπίδα στα παιδιά μας και στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας υπογράμμισε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να συμφιλιωθούμε, όλοι μαζί.

Πύρρος Δήμας: Την Κυριακή ψηφίζουμε να μείνουμε Ευρώπη

Τον λόγο πήρε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και ο Ολυμπιονίκης και τέως βουλευτής, Πύρρος Δήμας ο οποίος είπε «ναι» στην Ευρώπη και «όχι» στην απομόνωση.

«"Ναι" στην Ευρώπη, "όχι" στην απομόνωση, "ναι" στο ευρώ για την Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε: «Γιατί πρέπει να διαλέξω μεταξύ Ελλάδος και Ευρώπης; Θέλω και τα δυο. Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και χρειάστηκε χρόνο και θυσίες να φτάσει εκεί. Ναι, η επόμενη ήμερα δεν θα είναι εύκολη όμως δεν θα είναι τραγική. Ας μείνουμε στην Ευρώπη, όχι στην απομόνωση. Ψηφίζουμε την Κυριακή "ναι" στην Ευρώπη».
Μάλιστα, στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Δήμας κάλεσε τους πολίτες να σηκώσουν ψηλά τις σημαίες και να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο.



Αντώνης Καφετζόπουλος: «Τη Δεύτερα θα είμαστε όλοι εδώ, και εγώ και εσείς και αυτοί που είναι στο Σύνταγμα. Και ίσως αυτό είναι ένα δείγμα ότι ωριμάζουμε και μπορούμε να κάνουμε δυο συγκεντρώσεις τη ίδια στιγμή και να στέλνουμε διαφορετικό μήνυμα», δήλωσε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος.
«Δεν είναι λογικό να ζητάς δανεικά και αγύριστα, αυτό είναι τραμπουκισμός» είπε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.
Στην ανακοίνωση του κινήματος των πολιτών του «ναι» αναφέρεται ότι «είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Όπως τονίζεται, «πρόκεται για ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «την Κυριακή 5 Ιουλίου «καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό».

2 σχόλια

  1. Μια νύχτα του 1890, ο John Swinton, διαπρεπής τότε δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε δείπνο που δόθηκε από επιφανείς συναδέλφους του...

    Κάποιος που δεν είχε ιδέα ούτε για τη δημοσιογραφία ούτε για τον Swinton έκανε μια πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο... Η απάντηση του Swinton εξόργισε τους συναδέλφους του:(Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας στην Αμερική όπως ο ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.

    Ούτε ένας ανάμεσά σας δεν θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη.

    Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε, γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν θα εμφανιζόταν ποτέ τυπωμένη στο χαρτί.... Πληρώνομαι κάθε εβδομάδα για να κρατώ την τίμια άποψή μου, έξω από την εφημερίδα με την οποία συνδέομαι. Κάποιοι από εσάς παίρνετε επίσης ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες και οποιοσδήποτε ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο ψάχνοντας για κάποια άλλη δουλειά.

    Αν επέτρεπα στις αληθινές μου απόψεις να εμφανιστούν σε ένα τεύχος της εφημερίδας μου, θα έχανα τη δουλειά μου πριν περάσουν 24 ώρες.

    Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλά τη Πατρίδα του και τους συμπατριώτες του για να βγάζει το ψωμί του.... Το ξέρετε και το ξέρω, και τι ανοησία είναι αυτή η πρόποση στον ανεξάρτητο Τύπο;

    Είμαστε εργαλεία και υποτελείς των πλουσίων ανθρώπων του παρασκηνίου. Είμαστε οι μαριονέτες, αυτοί κινούν τα νήματα κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες μας και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων.

    Είμαστε διανοούμενες πόρνες)....

    Ό,τι και να γίνει συνχρεοκοπημένοι μου, αν δεν κάψουμε τα κανάλια, πλέον θα είμαστε μαλάκες ολκής και με τη βούλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΙΠΡΑ και οι άλλοι του ΣΎΡΙΖΑ ξυπνάτε ΔΕΣ εδώ τι ΛΕΝΕ και τι σου έχουν ετοιμάσει ΑΥΤΟΊ που σου λένε ΝΑ ΛΕΣ εθνική ενότητα.....
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Άδωνις Γεωργιάδης ‏@AdonisGeorgiadi 9 ώρεςΠριν από 9 ώρες
    Ακόμη δεν ξεκίνησε και γίνεται χαμός στην συγκέντρωση για το ΝΑΙ!!!! Θα νικήσουμε!
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Τι θα νικήσει το ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ Ο ΑΔΩΝΙΣ ;;;; ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε τι κάνετε ρε ΜΑΛΑΚΕΣ κρατάτε αβάντες στους προδότες για να μας ισοπεδώσουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΊ;;;;

    ΑΛΈΞΗ είσαι μεγάλο παλικάρι ρε ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΊΧΑ !!!!! ΑΝ ΣΕ ΠΙΈΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΖΟΛΙΑΔΕΣ ...ΑΝ ΣΕ ΡΊΞΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΦΆΞΟΥΜΕ ..... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΉ ΝΑ ΜΑΣ ΠΆΝΕ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΊΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΠΆΜΕ ΜΕ ΕΥΧΑΡΊΣΤΗΣΗ ....ΟΜΩΣ ΆΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ( MYSTHKA) ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ISIS ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΔΟΕ ΣΤΑ ΒΟΡΘΟΚΑΝΑΛΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ .....ΓΆΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΠΗΛΆ ...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΚΑΛΑ (ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ) ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΆΜΙ.. ΌΛΟΙ ΜΑ ΌΛΟΙ ΕΝΆΝΤΙΩΝ ΣΟΥ !!!!!!!

    ΑΝ ΜΑΣ ΠΆΝΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΉ ΚΟΝΤΡΟΛ ΣΤΑ ΚΕΦΆΛΑΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΆ ΑΜΕΣΩΣ ..... ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ....ΚΟΝΤΡΌΛ ΣΕ ΌΛΑ ΤΈΡΜΑ Η ΜΥΚΟΝΟΣ...

    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ .... ΚΑΙ ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΏΝ.........
    ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΙ ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΈΛΕΓΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ .

    .ΤΏΡΑ ΤΟ ΘΈΛΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΛΑΌ;;; ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΊ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ;....ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ;;.....


    ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΚΑΙ ΕΝΌΤΗΤΑ ΟΠΟΙΟΣΔΉΠΟΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΊ ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΤΟΥ ΡΙΖΆ .... ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΖΟΛΙΑΔΕΣΣΣΣΣΣΣ ΤΑ ΝΕΚΡΟΚΡΈΒΑΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση