GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τιμωρούνται οι πολύτεκνοι ακόμη και στις μετεγγραφές

Με αφορμή το γεγονός ότι η ρύθμιση για τις μετεγγραφές του νέου ακαδημαϊκού έτους ψηφίστηκε και εντάχθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο ΦΕΚ 76/Α...

Τιμωρούνται οι πολύτεκνοι ακόμη και στις μετεγγραφές
Με αφορμή το γεγονός ότι η ρύθμιση για τις μετεγγραφές του νέου ακαδημαϊκού έτους ψηφίστηκε και εντάχθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο ΦΕΚ 76/Α/9-7-2015 ως άρθρα 21 και 23 του Ν. 4132/2015 με αποτέλεσμα να πάνε στο βρόντο τα εκατοντάδες σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης καθώς και οι ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί  η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο τονίζει ότι η νέα (συγ)Κυβέρνηση ακολουθεί πιστώς την ίδια αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική της απελθούσης και προκατόχου της (συγ)Κυβέρνησης. 
Χαρακτηριστικά η ΑΣΠΕ αναφέρει: 
Παρά τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας ότι οι αλλαγές στην Παιδεία δεν θα γίνουν αιφνιδιαστικά αλλά έγκαιρα και μετά από διάλογο και παρά την οδηγία της Προέδρου της Βουλής να μην γίνονται αποδεκτές τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, εν τούτοις στο άσχετο νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια (του υπουργείου Εσωτερικών) και τη στιγμή που τα μάτια όλων μας ήταν στραμμένα στο Στρασβούργο, όπου δινόταν μάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Πρωθυπουργό μας, έφεραν την τελευταία στιγμή στην ολομέλεια της Βουλής παρά την κανονική διαδικασία και χωρίς την παρουσία του αρμόδιου υπουργού τροπολογία για τις Μετεγγραφές, η οποία ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. 
Η μεθόδευση αυτή όπως φαίνεται ακολουθήθηκε για να μην ακουσθούν αλήθειες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  από τους φορείς και όταν πάνω από το 90% των σχολίων της Διαβούλευσης(από πολύτεκνους και μη) ζητούσαν να συνεχισθούν οι Ελεύθερες Μετεγγραφές των πολυτέκνων όπως αυτές ίσχυσαν επί 32 συνεχή έτη για δημογραφικούς λόγους, καθώς αυτοί είναι ελάχιστοι και πέρυσι ήταν μόλις 14% του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων. Η ΑΣΠΕ επανειλημμένα ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό για να τον ενημερώσει και ουδέποτε την δέχθηκε, ελπίζαμε να ενημερώσουμε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  και παρακάμφθηκε. 
Η ψηφισθείσα τροπολογία, που δημοσιεύθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο ΦΕΚ 76/Α/9-7-2015 ως άρθρα 21 και 23 του Ν. 4132/2015 ορίζει ένα ποσοστό 15% για όλους με κυρίως εισοδηματικά κριτήρια(όπου προτεραιότητα δίνεται στα χαμηλά εισοδήματα, με το οποίο δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει, αν αυτό ήταν ένα αντικειμενικό κριτήριο..) και εξαιρεί από το ποσοστό, δίδοντας ελεύθερες μετεγγραφές στα τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας και τους αναπήρους, αρνηθείσα να προσθέσει στις εξαιρέσεις τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους. Έτσι τώρα ο πολύτεκνος των 4 και άνω παιδιών... ας έχει και 16 παιδιά, μοριοδοτείται με μόλις 2 μόρια, και αυτό έγινε όταν πριν 2 μήνες ο κ. Μπαλτάς φρόντισε να επαναφέρει τις Ελεύθερες Μετεγγραφές και αναδρομικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!!!  
Η πραγματικότητα είναι ότι άλλο ένα δημογραφικό κίνητρο αφαιρείται από τους πολύτεκνους, χωρίς να το απαιτήσει καμιά Τρόικα ή θεσμός… Οι εταίροι της (συγ)κυβέρνησης θέτουν κόκκινες γραμμές για τον ΦΠΑ της Μυκόνου, αλλά είναι αδιάφοροι για τους πολυτέκνους και για τον εφιάλτη της υπογεννητικότητος και του δημογραφικού μαρασμού της Ελλάδος. 
Οι μετεγγραφές για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους θεσπίσθηκαν το 1979, ως δημογραφικό κίνητρο λόγω της υπογεννητικότητος και του εφιάλτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και επί 32 χρόνια δεν δημιούργησαν πρόβλημα στά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το 1979 οι γεννήσεις ήσαν 147.965 και οι θάνατοι 82.338, δηλ. υπήρχε υπεροχή των γεννήσεων κατά 65.627.  Το 2014 οι θάνατοι ήσαν 114.231 και οι γεννήσεις 93.452, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 20.779. Το δε 2015 η κατάσταση γίνεται ακόμη εφιαλτικώτερη, αφού μέχρι 7-7-2015 οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 65.226 και οι γεννήσεις είναι μόλις 45.081, δηλ. υπεροχή θανάτων κατά 20.145, όσοι σχεδόν δηλ. ολόκληρο το 2014. 
Έχει χρέος τώρα η (συγ)Κυβέρνηση άμεσα να συμπεριλάβει στις εξαιρέσεις των μετεγγραφών τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους. Δεν μπορεί να καταδικάζει τους πολυτέκνους στο να μη μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.  Η διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, που επιβάλει ότι«Πολύτεκνες οικογένειες.. έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος», έπαυσε πλέον να ισχύει; 
Η καθιέρωση από του έτους 1979 του δικαιώματος μετεγγραφής των πολυτέκνων και των τέκνων τους θεσπίσθηκε γιατί εξυπηρετεί υπέρτερο δημόσιο συμφέρον, που είναι η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητος, που μαστίζει τη χώρα μας και οδηγεί την Ελλάδα στο τέλος της ιστορίας της. 
Ξέχασαν όλοι κυβερνώντες και μη το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΛ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ) του Φεβρουαρίου του 1993 ( δηλ. πριν από 22 χρόνια) που μας έλεγαν τα εξής:  «..Στη χώρα μας, στην οποία σήμερα η γεννητικότητα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.. εθνικούς κινδύνους.. θα αντιμετωπίσει πολύ έντονα στο αμέσως προσεχές μέλλον η χώρα μας, αν δεν αλλάξουν οι δημογραφικοί δείκτες..». 
Αυτά έλεγαν όλοι τους το 1993…,  σήμερα τί πράττουν; 
Τέλος το περίεργο της υπόθεσης αυτής είναι πως, ενώ οι συνέταιροι της Κυβέρνησης, Βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ψήφισαν την επίμαχη διάταξη, η Τομεάρχης Παιδείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, με Δελτίο Τύπου της 9/7/2015 καταγγέλλει την ψηφισθείσα διάταξη και ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας «να διορθώσει άμεσα το λάθος στο οποίο έχει υποπέσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση