GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα ΟΧΙ χωρίς όρια !

Ένα ΟΧΙ χωρίς όρια! Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, στοιχιζόμαστε με το μεγάλο ΟΧΙ του λαού της 5ης Ιουλίου 2015 ενάντια στα μέτ...

Ένα ΟΧΙ χωρίς όρια!
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, στοιχιζόμαστε με το μεγάλο ΟΧΙ του λαού της 5ης Ιουλίου 2015 ενάντια στα μέτρα καταβύθισης μισθών, συντάξεων , εισοδημάτων και προνοιακών παροχών. Συμμεριζόμαστε τη μεγάλη αγωνία των πολιτών για την καταρράκωση της Εθνικής οικονομίας και της Άμυνας, για τις πολιτικές της υποτέλειας, για την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας. Και ταυτόχρονα προβληματιζόμαστε για το βαθμό τρομοκράτησης και παραπλάνησης εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας , που ψήφισαν ΝΑΙ παρά τη λεηλασία που υπέστησαν και υφίστανται.
Μέσα στις συνθήκες ενός παρατεταμένου αντιδημοκρατικού εκβιασμού από τους ιθύνοντες της ευρωζώνης, διαπιστώνουμε ότι πολλές από τις ερμηνείες του ΟΧΙ είναι στην ουσία παρερμηνείες που εκφράζουν τη διάθεση χαλιναγώγησης του αγωνιστικού αντιμνημονιακού πνεύματος. Εμείς αντίθετα ζητάμε αυτή η δυναμική να διατηρηθεί, να μην εκφυλιστεί σε ατέρμονες τεχνικές συζητήσεις, να μην εγκλωβιστεί μέσα στο λάκκο των λεόντων που ήδη βιώνει ο λαός .
Η απελευθέρωση της χώρας περνάει αναγκαστικά από ρήξεις με τις έξωθεν και έσωθεν αντιδράσεις των μνημονιακών παραγόντων. Περνάει από την απόρριψη κάθε «προγράμματος» ή τρίτου μνημονίου, από την αντιπαράθεση με την υποτιθέμενη κοινοτική αλληλεγγύη και τον υποτιθέμενο «πολιτικό πολιτισμό» της Ευρωζώνης. Από τον αγώνα εναντίον αυτών που τορπιλίζουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η κυβέρνηση έχει ηθικό, πολιτικό και νομικό δικαίωμα και υποχρέωση,να αντιμετωπίσει την κατάσταση της πιστωτικής ασφυξίας και του στυγερού εκβιασμού που υφίσταται μακριά και αντίθετα στη λογική του ευρωζωνικού μονόδρομου.
Σε αυτή τη κατεύθυνση θα είμαστε στο πλευρό της, μαζί με το λαϊκό κίνημα και όλες τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις της χώρας. Σε ένα ΟΧΙ διαρκείας, χωρίς όρια και παρερμηνείες !

Υπογράφουν με αλφαβητική σειρά:
Αθανασόπουλος Αλέξης, Πολ. Συμ. ΔΗΚΚΙ
Αλεξοπούλου Έλενα, Δημοτική Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου
Αποσκίτης Λεωνίδας, δημοσιογράφος-συγγραφέας
Ασπρογέρακας Άκης, Αρχιτέκτων, Οικολόγοι Ριζοσπάστες
Γκούσκος Τζανής, συγγραφέας-οικονομολόγος
Δανόπουλος Περικλής, Κίνημα πλατειών
Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Πανεπιστημιακός, Σοσιαλιστική Προοπτική
Ζαχείλας Νίκος, υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τον Ιούνιο του 2012
Καραμπάτσος Αθανάσιος, γιατρός
Καρούμπας Γιώργος, πολιτισμολόγος
Κότσιας Σπύρος, Σοσιαλιστική Προοπτική
Κρητικός Βαγγέλης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δανειοληπτών
Λιούσης Νίκος, οικονομολόγος
Mαντάς Παναγιώτης, Γραμματέας του ΔΗΚΚΙ
Μπλάνας Θεόδωρος, μηχανικός, Σοσιαλιστική Προοπτική
Μπούτρης Γιώργος, Οικονομολόγος
Πανάγος Παναγιώτης, Πρόεδρος κοινωνικού συνεταιρισμού
Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση
Παπαμιχαήλ Γιάννης, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου
Ραυτόπουλος Γεώργιος, πρώην Πρόεδρος ΓΣΕΕ
Σαρηγιαννίδου Ευγενία, Ψυχολόγος
Στεφανής Νίκος, ακτιβιστής κοινωνικών κινημάτων
Σχίζας Γιάννης, διαχειριστής ιστότοπων, Οικολόγοι Ριζοσπάστες
Τζουμανίκα Χρυσούλα, Συνδικαλίστρια ΠΟΕΔΗΝ
Τουμανίδης Παύλος, ΔΗΚΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση