GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι ένδειξη μικροπολιτικής ευφυΐας τα μνημόνια!...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Όταν η μνημονιακή πολιτική μιας υποτελούς πολιτείας χαράσσεται και εφαρμόζεται από δεξιούς και ν...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Όταν η μνημονιακή πολιτική μιας υποτελούς πολιτείας χαράσσεται και εφαρμόζεται από δεξιούς και νεοσυντηρητικούς είναι μια δυσάρεστη, αλλά αναγκαία για την σωτηρία της πατρίδος πολιτική!

Όταν, στη συνέχεια, η μνημονιακή πολιτική μιας υποτελούς πολιτείας χαράσσεται και εφαρμόζεται από αριστερούς είναι μια εξαναγκαστική, βάρβαρη, αποκρουστική, αλλά πάντως αναγκαία πολιτική για την παραμονή στην ευρωζώνη και στη ζωή!

Άρα, το μνημόνιο «δεν είναι ούτε δεξιό, ούτε αριστερό» πλέον, όπως ισχυρίζεται ορθολογικώς ο δοτός πρόεδρος της ΝΔ – ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, δεν πιστεύει στις ανοιχτές διαδικασίες και δεν δέχεται να εκλεγεί «από τον κάθε περαστικό που θα έδινε τα δύο ευρώ», καθώς στο ζήτημα της ηγεσίας ο βαρύμαγκας Βάγγος είναι βέρος και παραδοσιακός πολιτικός των μοντέρνων καιρών (: μοντέρνων κομμάτων) και δεν γουστάρει μεταμοντερνιές στο κόμμα, αν και υποστηρίζει αποικιοκρατικές μεταμοντερνιές στην βουλή και στην διοίκηση!

Να δεις, αναγνώστη μου, που η εποχή ευνοεί τον Κουτσαβάκη-Μεϊμαράκη! Είναι η εποχή της ιστορικής φάρσας για την Ελλάδα και καλύτερος φαρσέρ από τον Βάγγο τον δερβίση της δεξιάς και καραμπουζουκλή του κέντρου, δύσκολα θα βρεθεί.

Και από ευφυΐα… ξυράφι! Σου λέει ο τσίφτης μας, τι προβάλει τη σήμερον η ΑΥΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ; Την άποψη της Λουτσιάνα Καστελίνα, «είναι πράξη ευφυΐας να σώζεις το κεφάλι σου»! Και τι είναι αυτό που σώζει το κεφάλι σου; Αυτό που «έσωσε» τους λύκους από εξαφάνιση, σύμφωνα με τους αγαπημένους μου Malcolm Potts καιThomas Hayden στο βιβλίο «Sex and War». Ο φόβος για το άγνωστο και ο τρόμος μπροστά στον άνθρωπο που κρατάει ένα όπλο, οποιασδήποτε μορφής – ιδίως οικονομικό όπλο!

Ο φόβος ενώνει, λοιπόν, τους ευφυείς της πολιτικής στην Ελλάδα! Μα, φοβούνται τα παλληκάρια της δεξιάς ή της αριστεράς για το κεφάλι τους; Αν είναι ευφυή παλληκάρια, ασφαλώς! Και το παλληκάρι, ο Φοίβος της οικογένειας μου (Border collie με ανθρώπινη ευφυΐα, βασισμένη στο κύριο συμπεριφορικό χαρακτηριστικό του λύκου και όχι του λυκόσκυλου) για το κεφάλι του ενδιαφέρεται στα δύσκολα και όχι ασφαλώς για το δικό μας!

Και σε τι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν αυτά τα παλληκάρια της αριστεράς και δεξιάς με ηγετικό ταπεραμέντο σαν τον Φοίβο μας, ως ένδειξη ευφυΐας, ασφαλώς; Πως όταν το μνημόνιο υπογράφεται και εφαρμόζεται καί από δεξιές καί από κεντρώες καί από αριστερές κυβερνήσεις, παύει να έχει πολιτικοκομματική ταυτότητα, δεν είναι ούτε δεξιό, ούτε αριστερό, επειδή ακριβώς είναι καί δεξιό καί αριστερό! Για τους κεντρώους ποτέ δεν υπήρχε δίλημμα: για αυτούς το μνημόνιο είναι συνώνυμο της πολιτικής ευφυΐας στην Ελλάδα, πάει και τελείωσε!

Ωστόσο, μόνον εάν ο ευφυής κύριος Τσίπρας έφερνε και αυτός με τη σειρά του ένα μνημόνιο, θα ήταν σίγουρο πως δεν θα κινδύνευε το κεφάλι κεντροδεξιών και κεντροαριστερών. Συνεπώς, το μνημόνιο και όχι αυτή καθ’ εαυτή η ευφυΐα του λύκου (καλά… και του Φοίβου) είναι αυτό που σώζει τα πολιτικά κεφάλια και «κεφάλαια» σε ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα!

Μετά από αυτά δεν θα ήταν ευφυές η σύγκρουση με την διαπλοκή και η εφαρμογή «ειδικών διατάξεων» στα κανάλια για άντληση πόρων από το κράτος, προτιμότερο είναι να διασκεδαστεί το ζήτημα μέσω ενός «θεάτρου σκιών» για τις τηλεοπτικές άδειες με τεχνογνωσία Βενιζέλου και νομοθετική τακτική Ρουσόπουλου!!!

Έτσι πράττουν οι ευφυείς λαοπλάνοι που εδώ και 15 χρόνια «καταπολεμούν την διαπλοκή», ενισχύοντας ωστόσο τους διαπλεκομένους δια της περιοδικής αναδιαρθρώσεως του καθεστώτος που τους συντηρεί στα πράγματα. Είναι να μην διασκεδάζει με όλα αυτά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και να ρίχνει άνετος την γυροβολιά του στην μικροπολιτική πίστα της Ελλάδας, με τα μουστάκια του να ειρωνεύονται σε πρώτο πλάνο την ίδια την πολιτική και τους ηλίθιους που επιμένουν να ονειροφαντάζονται την επανασύνδεση της ηθικής με την πολιτική στη χώρα!

Δίκιο έχει ο άνθρωπος, ο μόνος που έχει δίκιο: είναι το πλέον αυθεντικό παράδειγμα του φαρσοειδούς τέλους της μεταπολιτευτικής πολιτικής του 1974! Εγώ είχα άδικο και δυστυχώς κρίνομαι ως πάσχων από χαμηλό βαθμό ευφυΐας! Διότι, φίλε μου, ο Πολ Κρούγκμαν δεν ήταν ίσως σε θέση να γνωρίζει αυτά που εγώ ήξερα, αλλά ήθελα να παραβλέπω, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ούτως ή άλλως ήταν «out there»…αλλά εγώ…! Αυτή την ριμάδα την ευφυΐα, σαν αυτή του Φοίβου μας, ή την έχεις ή δεν την έχεις, μάλλον εγκαταλείπω την ιδέα πως είναι επίκτητη! Και σίγουρα είναι αυτή που αποτελεί τη συνθήκη της νέας όσμωσης σωφρόνων δεξιών και αριστερών πολιτικών στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα της διαπλοκής ασφαλώς, όπως και παλαιότερα, εάν ενθυμείσαι! …

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση