GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Το θέμα είναι αν θα μας δώσουν επαρκή ελάφρυνση χρέους...

Το δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται έγγραφο του ΔΝΤ, με το οποίο ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να δεχθεί να συ...

Βαρουφάκης: Το θέμα είναι αν θα μας δώσουν επαρκή ελάφρυνση χρέους
Το δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται έγγραφο του ΔΝΤ, με το οποίο ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να δεχθεί να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, σχολιάζει σε ανάρτησή του στο blog του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Παραθέτοντας το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Πίτερ Σπίγκελ, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει σε ένα σύντομο σχόλιο ότι το μείζον θέμα δεν είναι τόσο αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, καθώς μπορεί να βρεθεί μία μέση λύση και το Ταμείο να παράσχει “τεχνική βοήθεια” στο πρόγραμμα, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον ESM.

“Το θέμα είναι αν η υπεσχημένη ελάφρυνση χρέους που, παραδόξως, θα συζητηθεί μόνο αφού η νέα δανειακή σύμβαση υπογραφεί, θα αποδειχθεί επαρκής – αν υποθέσουμε ότι τελικά θα χορηγηθεί”, σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει: “Ή αν, όπως πολύ φοβάμαι, η ελάφρυνση χρέους θα είναι πολύ μικρή, ενώ η λιτότητα αποδειχθεί καταστροφικά μεγάλη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση