GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν έχει σκοτωθεί ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε σήμερα ένα ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο, όπως αναφέρει, προέρχεται από τον ηγέτη της στο Αφγα...

Δεν έχει σκοτωθεί ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε σήμερα ένα ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο, όπως αναφέρει, προέρχεται από τον ηγέτη της στο Αφγανιστάν, αντικρούοντας τις πληροφορίες ότι ο τελευταίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το μήνυμα που φέρεται να μετέδωσε ο Χάφεζ Σαΐντ ανέβηκε στην ιστοσελίδα του ΙΚ δύο ημέρες αφότου η υπηρεσία πληροφοριών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε.
Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Ο Σαΐντ, που κατάγεται από το Πακιστάν, φέρεται να σκοτώθηκε στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ αργά το βράδυ της Παρασκευής, ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών.
Ο Σαΐντ είχε μεταπηδήσει από τους Ταλιμπάν στο Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν.
Ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους έχουν αποτελέσει στόχο των πληγμάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ, που σκότωσαν άλλους τρεις διοικητές του ΙΚ στην ίδια περιοχή μέσα σε μία εβδομάδα, περιλαμβανομένου του Σαχιντουλάχ Σαχίντ και του Γκιουλ Ζαμάν.
Αφού εξεδίωξαν τους αντάρτες Ταλιμπάν, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προωθήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες σε πολλές περιοχές της επαρχίας Νανγκαρχάρ που συνορεύει με το Πακιστάν.
Η Ατσίν έπεσε στα χέρια των μαχητών του ΙΚ τον περασμένο μήνα έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση