GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι από την συμφωνία

Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, δηλώνει ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε κείμ...

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι από την συμφωνία

Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, δηλώνει ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε κείμενο που ανάρτησε στο προσωπικό του "μπλογκ" επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι η χθεσινή συμφωνία ήταν καλή, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, ο Γάλλος Επίτροπος αναφέρει πως η χθεσινή συμφωνία διατηρεί την ακεραιότητα της ευρωζώνης, αλλά και ότι είναι πολύ απαιτητική για την Ελλάδα. "Περαιτέρω οικονομική ενίσχυση θα εξαρτηθεί από την υιοθέτηση και αποτελεσματική εφαρμογή μιας σειράς μέτρων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα", σημειώνει ο Επίτροπος, αναφέροντας, ωστόσο, ότι "το χρονοδιάγραμμα είναι αυστηρό, αλλά είναι απαραίτητο αντίδοτο στην έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

"Σε πολλές χώρες, τα εθνικά κοινοβούλια πρέπει να συμφωνήσουν για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. Θέλουν εξηγήσεις ως προς το γιατί μετά από δύο προγράμματα οικονομικής βοήθειας, πέντε χρόνια στενής παρακολούθησης, και πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ βοήθεια, ζητείται εκ νέου η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα", αναφέρει ο Επίτροπος, σημειώνοντας ακόμη ότι "ορισμένες από αυτές τις χώρες έχουν γίνει πολύ σημαντικές προσπάθειες για την ανόρθρωση των οικονομιών τους ενώ άλλες είναι λιγότερο πλούσιες από την Ελλάδα".

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε, επίσης, ότι στο νέο πρόγραμμα υπάρχουν "μεταρρυθμίσεις ευρείας υποστήριξης", όπως να τεθεί τέλος στο κομματικό κράτος, στις πελατειακές σχέσεις και στη διαφθορά που όπως αναφέρει ήταν στόχοι και στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας ο Μοσκοβισί σημειώνει ότι "μερικοί λένε ότι οι όροι της συμφωνίας είναι απαράδεκτοι" και ότι συμφωνήθηκαν "με το όπλο στο κεφάλι της Ελλάδας".

"Κατανοώ τη θέση αυτή", αναφέρει στη συνέχεια ο Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι "το μελλοντικό πρόγραμμα θα πρέπει να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ της οικονομικής αναγκαιότητας και της πολιτικής πραγματικότητας. Εάν η υπερβολική δυσπιστία μας οδηγήσει να ζητήσουμε το αδύνατο από την Ελλάδα, θα είναι επιζήμιο για όλους."

Καταλήγοντας ο Μοσκοβισί αναφέρει ότι "χάσαμε έξι μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώθηκε σοβαρά. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε προς το μέλλον, γιατί υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν."

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση