GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όπου φτωχός κι η μοίρα του... Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου για δωρεάν ρούχα

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν κατά την διάρκεια διανομής δωρεάν ρούχων, για τη...

Όπου φτωχός κι η μοίρα του... Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου για δωρεάν ρούχα
Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν κατά την διάρκεια διανομής δωρεάν ρούχων, για την οποία είχαν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες φτωχοί άνθρωποι σε ένα εργοστάσιο στο Μιμενσίνγκ, στο βόρειο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν το πλήθος προσπάθησε να μπει με την βία από μια στενή είσοδο μέσα στο εργοστάσιο του Μιμενσίνγκ στο οποίο διανέμονταν δωρεάν ρούχα και όπου πολλοί άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά προτού ακόμη ξημερώσει.
Οι εικόνες που μεταδόθηκαν παρουσιάζουν μια σκηνή φρίκης, με εκατοντάδες πέδιλα βουτηγμένα στο αίμα και σκισμένα στην είσοδο του εργοστασίου αυτού, το οποίο παράγει καπνό για μάσημα.
"Βρήκαμε 24 πτώματα. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες φτωχές και εξαθλιωμένες", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Μόινουλ Χακ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περισσότεροι από 50 τραυματίες.
Υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, δήλωσε άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας.
Η πρωθυπουργός Σεΐχα Χασίνα εξέφρασε την της λύπη για την τραγωδία και την "βαθειά της υποστήριξη στις οικογένειες που πενθούν" ενώ ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και έξι άλλοι άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή δεν εγγυήθηκαν τη δημόσια ασφάλεια.
Οι πλούσιοι Μπανγκλαντεσιανοί μοιράζουν συχνά ρούχα στους πιο φτωχούς συμπατριώτες τους καθώς πλησιάζει η γιορτή για το τέλος του Ραμαζανιού, την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά αυτές οι διανομές καταλήγουν μερικές φορές σε θανάσιμα ποδοπατήματα.
Περίπου 40 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους σε παρόμοια τραγωδία σε εργοστάσιο ενδυμάτων στην Τανγκάιλ, στον βορρά, το 2002.
Η ασφάλεια των εργοστασίων αποτελεί οξύτατο πρόβλημα στο Μπανγκλαντές, το οποίο έφερε με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο η κατάρρευση, τον Απρίλιο του 2013, του κτιρίου Rana Plaza, στο οποίο στεγάζονταν υφαντουργίες που λειτουργούσαν για λογαριασμό πολλών ξένων εταιρειών. Συνολικά 1.138 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους και περισσότεροι από 2.000 είχαν τραυματισθεί στην τραγωδία αυτή, που είναι ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση