GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δ. Γιαννακόπουλος: Δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου

Η πλειονότητα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας παραβρέθηκε στην εκδήλωση «Diamonds of the Greek Economy 2015» για την απονομή βραβείων σ...

Δ. Γιαννακόπουλος: Δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου

Η πλειονότητα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας παραβρέθηκε στην εκδήλωση «Diamonds of the Greek Economy 2015» για την απονομή βραβείων στις επιχειρήσεις-διαμάντια, οι οποίες διακρίθηκαν μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Ιουλίου, σε κεντρικό  ξενοδοχείο της Αθήνας και ενώ οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε μήνυμα στον ελληνικό λαό. Ως εκ τούτου, η πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν μπορούσε να μην απασχολήσει τους ομιλητές. Άλλωστε, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Σπύρος Κτενάς, στην εναρκτήρια ομιλία του, παρότρυνε τον επιχειρηματικό κόσμο να αρθρώσει λόγο για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα της χώρας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, η πρέσβειρα του Ισραή, Ιρίτ Μπεν Αμπά, και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, καθώς και οι πρόεδροι του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος, και του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Τσαμίχας. Κοινός τόπος ήταν η διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν ήταν η ηγέτιδα ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ενώ ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η τιμητική βράβευση του «πατριάρχη» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, Παύλου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας. Το βραβείο παρέδωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων.

Το βραβείο της ΒΙΑΝΕΞ παρέλαβε από τον πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρη Οικονομόπουλο, ο αντιπρόεδρος Δ.Σ και αν. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια έκανε μία θαρραλέα τοποθέτηση, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους 1.200 εργαζόμενους της εταιρείας, για τη συμβολή τους στην προσφορά της ΒΙΑΝΕΞ, η οποία έχει περιθάλψει «γενιές και γενιές». Επίσης, ευχαρίστησε την διοργανώτρια εταιρεία της εκδήλωσης «Active Business» και τον Σπύρο Κτενά, για την αναγνώριση του έργου των εταιρειών που συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία.

Και συνέχισε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμητική αυτή διάκριση. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τη ΒΙΑΝΕΞ και την οικογένεια Γιαννακόπουλου να συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στη σημαντική προσπάθεια που κάνει η Active Business, για την ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Το δυσάρεστο, όμως, είναι πως αυτή τη φορά συναντιόμαστε, ενώ διανύουμε τις κρισιμότερες ώρες στην πρόσφατη Ιστορία της Ελλάδας. Βρισκόμαστε εν μέσω capital controls, με τις τράπεζες κλειστές. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις. Και εδώ θα ήθελα να σημειώσω, ότι παρά τις δυσκολίες, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στέκεται υπεύθυνα στο πλευρό των πολιτών. Συνεχίζει να παραδίδει το 100% των παραγγελιών ακόμα και με πίστωση, για να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην αγορά.

Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό δημοψήφισμα, που πρέπει να γίνει ευκαιρία, για να εκφράσουμε την καταδίκη μας στα μνημόνια διαρκείας των δανειστών. Τα σχέδιά τους αποκαλύφθηκαν, άλλωστε, πλήρως αυτές τις μέρες. Προκάλεσαν το κλείσιμο των τραπεζών, για να εκβιάσουν έναν ολόκληρο λαό, που τόλμησε να πει όχι στη σκληρή λιτότητα και ζήτησε να αποφασίζει κυρίαρχα για τα δημοσιονομικά, για την Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση.

Από τη σκοπιά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, είμαστε ίσως ο κλάδος που έχουμε υποστεί τη σφοδρότερη επίθεση από τους δανειστές και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Μετά από την παταγώδη αποτυχία, να ελέγξουν τη φαρμακευτική δαπάνη με πολιτικές οριζόντιων μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ζητούν τώρα και νέες μειώσεις, σε εξευτελιστικά πλέον επίπεδα. Ζητούν τιμές χαμηλότερες από αυτές της Βουλγαρίας.

 Ο λόγος που επιμένουν τόσο πολύ οι δανειστές, είναι απλός: χωρίς εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, δηλαδή με τη χώρα απόλυτα εξαρτημένη από τις ξένες πολυεθνικές για να έχει επάρκεια φαρμάκου, καμία ελληνική κυβέρνηση, είτε αριστερή είτε δεξιά, δεν θα μπορέσει να σηκώσει ξανά ανάστημα. Και έχουν εμπειρία στο πώς να καταστρέφουν τομείς παραγωγής. Όπως κατέστρεψαν τη γεωργία, έτσι θέλουν να καταστρέψουν και τη βιομηχανία. Γιατί μια χώρα δεν στέκεται χωρίς γεωργική παραγωγή και χωρίς φάρμακα.

Δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου. Αυτό οφείλει να κάνει και η ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει πάση θυσία να μη δεχτεί καμία παρέμβαση στο πώς θα διαμορφώνει την πολιτική υγείας στην Ελλάδα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν μπορούσαν είτε δεν ήθελαν.

Αυτή τη φορά, έχουμε την ευκαιρία και θα ψηφίσουμε όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που εξασφαλίζει το μέλλον της πατρίδας μας, ως κυρίαρχο έθνος».

Αναλυτικά, οι εταιρείες που διακρίθηκαν ήταν οι εξής: ΕΛΒΑΛ, ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, Μαρινόπουλος Α.Ε, Grecotel, B2B Gaming Services, MSC Greece, Novartis, Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Mitsis Hotel, Kosmocar, ELPEN, FHL KIRIAKIDIS GROUP, Pharmathen, ΔΕΠΑ, Boehringer Ingelheim, Vitex, Πλαίσιο Computers, Κρόνος, Intercomm Foods, Unipharma, Xerox Hellas, Goldair, BASF Hellas, ΧΗΤΟΣ ΑΕΒΕ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, FANIS, Μέλισσα-Κίκιζας ΑΒΕΕ, Taxiplon, αναψυκτικά LUX, APIVITA, ELINOIL. Megara Resins, Power Health, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, Ελληνικά Χρηματιστήρια.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Onmed.gr

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση