GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελλάδα και Κίνα τεστάρουν τα όρια των κεντρικών τραπεζών

Εάν η Κίνα ή η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ σκάσουν, προκαλώντας ένα ακόμα οικονομικό σοκ που θα μπορούσε να πλήξει την παγκόσμια οικονομική ...

Ελλάδα και Κίνα τεστάρουν τα όρια των κεντρικών τραπεζών
Εάν η Κίνα ή η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ σκάσουν, προκαλώντας ένα ακόμα οικονομικό σοκ που θα μπορούσε να πλήξει την παγκόσμια οικονομική εμπιστοσύνη, τότε οι κεντρικές τράπεζες θα ανακαλύψουν πόσο απροετοίμαστες είναι, αναφέρει το Reuters.
Ο Ντράγκι της ΕΚΤ μπορεί να «τυπώνει χρήμα» αλλά δεν σημαίνει ότι δουλεύει πάντα.
Οι οικονομολόγοι στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) προειδοποιούσαν στις 28 Ιουνίου ότι χάνεται ο έλεγχος από τις κεντρικές τράπεζες.
Καθώς εξαντλούνται οδυνηρά τα πυρομαχικά των κεντρικών τραπεζών -με τα μηδενικά επιτόκια και τα πιεστήρια χρήματος στο φουλ- οι ανησυχίες διευρύνονται για την αντιμετώπιση μιας νέας μεγάλης συντριβής της αγοράς ή μιας ξαφνικής παγκόσμιας ύφεσης που προβάλλουν ως οι μεγαλύτερες απειλές στον κόσμο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
«Η πιθανότητες αναταραχής στις αγορές θα αυξηθεί περαιτέρω εάν οι σημερινές έκτακτες συνθήκες συνεχίζουν να στροβιλίζονται εκεί έξω. Όσο περισσότερο τεντώνεται ένα λάστιχο, τόσο πιο βίαια επιστρέφει πίσω», σημειώνει η BIS.

Δείτε επίσης
FT: Από την Ελλάδα περίμεναν την "κεραμίδα" από την Κίνα έρχεται
Χάθηκαν 15 "Ελλάδες" στην Κίνα - Ανησυχίες μεγαλύτερες της ευρωζώνης
FT: Οι τρεις δρόμοι για να αποφευχθεί το Grexit
Κυβερνητικές πηγές: Είναι εφικτή μια βιώσιμη λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση