GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλιμακώνει τον πόλεμο κατά των ΜΜΕ η κυβέρνηση, με "κλειδί" τον Παππά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον “πόλεμο” κατά των ΜΜΕ με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο, δεν φαίνετα...

Κλιμακώνει τον πόλεμο κατά των ΜΜΕ η κυβέρνηση, με
Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον “πόλεμο” κατά των ΜΜΕ με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο, δεν φαίνεται να περιορίζεται σε αυτό, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε κυκλοφορήσει στα κυβερνητικά παρασκήνια σχέδιο για τη σύλληψη έστω ενός καναλάρχη, ώστε να διαφανεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ρόλο-κλειδί στην επιχείρηση αυτή, θα έχει ο υπουργός και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, καθώς το σχέδιο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα χαρίζει στον κ. Παππά μια σειρά από εξουσίες που τον καθιστούν πανίσχυρο, καθώς για παράδειγμα, με δική του υπουργική απόφαση θα καθοριστούν ο αριθμός των αδειών που θα δοθούν, το ελάχιστο τίμημα, αλλά και ο καθορισμός των όρων των περιφερειακών σταθμών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο κ. Παππάς έχει ήδη πριν από τις εκλογές αναπτύξει σχέσεις με ορισμένους εκ των καναλαρχών που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί για διαπλοκή. Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός έχει δημόσια δηλώσει πως προτεραιότητά του αποτελεί η αντιμετώπιση της διαπλοκής, επιτιθέμενος στα κανάλια και τους ιδιοκτήτες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει συνεχώς ότι λόγω της σχέσης που είχαν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι σταθμοί συνέχιζαν να εκπέμπουν με προσωρινές άδειες και χωρίς να αποδίδουν έσοδα.

“Ήρθε η ώρα να πληρώσουν”, έχει πει επανειλημμένως ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει άλλωστε επιπλήξει δημοσίως τα ΜΜΕ για τη μονόπλευρη στάση τους και την μη αναλογική αντιμετώπιση των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση