GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί...

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκαν τα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ...

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκαν τα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, τρία από τα δέκα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαΐκάλης.
Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης.
Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστη και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ. Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας τους.
Η αντιστροφή του κλίματος και η προσπάθεια εξεύρεσης αντίρροπων μέτρων στα κατά γενική παραδοχή σκληρά μέτρα που προβλέπει η νέα συμφωνία, κατεγράφη ως πρόθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος που ορκίστηκε σήμερα το πρωΐ, σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου στις οποίες προέβησαν προσερχόμενα στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Οι στιγμές είναι δύσκολες, η δουλειά μας θα μετρηθεί και είναι κρίσιμη περίοδος για την χώρα γι' αυτό τα λόγια είναι φτωχά αυτόν τον καιρό και ειδικά σήμερα, (καθώς) είμαστε από χθες με πολλούς συμπολίτες μας να πλήττονται πραγματικά και από τις πυρκαγιές και νομίζω ότι είναι ώρα το επόμενο διάστημα να αντιστρέψουμε το αίσθημα των ανθρώπων, (ώστε) να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
Υπογράμμισε ότι η δουλειά της κυβέρνησης είναι μετρήσιμη ως προς το αποτέλεσμα.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της «κακής συμφωνίας με δύσκολα μέτρα», προσθέτοντας, «το μεγάλο στοίχημα είναι τα αντιρροπιστικά μέτρα, προκειμένου να υποστηριχθούν τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα».
Είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την διάρκεια της κυβέρνησης, καθώς αυτό θα φανεί δεδομένου ότι «οι συνθήκες διαμορφώνονται κάθε μέρα, ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και τα δεδομένα πολλά και από την εξέλιξή τους θα φανεί».
«Νέες προκλήσεις και μάλλον το σημαντικότερο πεδίο μάχης για την εφαρμογή της νέας συμφωνίας γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «όπως δώσαμε όρθιοι την μάχη της διαπραγμάτευσης, θα δώσουμε όρθιοι και την μάχη ώστε αυτά τα οποία θα εφαρμόσουμε να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο που οι νέες συνθήκες επιβάλλουν κοινωνικά δίκαια. Αυτή είναι η αποστολή μας. Είμαστε μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά».
Τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η σκληρή διαπραγμάτευση και για τους όρους εφαρμογής της συμφωνίας «όχι μόνο για να κλείσει, που θα κλείσει, αλλά για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί», ενώ επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλές αόριστες έννοιες στο κείμενο, η εξειδίκευση των οποίων θα είναι πεδίο μάχης».
Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις, είπε ότι «η αριστερά είναι με τις κινητοποιήσεις, η αριστερά θέλει τον κόσμο στους δρόμους».
Ο νέος υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «Ο σημερινός ανασχηματισμός αποτελεί προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα. Χρειάζεται εργώδης προσπάθεια για να ελαφρύνουμε τον κόσμο».
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης κ. Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι «Είναι μία δύσκολη εποχή. Η νέα κυβέρνηση είναι συνέχεια της παλιάς σε καλύτερες συνθήκες που εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε. Το σύνθημα είναι δουλειά, δουλεία, δουλειά.
«Ξεκινά μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει ανέφερε» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Η κα Σία Αναγνωστοπούλου που ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «Είναι σε δύσκολη στιγμή, ο πρωθυπουγός μου ανέθεσε να κάνω ότι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας».

2 σχόλια

  1. «Πιθανή πτώση της κυβέρνησης στις 22 Ιούλη 2015»

    Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
    Υπάρχει το πιθανό σενάριο την Τετάρτη 22 Ιούλη 2015 κατά την ψήφιση
    της δεύτερης δέσμης των προαπιαιτούμενων της κατ' αρχή συμφωνίας
    με τους δανειστές να υπάρξουν τουλάχιστο 43 ΟΧΙ,που συνεπάγεται
    την ακαριαία πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα,και επομένως την
    προκήρυξη εκλογών.Γιατί αυτός ο καθοριστικός αριθμός 43 ;; Διότι
    μένει η κυβέρνηση με κάτω από 120 «πιστούς» βουλευτές της
    συμπολίτευσης.Ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση δίνεται αν έχει
    τη σχετική πλειοψηφία με τουλάχιστο 120 ψήφους εμπιστοσύνης.
    Ο δε ανασχηματισμός της κυβέρνησης αναμόχλευσε την εσωκομματική
    ένταση,οπότε αυξάνει την πιθανότητα να συμβεί αυτό το σενάριο (το
    αγνόησε αυτό ο Τσίπρας ή κατά βάθος έκανε βιαστικά τον ανασχηματισμό
    για να εξασφαλιστούν πιο εύκολα τα τουλάχιστο 43 ΟΧΙ,και να γίνουν
    πολύ πρόωρες εκλογές που θα ανατινάξουν στον αέρα τη συμφωνία
    αντικειμενικά,χωρίς να φανεί στους δανειστές ότι αυτός το κρυφοεπιδίωξε).
    Θεωρώ ότι η πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα την Τετάρτη 22 Ιούλη
    2015,και να πάμε αμέσως σ' εκλογές είναι περίπου 76 %
    [Είναι και η πιθανότητα ένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού
    αγώνα να μπει γκολ.Του υπουργού Τσαλακώτου,που ξέρει πιο καλά αγγλικά-
    βρετανικά από ελληνικά,του αρέσουν οι ποδοσφαιρικές μεταφορές].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μεγαλύτερος επαναστάτης του κόσμου και Ασματικός έκανε και 10 ήμερες να αλλάξει η και να πλυθεί ... αν θέλετε ψάξετε να βρείτε το όνομα του .... έχουν περάσει 50 χρόνια από την δολοφονία του... ΟΜΩΣ ακόμα λάμπει η ζωντάνια του σε πολλές ανθρώπινες καρδιές του πλανήτη ΕΊΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ δεν μπορούν ακόμα και νεκρό να τον νικήσουν ζει και εμπνέει από άκρου ως άκρου ΌΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΉΤΗ ... άλλα ΜΌΝΟ ΑΥΤΌ.. και αυτός ΈΧΑΣΕ

    Δεν θέλω να υπερασπιστώ κανένα ούτε μου αρέσει η ιδεολογία του ΨΕΥΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΎ ΣΎΡΙΖΑ που είναι όλοι εκεί όπως και παντού ΜΑ ΠΑΝΤΟΎ ΈΝΑ ΤΣΊΡΚΟ βολεμένων ΤΆΧΑ αριστερών της ψωροκώσταινας κάτι τέτοιους αριστερούς οι καπιταλίστες του πλανήτη τους έχουν για χάπι ...

    Η αλήθεια είναι η ΤΆΧΑ αντίσταση της αριστεράς της ψωροκώσταινας που υποστηρίζετε ο ΣΎΡΙΖΑ είναι από την ΕΔΏ ελίτ διότι βλέπουν ότι ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός ΖΉΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΆΡΕΙ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ..... Samsung, Apple Inc, Monsanto, Seminis, Limagrain, Cargill,Glencore, Charoen Pokphand,Karuthuri (Iνδία),JBS (Βραζιλία),COFCO (Κίνα),New Hope (Κίνα)....

    Η αγροβιομηχανία είναι εξέχων παράγοντας πρόκλησης κλιματικής αλλαγής και άλλων περιβαλλοντικών καταστροφών των οποίων τις συνέπειες είναι παντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει. Έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρα προβλήματα στη διατροφική ασφάλεια κι έχει καταστήσει τη γεωργία έναν από τους τομείς με τις πιο επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, τόσο για τους καλλιεργητές όσο και για τους εργαζόμενους στην επεξεργασία των τροφίμων. Και βέβαια διοχετεύει τον πλούτο που παράγεται από την παγκόσμια διατροφική παραγωγή στα χέρια των λίγων. ΚΑΙ αναμένεται αυξημένη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων ΠΑΝΤΟΎ και σε όλες της δραστηριότητες αθλητισμό , ναυτιλία, αεροπλοΐα , ορυκτά ιατρική κ.τ.λ ....

    Χώρες , κράτη Έθνη, ονομασία νομίσματος είναι ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΑ ...ποιες εκλογές; ποια δημοκρατία; ποια συντάγματα; πιες ιδεολογίες; πιο κοινωνικό κράτος ;πλάκα κάνουμε !!! για πια ανθρώπινη αξιοπρέπεια ψάχνετε σε αυτόν τον πλανήτη ΠΛΆΚΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ....

    Στον πλανήτη όπως και στην Ελλάδα οι πολιτικοί ψάχνουν και αυτοί τον μισθουλάκο τους ... ΌΛΟΙ οι πολιτικοί αριστεροί--δεξιοί--φασίστες--δημοκράτες--φιλελεύθεροι --κομμουνιστές κ.τ.λ ...... 300--400 μαμάδες πολυεθνικές θα εξουσιάζουν με της θυγατρικές τους ΤΑ ΠΆΝΤΑ....όσο ζεις ΕΔΏ σε τούτο εδώ τον πλανήτη με τους ( θεσμούς) θα είσαι υπό ΚΑΤΟΧΉ ... τώρα αν είσαι λέτσος η κουστουμαρισμένος ΔΕΝ με ενδιαφέρει....

    Η ΕΛΕΥΘΈΡΙΑ ΈΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΤΟΎΤΟ ΕΔΏ ΤΟΝ ΠΛΑΝΉΤΗ... ΤΑ ΆΛΟΓΑ ΤΑ ΣΚΟΤΏΝΟΥΝ ΌΤΑΝ ΓΕΡΆΣΟΥΝ --συνταξιούχος κοστίζει βρε ΚΟΥΤΆ ..... Ζείτε ---ζούμε όλοι ΕΔΏ για να ΠΕΘΆΝΟΥΜΕ..ΚΆΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΆΓΙΟ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΟΎΝ ΑΚΌΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΈΞΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ..ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ

    Λάουρα Γκουτιέρες Μπάουερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση