GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Αποτρέψαμε τις πιο ακραίες επιδιώξεις

Δηλώσεις μετά το κλείσιμο της συμφωνίας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σκληρή μάχη που δόθηκε μ...

Τσίπρας: Αποτρέψαμε τις πιο ακραίες επιδιώξεις

Δηλώσεις μετά το κλείσιμο της συμφωνίας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σκληρή μάχη που δόθηκε μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. 

Όπως σημείωσε:

"Είχαμε μία σκληρή μάχη και μέχρι τέλους παλέψαμε για να πετύχουμε μία συμφωνία για να μπορέσει να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σε σκληρά διλήμματα, πήραμε την ευθύνη της απόφασης για να αποτρέψουμε την υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων.

Αποτρέψαμε την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας σοτ εξωτερικό, το σχέδιο κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τέλος καταφέραμε σε αυτή τη σκληρή μάχη, να κερδίσουμε την αναδόμηση του χρέους και μία βέβαιη χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Έχουμε αφήσει μία σημαντική παρακαταθήκη για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και να επιστρέψουμε στην εθνική μας κυριαρχία".

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η απόφαση σήμερα κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης, ξέραμε όμως ότι θα είναι μια συμφωνία που η υλοποίησή της είναι δύσκολη. Τα μέτρα θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις, όμως τόσο το αναπτυξιακό πακέτο, η αναδιάρθρωση του χρέους και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση