GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπανδρέου: "Με τα capital controls δεν μπορούμε να ψωνίσουμε ούτε από την Amazon!.."

Στο δικό του... δράμα με τα capital controls αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX. Η παρουσι...

Στο δικό του... δράμα με τα capital controls αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX.
Η παρουσιάστρια του FOX ζήτησε από τον πρώην Πρωθυπουργό να της περιγράψει τα προβλήματα στην καθημερινότητα των Ελλήνων, τις εβδομάδες που ήταν κλειστές οι τράπεζες και όσο διαρκούν τα capital control και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, κυρίως προς το εξωτερικό.
Τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε, λέγοντας πως υπήρχαν και υπάρχουν περιορισμοί στις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών, λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν είχαμε την δυνατότητα να αγοράσουμε κάτι ούτε από την Amazon.com".
Η δημοσιογράφος, θέλοντας να τον επαναφέρει με τρόπο στην ελληνική πραγματικότητα, του ζήτησε, εκτός από το Amazon, να της δώσει μια εικόνα από την καθημερινότητα ως Έλληνας που ζει στην Αθήνα.
Λίγο αργότερα, αναφερόμενος στην κατάσταση των προηγούμενων εβδομάδων είπε ότι όλοι οι Έλληνες λειτούργησαν σκεπτόμενοι "πρέπει να σταματήσουμε να καταναλώνουμε τα περιττά, να ζήσουμε με τα βασικά", ενώ όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου "δεν ξέραμε τι θα συμβεί, αν οι καταθέσεις μας θα κουρευτούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως συνέβη στην Κύπρο, αυτό που έλεγαν όλοι “θα περάσουμε με τα βασικά, μέχρι να δούμε τι γίνεται”.
"Η όλη κατάσταση επιβράδυνε τους ρυθμούς της οικονομίας, επηρεάζοντας κυρίως τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό", είπε, καταλήγοντας πως "λόγω των capital control και της ανασφάλειας των τελευταίων μηνών, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ύφεση".

1 σχόλιο

  1. Ξερει κανεις ποτε μπορουμε να ξαναψωνισουμε απο το AMAZON;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση