GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από το fast track της αποδημοκρατικοποίησης στο super fast track!...

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Τι πέτυχε ο Αλέξης, αναγνώστη μου, μετά από ομολογουμένως τεράστια προσπάθεια και αξιοζήλευτη αντοχή...

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Τι πέτυχε ο Αλέξης, αναγνώστη μου, μετά από ομολογουμένως τεράστια προσπάθεια και αξιοζήλευτη αντοχή (! ;) Να βάλει τα θεμέλια για μια σούπερ συμφωνία μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και των εταίρων-πιστωτών της χώρας, που ορίζεται στο πλαίσιο της σύμπραξης δύο ρασιοναλισμών: του νεοφιλελευθερισμού με τον νεοσυντηρητισμό (:neoliberalism and neoconservatism)!

Αυτό το «επίτευγμα», που αποκαλείται από τους ντερμπεντέρηδες απελευθέρωση από την ιδεολογία, ισοδυναμεί με την απελευθέρωση από την δημοκρατία στην Ελλάδα. Τόσο απλά!

Απελευθερωμένος πλέον από τα δημοκρατικά δεσμά, ο κ. Τσίπρας ως αυτοανακηρυγμένος εγγυητής των συνταγματικών θεσμών, συμβάλλει κεφαλαιωδώς στην μετατροπή του Ελληνικού Κράτους σε υπό πλειστηριασμό επιχείρηση της ευρωζώνης, υπό το γενικό δόγμα «the company went off the super fast trackwhen the Greek market economy dropped so hard, it was dead before it hit the floor»! Την επίσημη μετάφραση αυτού στα ελληνικά φαντάζομαι ότι θα προλάβουμε να την έχουμε μέχρι την Τετάρτη!

Με άλλα λόγια, η «σωτήρια συμφωνία» την οποία απέσπασε ο κ. Τσίπρας από την κ. Μέρκελ, που είχε στο μυαλό της – σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου και το παραπλανητικό προβοκάρισμα του κ. Σόιμπλε – τα χειρότερα, επιφέρει την απαξίωση δικαιωμάτων και ελευθεριών στην Ελλάδα, όπως και του Κράτους Δικαίου, προς όφελος μίας ευρωζωνικής διακυβέρνησης, σύμφωνα, από την μια μεριά, με τα κριτήρια της χρηματαγοράς, έτσι όπως αυτή ορίζεται και αναπτύσσεται από την πόλωση κεφαλαίων στο γερμανικό κέντρο και από την άλλη από την πρώτη μετανεωτερική εφαρμογή στην Ευρώπη της βίαιης υπονόμευσης της κουλτούρας και των θεσμών της συνταγματικής δημοκρατίας.

Άρα, από το fast track της αποδημοκρατικοποίησης της Ελλάδας, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου και συνεχίστηκε με την συνεργασία κεντροδεξιών και κεντροαριστερών, υπό την αιγίδα και τις θριαμβολογίες της διαπλοκής και των πατρώνων της ελληνικής ολιγαρχίας, περάσαμε «επιτέλους» (!) στο super fast track της αποδημοκρατικοποίησης (De-Democratization). Και αυτό με πρωτοβουλία πλέον κάποιων πολιτικών που επιμένουν να ορίζουν τους εαυτούς τους ως αριστερούς!


Ως προς το τελευταίο, δεν πρόκειται αυτή την στιγμή να διαφωνήσω! Αυτοί είναι που ορίζουν τελικώς την fast track αποδημοκρατικοποίηση ως δεξιά πολιτική και την super fast track αποδημοκρατικοποίηση ως αριστερή πολιτική!!! Δικαίωμά τους! Όπως και δικό μου χρέος προς τον αναγνώστη είναι να επισημάνω πως αυτή η συμφωνία για την συμφωνία της super fast track αποδημοκρατικοποίησης της Ελλάδας, είναι αντίθετη τόσο με τις αρχές και την κοινωνική θεωρία του ευρωπαϊσμού, όσο ασφαλώς και με κάθε έννοια εθνικού συμφέροντος και την αντίληψη περί λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή ορίζεται ως θεμέλιο του πολιτεύματος από το Σύνταγμα της Ελλάδας. Κατά τα άλλα, βλέπω πλέον το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας κυριολεκτικώς … off the track!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση