GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

FAZ: Επιπλέον μέτρα εξετάζουν οι δανειστές

Μπορεί το σχέδιο μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας να έγινε αποδεκτό από τους θεσμούς ως βάση συζήτησης αλλά ζητούν σε 3-σέλιδη έκθεση περαιτέρω ...

FAZ: Επιπλέον μέτρα εξετάζουν οι δανειστές
Μπορεί το σχέδιο μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας να έγινε αποδεκτό από τους θεσμούς ως βάση συζήτησης αλλά ζητούν σε 3-σέλιδη έκθεση περαιτέρω διευκρινίσεις για να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα FAZ στο κυριακάτικοι φύλλο.
«Θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των στόχων κατά τα επόμενα έτη» αναφέρει το κείμενο της αξιολόγησης, σύμφωνα με τη FAZ που έχει πληροφορίες για νέα προαπαιτούμενα.
Επικαλούμενη πηγές, οι οποίες έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων πως η θετική αξιολόγηση των θεσμών προϋποθέτει την εφαρμογή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης πρόσθετων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να καλυφθούν ορισμένα εναπομείναντα κενά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αναγκαιότητα λήψης των νέων μέτρων συνίσταται στην επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
Συνολικά η αποτίμηση των θεσμών αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν πολλά πιθανά κενά στην ελληνική πρόταση». «Η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων δεν έχει κάποιες διαφοροποιήσεις με πριν», τονίζει η έκθεση των δανειστών.
Σημειώνουν ότι «πρέπει να υπάρξει μία ξεκάθαρη αλληλοκατανόηση του περιεχομένου αλλά και του χρόνου επιβολής των μέτρων απ' τις Αρχές ώστε να υπάρχει σαφής θέση πάνω στην οποία θα συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα του ESM».
Για το ΦΠΑ οι θεσμοί ζητούν από την Ελλάδα να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της έκπτωσης «στα περισσότερα νησιά» ώστε να μπορέσει να υπολογιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος.
Για το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό οι θεσμοί βλέπουν «σημαντικούς κινδύνους» έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που είχαν γίνει στις συντάξεις και τονίζουν ότι «η Αθήνα πρέπει να επιλέξει καθαρές πολιτικές και να ξεκαθαρίσει τη θέση της στην προηγούμενη συμφωνία επί της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος».
Δείτε επίσης
Αντιδράσεις από το κόμμα της Μέρκελ για τις ελληνικές προτάσεις
Ολόκληρη η νέα πρόταση της κυβέρνησης στα ελληνικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση