GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Fiat Chrysler: Ανακαλεί 1,4 εκ. οχήματα αφού χάκερ πήραν το τιμόνι

Η ολλανδική Fiat Chrysler (FCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί 1,4 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει το λογισμικό...

Fiat Chrysler: Ανακαλεί 1,4 εκ. οχήματα αφού χάκερ πήραν το τιμόνι
Η ολλανδική Fiat Chrysler (FCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί 1,4 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει το λογισμικό τους, αφότου χάκερ "πήραν" το τιμόνι από μακρυά σε ένα Τσερόκι και το έριξαν σε χαντάκι, σε μια επίδειξη δύναμης και ικανοτήτων.
Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα με τα οχήματά της, πέρα από την "πειρατεία" που έκαναν οι δύο ειδικοί ερευνητές σε θέματα κυβερνοασφάλειας.
Οι ερευνητές Τσάρλι Μίλερ και Κρις Βάλασεκ κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ένα τζιπ Τσερόκι ενώ το οδηγούσε ένα δημοσιογράφος του περιοδικού Wired. Ο δημοσιογράφος παρατήρησε το ραδιόφωνο του οχήματος να ανοιγοκλείνει μόνο του, τους υαλοκαθαριστήρες να κινούνται, τον κινητήρα να μειώνει στροφές και τέλος έχασε τα φρένα.
Η Fiat Chrysler ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Τα νέα της μοντέλα θα διαθέτουν μια συσκευή που θα εμποδίζει τους χάκερ να τα θέτουν υπό τον έλεγχό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση