GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Financial Times: Το σχέδιο Λαφαζάνη για έφοδο στο Νομισματοκοπείο

«Σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη. Άδειασμα των θησαυροφυλακίων. Στροφή στη Μόσχα για βοήθεια», έτσι κωδικοποιούν οι Financial Times το λεγ...

Financial Times: Το σχέδιο Λαφαζάνη για έφοδο στο Νομισματοκοπείο
«Σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη. Άδειασμα των θησαυροφυλακίων. Στροφή στη Μόσχα για βοήθεια», έτσι κωδικοποιούν οι Financial Times το λεγόμενο σχέδιο Λαφαζάνη, για έφοδο στο Νομισματοκοπείο και δέσμευση των 22 δισ. ευρώ που υποτίθεται ότι βρίσκονται εκεί.
«Αυτά ήταν τα στοιχεία του κρυφού πλάνου επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, που είχαν καταστρώσει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας», γράφει η εφημερίδα, που κάνει αναφορά στα όσα ειπώθηκαν στη συγκέντρωση της Αριστερής Πλατφόρμας, σε ξενοδοχείο, στις 14 Ιουλίου.
«Το πλάνο δίνει μία αίσθηση του χάους και των παρασκηνιακών κινήσεων καθώς η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από τη νομισματική ένωση, πριν ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνήσει στους όρους για το δάνειο των 86 δισ. ευρώ, στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. Επίσης υπενθυμίζουν την αποφασιστικότητα μίας σημαντικής πλευράς του κόμματος του κ. Τσίπρα για την επιστροφή στη δραχμή και την αύξηση του κρατικού ελέγχου στην οικονομία», σχολιάζουν οι Financial Times.
Ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές αιφνιδιάστηκαν όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρότεινε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει τον έλεγχο του Νομισματοκοπείου, όπου βρίσκονται τα αποθέματα ρευστού της χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση