GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Ρωσίας: Θεραπευτικό σοκ για την ΕΕ το Grexit

Ως ουσιαστική ενίσχυση των θέσεων της κυβέρνησης Τσίπρα και των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων της Αθήνας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του ...

Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Ρωσίας: Θεραπευτικό σοκ για την ΕΕ το Grexit

Ως ουσιαστική ενίσχυση των θέσεων της κυβέρνησης Τσίπρα και των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων της Αθήνας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα η Μόσχα. Ο Κονσταντίν Κοσατσόφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) είπε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων "μια πολύ ουσιαστική πίστωση εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα και σημαντική ενίσχυση των θέσεων της Ελλάδας στις συνομιλίες με την ΕΕ".

Προχώρησε όμως λέγοντας ότι "να μετεξελιχθεί η κατάσταση σε ανεξέλεγκτο χάος, αυτό δεν χρειάζεται σε κανέναν".

Θεραπευτικό σοκ για την Ευρωζώνη αν φύγει η Ελλάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Λιχατσόφ, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αποτελεί αυτόματη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Τυχόν έξοδος της Αθήνας από την ευρωζώνη θα αποτελέσει “θεραπεία σοκ” για την ΕΕ, αλλά θα εξυγιάνει το ευρωπαϊκό νόμισμα, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος στο ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

“Πολύ περισσότερο, που είναι ολοφάνερο, ότι τη Δευτέρα οι συνομιλίες μεταξύ των Αρχών της Ελλάδας και των ευρωδανειστών θα γίνουν πιο δραστήριες. Αλλά δεν πρέπει να μην κατανοούμε ότι το “όχι” της Κυριακής αποτελεί βήμα προς την κατεύθυνση της εξόδου από την Ευρωζώνη. Ωστόσο δεν είναι γεγονός ότι αυτή η οδός θα διανυθεί ως το τέλος”, είπε ο κ. Λιχατσόφ.

Τώρα συμφωνία λέει η Ρωσία

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου τόνισε ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. "Θέλουμε οι Έλληνες εταίροι μας να φτάσουν στους αναγκαίους συμβιβασμούς με τους πιστωτές όσο νωρίτερα γίνεται και να πάρουν αποφάσεις που θα τους επιτρέψουν την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση