ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ιρλανδός οικονομολόγος: Η Γερμανία θέλει να επιβάλει το Grexit

Share it:
Ιρλανδός οικονομολόγος: Η Γερμανία θέλει να επιβάλει το Grexit

Τις απόψεις του για τη γερμανική πρόταση περί "προσωρινής Grexit" κατέθεσε μέσω Twitter ο γνωστός καθηγητής Οικονομικών Καρλ Γουίλαν, εκτιμώντας πως πρόκειται για μία πρόταση που καθιστά σαφές ότι η Γερμανία επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όπως σημείωσε ο Γουίλαν, το γεγονός ότι η πρόταση αυτή συμπεριλαμβάνεται στο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος του Eurogroup δείχνει ότι αποτελεί την επίσημη θέση της Γερμανίας. "Αυτό το έγγραφο πηγαίνει σε επικεφαλής κρατών. Δεν είναι πιστευτό ότι αυτή δεν είναι η επίσημη κυβερνητική θέση της Γερμανίας, ότι δηλαδή είναι μόνο του Σόιμπλε", σχολιάζει.

Όπως εξηγεί, το γεγονός ότι στο κείμενο του Eurogroup αναφέρεται ρητά ότι δεν είναι εφικτό εντός Ευρωζώνης ένα κούρεμα χρέους, όμως στο ενδεχόμενο "προσωρινού Grexit" γίνεται αναφορά σε "αναδιάρθρωση χρέους", είναι ένα στοιχείο που "χρυσώνει το χάπι" για να παρακινήσει την ελληνική πλευρά να το αποδεχθεί.

Ο ίδιος μάλιστα τονίζει πως "η πρόταση για αναδιάρθρωση εκτός του ευρώ αλλά όχι εντός δεν έχει καμία σχέση με τις προβλέψεις" των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η Γερμανία έχει πρακτικά δικαίωμα βέτο για οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση με τον ESM (με δεδομένο ότι η όποια συμφωνία χρειάζεται έγκριση των χωρών που δίνουν το 85% των χρημάτων του ESM, και η Γερμανία δίνει μεγαλύτερο ποσοστό από 15%), και εκτιμά ότι η στρατηγική των Γερμανών είναι "να θέσουν όρους που δεν μπορούν να επιτευχθούν και να επιβάλουν το Grexit".

Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση