GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ζωή κλείνει την ολομέλεια για καλοκαιρινές διακοπές;

Αθανάσιος Κοσμόπουλος Με επιφύλαξη........ Μαθαίνω η Ζωή κλείνει αυριο την ολομέλεια για καλοκαιρινές διακοπές όπως προβλέπει ο κανονισ...

Αθανάσιος Κοσμόπουλος
Με επιφύλαξη........
Μαθαίνω η Ζωή κλείνει αυριο την ολομέλεια για καλοκαιρινές διακοπές όπως προβλέπει ο κανονισμός και σε μια εβδομάδα ξεκινά το Α' Θερινό τμήμα της Βουλής με περιορισμένες αρμοδιότητες ως τμήμα.

4 σχόλια

  1. Όταν ακούς στον ΣΚΑΙ τον Οικονόμου και τον Λυριτζή να ΥΜΝΟΎΝ τον Τσίπρας ΚΑΙ να ζητούν ΤΆΧΑ να παραιτηθεί αξιοπρεπώς η Κωνσταντοπούλου ΕΊΝΑΙ μόνο για να πάει να κρεμαστή ο Τσιπρας και η παρέα του ΔΕΝ κάνουν για ΤΊΠΟΤΑ άλλο......

    Οι ηλίθιοι κατηγορούν τον Βαρουφάκη που ετοίμαζε στην ΧΩΡΑ το πλάνο Β! το εθνικό νόμισμα ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΈΧΟΥΝ ...Θα το φτιάξει η( ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ) θα δείτε τότε ποιος ξαναφέρνει τον φασισμό στην ΕΛΛΆΔΑ κάποιοι νομίζουν ότι οι Ελληνες θα αντέξουν να πληρώνουν της ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΚΟΥ.....

    ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΣΤΑ 67;;; ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΌΨΕΙ ΤΟ ΕΚΑΣ;;; ΘΑ ΑΝΕΒΆΣΕΙ ΤΟ ΡΕΎΜΑ ;;;

    Κάνεις βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ που θα ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ να μην παραιτηθεί ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ έφυγε από τον ΣΎΡΙΖΑ και όχι ΑΥΤΟΊ...Ας τούς ΔΙΑΓΡΆΨΕΙ ο Μαγκάκος ....ΆΝΤΕ 3-4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ θα κάνει ακόμα τον πρωθυπουργό ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΠΗΔΆ ΠΗΔΆ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από μια 17ωρη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε τη συμφωνία των δανειστών για ένα δάνειο περίπου 82 δις ευρώ, με αντάλλαγμα την καταστροφή εκείνων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατάφεραν να επιβιώσουν τα πέντε τελευταία χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός αναίρεσε τη στάση του και τις θέσεις του κόμματος του, με εξαίρεση τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος κάρφωσε τον Τσίπρα λέγοντας σε συνέντευξή του ότι πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες, αλλά δεν εισακούστηκε.

    Από όσα λέει ο Βαρουφάκης μαθαίνουμε ότι το θέμα των κλειστών τραπεζών έπεσε στο τραπέζι ως απειλή από την πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ· επομένως είχαν όλοι προειδοποιηθεί για κάτι τέτοιο, αλλά δεν δόθηκε κανένα σήμα για να προετοιμαστούν.

    Από τη συμφωνία στις Βρυξέλλες προκύπτει ότι ο Τσίπρας απέτρεψε την πλήρη παράδοση στους Γερμανούς, αποδεχόμενος την πλήρη παράδοση σε όλους τους άλλους δανειστές αλλά και την εξασφάλιση ότι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πνιγεί πολύ σύντομα στα σκατά της.

    Οι Γερμανοί, από την άλλη, κατάφεραν να δείξουν σε όλους με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η πολιτική τους ελίτ είναι προγραμματισμένη να καταστρέφει την Ευρώπη, γι’ αυτό και οι Γερμανοί πολίτες οφείλουν να ξεσηκωθούν και να τους πετάξουν έξω από το Ράιχσταγκ με τις κλωτσιές πριν οδηγηθούμε σε νέο ολοκαύτωμα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς από τη μία έχει έναν Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει τη δημοσκοπική αποδοχή του κόσμου -έως ότου ξεκινήσουν να έρχονται οι πρώτοι νέοι λογαριασμοί- κι από την άλλη την προοπτική να τον αφήσει να κυβερνά μόνος του με τις ψήφους από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Δηλαδή όλη την πολιτική σαπίλα που κυβερνούσε πάντα την Ελλάδα.

    Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες ότι ναι μεν θα μας ξεσκίσει στους φόρους, όμως θα ξεσκίσει και την ολιγαρχία στην Ελλάδα, όπως την «ξέσκιζε» τους τελευταίους πέντε μήνες.
    Ακόμη, όμως, κι αν πραγματικά θέλει να διαλύσει την ολιγαρχία, τότε θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να εξαρτάται από τις επιταγές των δανειστών που την προστατεύουν, και από τις ψήφους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που είναι εξαγορασμένες εδώ και 40 χρόνια.

    Από την άλλη, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κλείσει τα κανάλια τότε δεν θα υπάρχει κανείς να προπαγανδίζει το νέο μνημόνιο, οπότε και πάλι τα πράγματα θα γίνουν πολύ ζόρικα γιατί εκτός από την τηλεόραση και τις εφημερίδες δεν υπάρχει κανείς άλλος, πέρα από το ίντερνετ, για να διασώσει την υπόληψη των μνημονίων.

    Ευτυχώς, τουλάχιστον, που αυτό το μνημόνιο είναι αριστερό, οπότε θα εξασφαλίσει τη στήριξη της Αυγής και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο». Έτσι, σε περίπτωση κλειστών ιδιωτικών καναλιών κι εφημερίδων, θα έχουμε μια αριστερή μνημονιακή φωνή για να μας ενημερώνει και να μας ψυχαγωγεί.

    Πλέον, το πολύ χρήμα αναμένεται να πέσει και πάλι στις τράπεζες, οι οποίες έχουν μετατραπεί στον αποκλειστικό δανειστή του ελληνικού δημοσίου επειδή δεν έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε κεφάλι εδώ και πέντε χρόνια. Γι’ αυτό και μόλις τις έκλεισαν, η κυβέρνηση σύρθηκε χωρίς σχέδιο αποδεχόμενη τους αποικιοκρατικούς όρους της Ευρώπης.

    Από εδώ και στο εξής τα πράγματα θα είναι πολύ ζόρικα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Όμως, υποστηρίζω με θέρμη την άποψη πως όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να σταθούν δίπλα στον Τσίπρα για να τον κάνουν να μην φτάσει στο σημείο να πανηγυρίσει το νέο μνημόνιο. Αν και δεν νομίζω να το κάνει, με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα.

    Οφείλουν, λοιπόν, να σταθούν δίπλα του και να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες της πλάνης ότι υπάρχει άλλος δρόμος μέσα στο ευρώ και την ΕΕ, αλλά και για να αποδεχθούν την ανετοιμότητά τους να πιστέψουν και να σχεδιάσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου, εφόσον είχαν από τόσο νωρίς την υπόσχεση των δανειστών ότι θα μας εξωθήσουν στα άκρα.

    Ή έστω να κάνουν ένα πραγματικά σωστό δημοψήφισμα, με το ερώτημα εάν δεχόμαστε ή όχι τη συμφωνία που έφεραν.

    (Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Το πολύ σε έξι μήνες θα είμαστε στην ίδια ή χειρότερη θέση από ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Aς ανεξαρτητοποιηθούν οι >30 διαφωνούντες
    βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,και ας κάνουν δική
    τους Κ.Ο.,ρίχνοντας έτσι την κυβέρνηση Τσίπρα»


    Γράφει η Ερατώ Μπέλλου
    Ακολουθούν απόψεις,με τις οποίες προσωπικά συμφωνώ.
    Η συμφωνία (ή κατ' άλλους «κατ' αρχή συμφωνία») που έκανε ο Τσίπρας με τους δανειστές αποτελεί προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ.Επομένως λοιπόν,ας ανεξαρτητοποιηθούν οι >30
    διαφωνούντες βουλευτές,μεταξύ των οποίων και υπουργοί,του ΣΥΡΙΖΑ,και ας δημιουργήσουν
    δική τους Κ.Ο.,διευκρινίζοντας επίσημα ότι δεν αποτελεούν πια συμπολίτευση,αλλά αντιπολίτευση,ρίχνοντας έτσι την κυβέρνηση Τσίπρα.Επίσης ας άρουν την εμπιστοσύνη τους
    στην κυβέρνηση Τσίπρα,και ας αποχωρήσουν απ' αυτήν οι ΑΝΕΛ.Έτσι,μ' όλ' αυτά,η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει και δεν θα προλάβει να ψηφίσει στη Βουλή τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.Όσο για τον άθλιο αντιπρόεδρο Δραγασάκη,ας εγκαταλείψει την πολιτική,και
    ας ασχοληθεί με την προβληματική,βραδέως αυτοκτονούσα,και παραβατική κόρη του.
    Μετά την πτώση Τσίπρα,ας μπει πρωθυπούργός ο Λαφαζάνης ή η Ζωή Κωνσταντοπούλου,
    με ψήφο εμπιστοσύνης αυτής της Βουλής,και αν αυτό καταστεί αδύνατο,ας γίνουν ακαριαίως
    εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νέο τελεσίγραφο των Ευρωπαίων, επιλέξτε τη Σκύλλα, ή τη Χάρυβδη

    Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για την ίδια την χώρα. Το νέο τελεσίγραφο που έδωσαν οι "εταίροι" στην "εταίρα" τους εξ Ελλάδος κατά την διάρκεια του χθεσινοβραδινού Eurogroup, ήταν σαφές.

    Ή φαίρνει μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο νομοθετεί τις απαιτήσεις των δανειστών για συντάξεις, εργασιακά, ΦΠΑ, φόρους και ιδιωτικοποιήσεις. Ή αλλιώς θα πρέπει να προσφερθούν στην Ελλάδα "ταχείες διαπραγματεύσεις σχετικά με μια προσωρινή έξοδο από την Ευρωζώνη, με πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους."

    Αν δεν ικανοποιηθεί το τελεσίγραφο , δεν πρόκειται να συνεχιστεί ο "διάλογος" για ένα νέο προγραμμα από τον ΕΜΣ, το οποίο πλέον έχει κοστολογηθεί σε 86 δις ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία. Και μόνο το νούμερο αυτό φαίρνει ίλιγγο. Πρόκειται για 86 δις ευρώ νέο χρέος, το οποίο γύρω στα 35 δις αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα την εξυπηρέτηση του χρέους.


    Για να υποστηριχθεί αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αναζητά πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 3,5% κατ' έτος. Από μόνο του θα οδηγήσει σε συρρίκνωση το ΑΕΠ κατά 4% κατ' έτος σε τρέχουσες τιμές. Χώρια το τι θα συμβεί με την ανεργία, την εξαθλίωση, τη γενοκτονία του ελληνικού λαού. Αλλά μην ανησυχείτε η Μέρκελ θα φροντίσει να στέλνει μακαρόνια ως ανθρωπιστική βοήθεια για όλους.

    Η συμφωνία η οποία προσφέρεται είναι "σαφώς σκληρότερη από ό,τι η Ελλάδα απέρριψε στο δημοψήφισμα του περασμένου Σαββατοκύριακου," δήλωσε ο ακροδεξιός Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Alex Stubb και τσιράκι του Σόιμπλε. "Είναι μια επιλογή μάλλον μαύρου ή άσπρου."

    Μήπως τελικά όλα αυτά γίνονται για να πάει η Ελλάδα στο Grexit του Σόιμπλε; Ο Σόιμπλε με τη σειρά του φαίνεται πεισμένος ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρέπει να οδηγηθεί η Ελλάδα σε "προσωρινή έξοδο από την ευρωζώνη". Αν ισχύει αυτό, θα το μάθουμε εντός των επόμενων ημερών, καθώς την Τετάρτη λήγει το τελεσίγραφο .

    Όταν μιλάει ο Σόιμπλε και τα τσιράκια του εντός και εκτός Ελλάδας για Grexit, δεν είναι καθόλου το ίδιο με την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ για την οποία μιλάμε εμείς. Το λέμε γιατί τους έχουμε ικανούς, δεξιούς και αριστερούς απατεώνες της κυβέρνησης, να προσπαθήσουν να πουλήσουν στον ελληνικό λαό το Grexit του Σόιμπλε ως ρήξη και έξοδο από το ευρώ.

    Είναι σαν να το βλέπω από τώρα. Θα βάλουν μπρος τον Λαπαβίτσα να λέει τι συνήθεις απίστευτες ανοησίες για επιστροφή στη δραχμή ώστε να μπερδεύει τον κόσμο κι από πίσω τα επιτελεία του Σόιμπλε θα εφαρμόζουν το σχέδιο για "προσωρινή έξοδο". Ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα ποσωρινά εκτός ευρώ, αλλά εντός ΕΕ για να μην μπορούμε να μην μπορούμε να απαλλαγούμε από το σύνολο των δανείων και υποχρεώσεων που μας έχει φορτώσει το ευρωσύστημα.


    Αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ, τότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος, καμιά πρόβλεψη στο πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ, η οποία να την δεσμεύει να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις που δημιούργησε εντός ευρωένωσης. Να γιατί ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά εντός ΕΕ. Προσωρινά. Για να την διαλύσουν εισάγωντας μια ξεφτυλισμένη δραχμή υπό καθεστώς ελέγχου της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη. Για να δούμε ο Τσίπρας τι θα επιλέξει; Τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη;....ΈΞΩ ΑΠΌ ΌΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ.....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΕΊΜΑΣΤΕ ΝΕΚΡΟΊ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση