GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Με εντολή Τσίπρα η προετοιμασία για IOUs

“Τα IOUs ήταν τρόπος για να κερδίσουμε χρόνο εντός Ευρωζώνης με τους εταίρους”, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφά...

Βαρουφάκης: Με εντολή Τσίπρα η προετοιμασία για IOUs

“Τα IOUs ήταν τρόπος για να κερδίσουμε χρόνο εντός Ευρωζώνης με τους εταίρους”, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Mega, ξεκαθαρίζοντας πως ό,τι έκανε ήταν με εντολή του πρωθυπουργού, καθώς και ότι εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου ήταν το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, έκανε λόγο για “συνθήκη συνθηκολόγησης μιας περήφανης κυβέρνησης”, ενώ όπως είπε, ως βουλευτής έχει υποχρέωση να διαβάσει το κάθε άρθρο και την κάθε παράγραφο, πριν προσπαθήσει να αποφανθεί επί της συμφωνίας. “Είναι βιώσιμο; Εμπεριέχει την πιθανότητα η Ελλάδα να ανακάμψει με αυτό το πακέτο;”, διερωτήθηκε και σημείωσε ότι δεν έχει αποφανθεί ακόμα. Κατόπιν, τόνισε ότι “θα συνεχίσω να υπηρετώ το "όχι" της μεγαλειώδους Κυριακής”.

Ερωτώμενος για το ταξίδι του την Παρασκευή στην Αίγινα, ο πρώην υπουργός εξήγησε πως “δεν ήταν ταξιδάκι στην Αίγινα, εκεί είναι το σπίτι μου. Έχω κάποιες υποχρεώσεις απέναντι σε ένα 11χρονο κορίτσι”, εννοώντας την κόρη του.

Όσο για τη στάση των ΜΜΕ, ο πρώην υπουργός τόνισε πως “η κακεντρέχεια έχει χτυπήσει το κόκκινο”, ενώ σε αυτούς που τον κατηγορούν ότι έφυγε για να δίνει διαλέξεις και να παίρνει χρήματα, απαντά: “Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ για καμία διάλεξη όσο είμαι βουλευτής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση